PR-polisanmälan

Då har alltså SD lyckats göra det igen. Trolla hela medie-Sverige och få världens bästa PR gratis. Det verkar fungera varje gång. För Åkessons resa till Grekland är en kommunikationskampanj och inget annat, i syfte att få väljare till valet 2022. Hela vänstern och medie-Sverige hakade glatt på att hjälpa honom och SD med det. 

Men allra pajigast måste advokat Behrang Eslami vara, som på fullt allvar polisanmälde Åkesson för brott mot kap 15 §11 i Brottsbalken – osant intygande. 

Det var Aftonbladet han ringde för att berätta det. 

Där påstår han att en icke namngiven åklagare gett honom besked att det kunde röra sig om hets mot folkgrupp. Hur ett flygblad med ”Det är fullt” är hets mot folkgrupp förtäljer inte historien. Om det är en åklagare som sagt så till honom känns det inte helt seriöst faktiskt för flygbladets innehåll kan givetvis inte anses rikta sig mot någon folkgrupp. Bakom gränsen finns för övrigt alla möjliga folkgrupper enligt uppgifter från bland annat Turkiet (afghaner, iranier, syrier, irakier etc). 

Notera vad lagen skriver om osant intygande. 

”Den som i intyg eller annan urkund lämnar osann uppgift om annat än egna angelägenheter”.

Och vad är då urkund i detta sammanhang? Enligt Allt om juridik är det: 

”En skriflig handling i syfte att tjäna som bevis”. 

Denna lapp, svartvit printat vanligt A4 hävdar en medlem i Advokatsamfundet på fullt allvar är en urkund och därför anmält som osant intygande. 

Massa politiker, inte minst vår kassa regering, skriver och säger en massa saker vi svenskar påstås stå bakom utan att det är osant intygande. Bara ohyfs. 

Lika mycket oseriöst PR-stunt som Åkessons kampanj är lika otroligt fånigt är hela grejen att polisanmäla honom. Men det finns något allvarligt i det här fåniga – att en opinionsbildare, som också råkar vara advokat, för egna syften okynnesanmäler folk han ogillar och därmed använder vårt rättssystem för opinionsbildning. 

Vem är då den här Behrang ?

Han är förstås aktiv Socialdemokrat först och främst, och det är i ljuset av det man ska se okynnesanmälan. 

Bra hittat av vem det nu som var först att rapportera om att Eslami 2018. Bilden nedan hittade jag på Nyhetsbyrån. 

Behrang hade tidigare en karriär som nattklubbschef, det var han redan 2011.  

I en artikel från maj 2014 hävdar han att alla nattklubbar (utom hans egen) mer eller mindre diskriminerar folk på etnicitet. 

Jobba för nattklubbar verkar han fortsatt med för 2017 var han ombud för nattklubben Marquise (sin egen klubb alltså) i en artikel i Expressen. 2014 blev han delägare i Norrtälje Nöjesgrupp, som gick i konkurs 2019, ihop med bland andra Jan Emanuel Johansson. 

Inför flyktingkrisen 2015 var han ”mannen på gatan” i ett SVT-reportage. Han var inte ett dugg orolig över migrationskrisen. 

2019 jobbade han åt Advokatfirman Defens, där även sossen Sargon De Basso jobbat, och kommenterade då ASAP Rocky-fallet i Aftonbladet flera gånger.

Han är alltså anlitad tidigare av Aftonbladet och känner journalisterna där. Att han ringde dem när han valde att skaffa sig lite extra PR genom att okynnesanmäla Åkesson är ingen slump.

På hemsidan Iranianlawyers beskriver han sig själv som ”top criminal lawyer”, en rätt målande beskrivning av en person som blev advokat 2018. Där skryter han om alla medieklipp han lyckats skaffa sig på den korta tid han varit verksam, vilket alltså är fyra år bara. 

Jag tycker att använda vårt rättssystem till politiska poänger är ett otyg och hoppas att en vettig åklagare också tycker det. Vidare borde en anmälan till Advokatsamfundet vara på sin plats för att pröva om de tycker detta beteende är förenligt med god advokatsed eller inte. 

Sossar förnekar sig aldrig. 

Frågan är dock varför Eslami PR-anmäler Åkesson? Är det för att bygga sitt eget varumärke för den framtida sosse-karriär han verkar ha stakat ut? Eller är det för att dra in stålar? Kanske en kombination, vem vet. 

Jag har i alla fall begärt ut hur mycket pengar firman han jobbar på har dragit in på asylmål. 

För ju fler flyktingar desto fler överklaganden, desto mer deg till alla de firmor som tjänar på asylmål. Bland annat Eslamis. 

Året efter Migrationskrisen gick omsättningen upp för Hurtig & Partners med sju miljoner kronor. 

Svaret från Migrationsverket lär visa om det handlar om asylmål eller inte. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!