Kom ihåg det här när Corona kommer


Ska man hitta en bild som ska illustrera Löfven regeringen 1 och 2 är det strutsen med huvudet i sanden. 

De pratar om saker de vill prata om och struntar i verkligheten. Genomgående. Lösa samhällsproblem är noll fokus på, de konstruerar däremot problem som behöver lösas för att fjäska för särintresset LO. Som allt fokus de lagt på Arbetsmiljöverket. Tänk om en bråkdel av fokuset på fackens intresse istället lagts på att lösa gängkriminaliteten, sprängningar och det konstanta problemet att utlandsfödda inte jobbar?

Förneka problem är också ett av sittande regerings kännetecken. Därför har det upprepats “vår beredskap är god” för Corona trots att akutsjukvården i många städer saknar vårdplatser och inte minst just på intensiven där Corona-patienter som är allvarligt sjuka hamnar. 

Dödligheten är 2,5 % så även om de flesta inte blir jättesjuka blir vissa det och måste då vårdas på intensiven. 

Enligt en artikel i Dagens Samhälle är dock vår beredskap inte alls god, så klart, då det uttalandet bygger på dagsläget. Om säg 10 % av svenskarna skulle bli sjuka är dock inte beredskapen god längre. Just nu sitter 10 % av jordens befolkning i karantän, även om det är många i samma land (Kina). 

Enligt rapporten kan 5000 personer söka för diagnos. Eller snarare, 5000 besök så om en person söker flera gånger är det färre. Totalt handlar kapaciteten om 100 person som kan vårdas i hela Sverige för Corona samtidigt. 

Vad gör då regeringen?

Vad gör då en regering som är kända för att tycka att Rosenbad bara är ett medel för att uppnå ideologiska vinster att bocka av gentemot yttre kravställare som LO eller saker som får S eller MP att framstå internationellt som världens bästa partier/individer och inte har något med att lösa verkliga problem landet har?

Ja, eftersom vare sig S eller MP ju aldrig besitter en chans att framstå som ett moraliskt föredöme och det de önskar sig mest av alla är att få klappar på ryggen av internationella bistånds- och fredsbranschen passar regeringen på att istället för att höja vår egen beredskap ge bort 40 miljoner av våra pengar till WHO. För att bekämpa Corona. 

De fick direkt hurra-rop från WHO-chefen. Offentlig digital applåd. 

Istället för att lägga 40 miljoner kronor i en beredskapsfond för Corona i Sverige ger man alltså bort dessa pengar till andra länder. 40 miljoner är en struntsumma för WHO men inte en struntsumma för valfritt sjukhus att skaffa sig beredskap. 

Pengarna kunde istället lagts på att fixa så att landets största sjukhus i Stockholm, Göteborg, Malmö och kanske även Umeå pga avstånden, på kort varsel kan skaka fram diagnosresurser och intensivvårdsplatser som utbrottet kommer hit. 

Nej, De ger bort pengarna till andra länder istället. 

Jag hoppas alla kommer ihåg det här när vi har det första svenska utbrottet. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

7 kommentarer till Kom ihåg det här när Corona kommer

 1. Den som blivit inlagd I Jönköping ligger kvar enligt officiell statistic och har varit inlagd I två veckor ?
  Det skulle innebära att det blir fullt blixtfort.

  Uppgiften finns på worldometers.info men den kankse är för osäker. Övrig internationell sådan verkar stämma.

 2. Det blir alltmer uppenbart att våra ledande politiker inte längre har för avsikt att lösa några allvarliga problem inom ramen för den självständiga nationalstaten Sverige.

 3. Ja. så är det ju. Förr eller senare kommer ett utbrott även till Sverige. Frågan är hur stor omfattningen blir. Om det stannar vis 100 intensivvårdspatienter per tidsenhet, och antalet lindrigt drabbade inte blir för stort, kan vi hoppas på att klara oss undan relativt hyfsat.

  Blir utvecklingen en annan finns det ingen tillräcklig personal inom vården, inte tillräckligt antal vårdplatser och heller ingen tillräcklig materieltillgång, eller beredskapslager inom landsting/regioner (läs Apotekstjänst-problematiken).

  Vad händer då? Jo vi får förlita oss på hjälp från EU-kommissionen och eventuellt enskilda medlemsländer inom EU, eller kanske Schweiz, Norge och Island. Dessutom kan ju nu Storbritannien självt avgöra om det vill hjälpa oss.

  Vi kommer alltså att få se situationen sommaren 2018 upprepas igen inom sektorn samhällsskydd och beredskap. Vem minns inte kolonnerna med polska brandbilar på svenska vägar den sommaren?

  Tro absolut inte på information från svensk MSM, eller några utfästelser från den svenska regeringen, Socialstyrelsen, MSB, landsting/regioner, länsstyrelser eller kommuner. Tro framför allt inte på Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell, när denne visar sig i TV-rutan. Han är en utpräglad osjälvständig PK-nisse, som kommer kolportera precis det som politikerna säger åt honom.

 4. Hej!
  Som alltid skriver du suveränt om de problem som finns i Sverige, håller fullkomligt med dig. Och om Corona viruset, felinformerad de totalt! De talar om att man inte är smittsam förrän man får symptom , vilket är helt fel. Det finns fall som inte insjuknat efter 3 veckor och detta vet man om man håller sig informerad. Ja, de är verkligen som strutsar som stoppar huvudet i sanden, totalt verklighets frånvarande i alla sammanhang.
  Läser alltid vad du skriver, så sluta inte. Önskar jag kunde bidra med pengar, men är ingen rik pensionär.
  Ha en fortsatt bra dag…
  Mvh Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap