Regeringen opinionsbildar, igen


Jag googlade något till slutredigeringen av boken bara och av en slump fick jag upp den här hittills för mig obekanta hemsidan (tystnainte.se) som ägs av Brottsoffermyndgiheten. 

Tydligen fick de ett särskilt uppdrag av regeringen att uppmärksamma folk i utsatta yrken på ”hat och hot”. Där hot alltså är olagligt men hat är åsikter man ogillar eller tar anstöt ifrån. Hat kan vara olagligt i form av förtal eller hets mot folkgrupp men det mesta hatet är alltså helt legalt och subjektivt – det en person tycker är hat tycker en annan inte är något annat än en otrevlig åsikt. 

Ändå envisas debattörer för inskränkningar att klumpa ihop dessa två. 

Vilka har då valts ut av myndigheten att representera?

  • Patrik Lundberg behöver inte närmare presentation, han är krönikör på Expressen och fd Aftonbladet och är mer vänster än höger.. 
  • Aida Badeli ville inte Brå skriva ut vilket parti hon representerar av någon oklar anledning men hon är alltså miljöpartist. Hon är språkrör för Grön Ungdom.
  • Ola Larsmo är vänster, han är bland annat gammal aktivist i såväl Amnesty som för flyktingar. 
  • Bianca Kronlöf är vänster, hon skriver ofta på Twitter om sina åsikter. Kul ändå att just Brottsförebyggande rådet har med en person tycker att begå brott är okej…..


Han tyckte också att MED borde granskas politiskt för att de hade mage att kritisera genusvetenskapen och ljög oförblommat i artikeln genom att påstå att Gillian Einstein är hans kollega. Hon är inte alls genusvetare utan professor i neurovetenskap och genusmedicin (som alltså INTE är genusvetenskap). 

  • Irena Pozar är kanske mest känd för att hon tycker att alla män, även de som betecknar sig som feminister, måste backa och hålla käften, för att de just är män. Vänster förstås. Idag är hon chefredaktör för Bonniertidningen Veckorevyn och har själv varit en av de som aktivt driver lobby mot att lagstifta mot sociala medier. Hon vill tysta andra med andra ord. 

 

Utöver dessa tydligt politiska och tydligt vänster utvalda talespersoner vad gäller utsatthet i debatten har Brå med några tjänstemän, som en polis, en psykolog och en advokat. 

Varför har de inte med något moderat? Av alla politiska representanter väljer det ett parti som har 4 % av väljarna. Och svarade inte Ivar Arpi eller Hanif Bali i telefonen när de ringde? Eller Richard Jomsof från SD, som bevisligen i flera artiklar skrivna av Niklas Orrenius, inte kunde jobba som lärare och vara politiskt aktiv för han fick sparken för sina åsikter hela tiden. 

Jag mailade och frågade. Ni kan aldrig gissa svaret.

”De som medverkar i filmerna och berättar om sina erfarenheter av hot och hat i samhällsdebatten är utvalda eftersom de representerar olika utsatta yrkesgrupper: journalister, författare, konstnärer, politiskt förtroendevalda och forskare. Bland de experter som medverkar på sidorna om stöd till utsatta har vi valt personer från några relevanta kunskapsområden som vi har bedömt besitter en god kompetens inom sitt respektive ämne.

Utsatthet kan förekomma bland alla politiska partier och de upplevelser av hot och hat som beskrivs kan stämma in på fler förtroendevalda, oavsett politisk tillhörighet. Detsamma gäller för övriga utsatta grupper. De medverkande är utvalda som representanter eftersom de i andra sammanhang har berättat om utsatthet för hot och hat i samhällsdebatten samt eftersom de uttalat sig i frågor som rör feminism, genus, jämställdhet och rasism.

Regeringen har särskilt pekat på utsatthet för hot och hat bland dem som uttrycker sig i dessa ämnen.”

Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle få ett ärligt svar när jag mailade. Men här står det svart på vitt – regeringen styr politiskt sitt arbete mot ”hat och hot”. 

Feminism, genus, jämställdhet och rasism. De tre första är i princip samma sak dessutom. 

Det räknas inte när man som Ivar Arpi eller jag är höger. Och får otaliga hot för att vi granskar autonoma, genus, klimatet, migrationspolitik etc. Nix. 

Ivar Arpis fina och nakna text om hur det är att leva i det här räknas inte. 

Ett mer statsbefäst osynliggörande får man leta efter. En ideologiskt villkorad yttrandefrihet där man först ska utmåla vissa grupper enbart (vänster) som utsatta, för sedan rikta inskränkningar mot andra grupper (höger) i syfte att skydda sig själva från kritik och opinion.

Regeringen beställde en insats mot verbalt våld på nätet att riktas in på några för dem viktiga områden och skiter i alla oss andra. Men detta är alltså en del av något större. En mycket målmedveten strategi från Socialdemokrater och Miljöpartister att hitta så många anhängare som möjligt till idén att demokratin hotas för att vissa får yttra sina åsikter och därför för att skydda oss måste de begränsa yttrandefriheten. 

Det här är varför jag skrivit en bok om hoten mot yttrandefrihet. För att den mår så dåligt i Sverige och den kommer må allt sämre om folk inte engagerar sig. Det pågår ju rakt framför våra ögon. 

Brå är en myndighet. De ska vara objektiva och representera alla medborgare. Att då regeringen i sin beställning av satsning mot yttrandefrihetshot bestämmer innehållet är inget annat än ministerstyre faktiskt, en ren åsiktsmanipulation.

Objektiv myndighet avsändare = budskap ideologiskt politiskt av MP och S. Fiffig konstruktion, så kan man använda hela statsapparaten för att driva kampanj åt sig själv i smyg. 

Jag roade mig också med att plocka ut arvodena för de som medverkat. Gissa den dyraste?

Av de politiska krävde Kronlöf 25 000 kronor. Men även heltidsanställda Pozar debiterade, hon tog 10 000 kronor för sin medverkan trots att hon ju jobbar åt Bonnier. Det var bara Kronlöf, Lundberg, Pozar och Grände som tog betalt för övrigt. 

Psykologen Josefin Grände var den som debiterade högst, för hon tog inte bara 25 000 kronor utan också 700 kr per timme för ”manusskrivande”. 

Regeringen skäms alltså inte ens för att politiskt styra en sådan här viktig fråga att reduceras handla om en grupp av fyra utvalda ämnen: feminism, genus rasism

Ännu värre är det som är syftet – genom påstådda omsorger om yttrandefriheten använder sedan samma mediebransch och politiker detta som argument varför det fria ordet måste låsas in för andra. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Copy link
Powered by Social Snap