Allt som vanligt i sosse-land

Trodde ni att Stefan Löven, denna mumlande babblade katastrof till statsminister, plötsligt förvandlats till landsfader och sossarna till ett rimligt parti på grund av ett virus tror ni alltså fel. 

Förutom att de nu för en gångs skull agerar rimligt och ger företag uppskov med skatten och permitteringslag fortsätter allt som vanligt. 

Så det passar givetvis på att belöna ännu en i raden av sossar med fint uppdrag de inte har någon kompetens för – Anders Ferbe, fd IF Metall-ordförande och Löfvens gamla polare. 

För vad ska han göra om inte ”samordna” för att minska de ekonomiska konsekvenserna. 

Stefan Löfven hävdar att Ferbe har kompetens och erfarenhet för jobbet med hänvisning till finanskrisen. När Ferbe var presschef på IF Metall.  På vilket sätt detta jobb för just Ferbe kvalificerad för att hjälpa svenska företag att gå under glömmer dock Löfven att berätta. 

Hans jobb var att prata med media. 

Faktum är att Ferbe, som Stefan Löfven själv och de flesta fackpampar, inte haft mer än ett ögonblick av hederligt jobb. Innan de gick in i facket och rörelsen på heltid.  

Ursäkta Stefan Löfven men IF Metall är alltså inte näringslivet och din polare Ferbe har knappat jobbat en dag utanför facket, än mindre drivit företag. Han vet ingenting om det. 

Istället har hans lön och fläskiga förmåner facken alltid gett sina egna betalas av arbetare vars arbete han aldrig utfört själv på företag han aldrig någonsin drivit själv. Hans jobb har, som alla i facket, gått ut på att förpesta tillvaron så mycket som möjligt för de företag han nu påstår att han vill hjälpa till att rädda. 

På vilket sätt skulle Anders Ferbe kunna samordna så att näringslivet skadas så lite som möjligt när han inte jobbat en dag i näringslivet?

Eller vänta. Det är ju inte riktigt det som står. Dechiffrerar man socialdemokratiskan i pressmeddelandet (talar numera flytande) står det att Ferbe ska hålla kontakten med alla sina polare i LO för att motverka att folk blir uppsagda och informera Stefan Löfven och övriga sossar om hur man kan undvika att LO:s medlemmar tappat jobbet. 

Det är just det här som är sossarnas grundläggande problem, att de 100 gånger av 100 hellre väljer en alkoholiserad ABF-gubbe med rätt partibok än en person med rätt kompetens men fel partibok (nu åsyftas inte alls Ferbe här utan det är ett bildligt uttryck).

Makten styr alla beslut, inte vad som blir bäst. Och därför väljer man inte en av alla de hundratusentals företagsledare som  har baxat sina stora bolag genom alla möjliga kriser och vet hur företag fungerar utan man väljer en fackpamp utan någon markkontakt. 

Så inte ens under en pandemi ruckar sossarna på sina principer – att alltid först belöna sig själva och sina egna. 

Och man passar såklart på att göra allt möjligt dumt i medieskuggan, perfekt läge ju att smyga igenom allt man kan. Det kommer komma massa sånt, jag har redan skrivit om några grejer. 

På Planeten Socialdemokrat är nämligen allt precis som vanligt. 

ps. Jag har begärt ut Ferbes anställningsavtal. 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!