Sök
Stäng denna sökruta.

Dagens Nyheter – i panikens (och pengarnas) tjänst

Vi har många som aspirerar att vara experter på epidemilogi och längst fram står Magister Peter Wolodarski. Chefredaktör för en av landets största morgontidningar, en nationell tidning dessutom.  Istället för att förhålla sig objektivt kablar Wolodarski ut den ena alarmistiska tweeten efter den andra till sina 226 000 följare. Han var tidigare opinionsbildare själv (pol red), eller tidigare och tidigare. Det har han ju aldrig slutat vara. Men som chefredaktör företräder han alltså inte någon särskild åsikt då detta är Ledare, Debatt och Kultur som gör, och de tycker ju inte lika om saker (Debatt är för övrigt andra människors åsikter).  Ändå opinionsbildar han hela tiden, för sina egna privata åsikter. Och styr tidningens nyhetsrapportering i linje med åsikter. ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon