Skattefinaniserad aktivism

ABF är vårt största studieförbund. De är också startade av Socialdemokraterna och är en av partiets viktigaste delar (förbundet leds alltid av enbart Socialdemokrater så man kan inte säga att de är oberoende utan snarare en aktiv del av partiet). 

Varje val aktieras ABF för att inte minst se till att förorterna röstar på S, men deras verksamhet att få väljare till Maktpartiet pågår året om oavsett val. 

Därför är det egentligen inget nytt att de ordnar saker som Aktivistutbildningar för vänstern. Problemet är att det är vi som betalar. 

Med tanke på att ABF bara 2018 fick 508 miljoner kronor enligt årsredovisningen 2018. Räknar man med en mandatperiods bidrag bara till ABF handlar det alltså i runda slängar om 2 miljarder kronor. 

En del av detta lägger ABF alltså på aktivistutbildningar, gratis för deltagarna. Detta är bara en i raden av alla valkampanjs-utbildningar ABF bjussar aktivister på för våra pengar. 

Nadja Awad är en kändis i islamist-kretsar, men hon verkar ha tagit av sig slöjan som ni kan se på bilden i artikeln om ni klickar på länken. 

Hon är hijabist, tycker att om man kritiserar hedersvåld är man rasist/islamofob och både M och S vilar på rasistisk grund.  Hon är även kommunpolitiker för Vänsterpartiet. 

Jag har skrivit en del om henne tidigare för hon är lärare på islamistägda Al Salam-skolan.  De har varit i blåsväder många gånger, bland annat för att de har könsuppdelade klasser och ägs av en stiftelse från Saudiarabien. 

Det är faktiskt helt sjukt att den skolan fortfarande är i drift. Notera också att den har ”arabisk profil” och inte är en konfessionell, som de flesta av de här skolorna. Att då fokusera på konfessionella skolor skjuter helt snett. 

Och det är en lärare på detta haveri till skola, tillika vänsterpartist som nu spenderar skattepengar på att skapa nya aktivister att vinna val åt vänstern. 

Grattis Sverige. Your skattepengar at work. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!