Dagens Industri gör bort sig

Jag tänker ägna flera inlägg åt det här ämnet, för det är verkligen något som skaver här. För mig. Och säkerligen för fler. 

När jag bestämt detta fick jag en bonus när jag upptäckte den nya kommissionen för jämställda livsinkomster som jag precis skrivit om. 

Den svenska statsfeminismen, som grundats i vänstern, har mer och mer och mer nästlat sig in i högern beklagligt nog. Jag tänker vrida och vända på jämställdhetens alla definitioner. 

I det här inlägget ska jag titta närmare på Dagens Industris pristagare Ulla Parkkinen, som precis utsågs till Årets Entreprenör, och med särskild motivering inom jämställdhet.

Att hon är kvinna hör man på namnet, men mer då? Hur är Ulla Parkkinen bra på jämställdhet? Och ännu viktigare, hur bra är hon på att driva företag?

Först och främst är det viktigt att reda ut om hon verkligen är en sådan duktig företagare som Dagens Industri vill hävda.

Naima Ström som ni ser på bilderna från Instagram är ledamot i styrelsen för ALM Education som äger Cordoba. 

Deras resultat imponerar inte alls, inte för Cordoba-skolan. Låga resultat. Men Di lyfter listigt nog fram bara omsättningen, som i sin tur är beroende av 100 % skatteintäkter då det är en skola. 

Något Di också motiverade med var att 100 % av niorna gått ut med godkända betyg (de första niorna som gick ut). 

Jag kollade Skolverkets databas. Parkkinen har 17 elever i nian 2018, den första årskullen som gick ut. Genomsnittligt meritvärde 244,6.

Läsåret 2018/2019 hade de 28 elever i nian som gick ut (i våras). Genomsnittligt meritvärde 222,9.

Men snittet i Stockholm är 254,4 för det läsåret. Hon lyckas alltså inte ens ta knappt 30 elever över snittet i staden.  

Det spelar ingen roll att hon omsätter 100 miljoner kronor. Det imponerar inte, för skolmarknaden är som sagt ingen vanlig marknad utan intäkterna garanteras av kommunen så länge elever väljer skolan. 

Hon startade enligt egen uppgift skolorna för att hon ville bättre på integrationen men 100 % av hennes elever är muslimer och enligt Siris har 80 % utländsk bakgrund, (även inte en enda person med svensk bakgrund redovisas i Siris över betyg i nian).

På vilket sätt integreras de i samhället genom att isoleras från svenskar?

Ulla Parkkinen är inte en särskilt duktig företagare alls faktiskt. Och hennes elever må ha bättre resultat än andra skolor i Järva men förra årets nior, som var en handfull dessutom, lyckades inte ens nå upp till Stockholms snitt. Ändå är hennes elever som ni kan se till majoritet barn till föräldrar med högre utbildning. De som lyckas bäst i skolan oavsett bakgrund (57%).

Jag ser bara ett politiskt motiverat val för att Parkkinen är kvinna, är muslim och har slöja.

Juryn har letat efter en kandidat som ger Dagens Industri rätt poäng, inte belönat en kvinnlig entreprenör som är den bästa. 

Sådant här skadar hela näringslivet faktiskt. För det är massa kvinnor som är betydligt duktigare men som inte får pris för att de inte har rätt PK-poäng i medie-Sverige. Jättekul att det är en friskola, synd att de inte tog en duktig friskoleentreprenör. 

En passus är att just Parkkinens skola delar upp undervisning efter kön enligt en granskning SvD gjorde 2016.  Hur jämställt är det?

En annan fråga är varför en näringslivstidning ens ger pris till företagare som opererar på icke fullständiga marknader.

För hur mycket jag än är förespråkare för skolvalet är det inte samma sak att driva ett företag någon annanstans. Den offentliga marknaden har garanterade intäkter på ett sätt en annan företagare aldrig kan få. Ska man prisa någon måste det vara någon som inte är skyddad på det sättet. 

Tyvärr är dålig företagare inte det enda Parkkinen är utan hon är dessutom en del av islamisternas nätverk i Sverige. 

Hon är ledamot i Muslimska Kvinnors nätverk, deras hemsida säger som dessa föreningars sidor någonting alls.

Men föreningen representerades av Zaynab Ouahabi på det möte Alice Bah Kunkhe höll vintern 2016. 

Zaynab Ouahabi är anställd på sossarnas ABF, där hon leder ett projekt för att få muslimer att rösta på S (de har alltid sådana projekt igång, just nu heter det ”Gör din röst hörd”).

Islamister har länge siktat in sig på förskolor och skolor. På så sätt uppfyller man målet att isolera muslimer från majoritetssamhället, från bebisar till och med gymnasiet. Det tas upp som ett av flera sätt att både finansiera sig och sprida propaganda i en rapport från MSB om salafism. 

Cordoba är inget undantag, de anmäldes 2016 för könssegrerad idrottsundervisning för alla barn. 

Cordoba är för övrigt namnet på det kalifat som det islamiska Spanien (el-Andalus) 929-1031 och det är i den spanska staden med samma namn som Saudiarabien donerade en moské till landets muslimer 1985.  Redan då finansierade rika oljeländer utbyggnaden av islamistiska enklaver utanför Mellanöstern i väst med andra ord, detta har pågått länge. 

Parkkinen har även jobbat för en av de muslimska hemliga stiftelser där många gömmer utländsk finansiering från exempelvis salafister i Saudiarabien. 

Waqf Hidaya, där adressen är Kista Torg 7 och kontaktperson Abdulkaber Habib. Som råkar vara rektor på Muslimska brödraskapet-associerade Kista Folkhögskola och som är ordförande för muslimer i sossarnas Tro och Solidaritet. 

Nyhetsbyrån gjorde innan jul en granskning av just Cordoba och Parkkinen och bevisade att skolan finansieras av just salafisterna i Saudi.

Cordoba samarbetar med en kulturförening som i sin tur är kopplat till ökända Al-Risalah-stiftelsen. 

Skolan har också haft besök och kontakter med The Muslim World League, som är dawa för salafismen. 

Man kan alltså utan tvekan dra slutsatsen att Ulla Parkkinen ingår i den hårda kärna svenska islamister som verkar i diverse föreningar, alla försörjda av skattemedel och vars mål är att isolera muslimer i Sverige i enklaver. Muslimska Brödraskapet fingrar är långa. 

Utöver det här har en känd terrorist inte bara jobbar för henne utan dessutom suttit i styrelsen för hennes företag. Det avslöjade Nyhetsbyrån nyligen. 

Ihab Hallak, som samlat in pengar till Al-Nusra via Stockholms moské.

Dagens Industri har alltså utsett person som inte ens har vinst i bolaget senaste bolaget och vars elever inte når upp ens till medel i Stockholm till Årets Entreprenör.

En islamist vars skola finansieras av kvinnofientliga saudiska salafister fick pris i jämställdhetens namn, vars skola har könssegrerad undervisning. Med en terrorist anställd. 

Bra jobbat Di. Imponerande. 

……………………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!