Sök
Stäng denna sökruta.

Skattefinaniserad aktivism

ABF är vårt största studieförbund. De är också startade av Socialdemokraterna och är en av partiets viktigaste delar (förbundet leds alltid av enbart Socialdemokrater så man kan inte säga att de är oberoende utan snarare en aktiv del av partiet).  Varje val aktieras ABF för att inte minst se till att förorterna röstar på S, men deras verksamhet att få väljare till Maktpartiet pågår året om oavsett val.  Därför är det egentligen inget nytt att de ordnar saker som Aktivistutbildningar för vänstern. Problemet är att det är vi som betalar.  Med tanke på att ABF bara 2018 fick 508 miljoner kronor enligt årsredovisningen 2018. Räknar man med en mandatperiods bidrag bara till ABF handlar det alltså i runda slängar...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon