Vad har hänt med MUF Göteborg?

Tidigare har MUF Göteborg varit till höger i partiet, men läser man stämmohandlingarna inför MUF-stämman ser man…..Centerpartiet. Och annat vänsterflum. 

Jag skriver i princip aldrig om Moderaterna för att det är mitt eget parti och vill man läsa sådant hänvisas till DN Ledare och alla andra som hatar Moderaterna. Men när jag ser min egen före detta hemstads unga moderater vilja föra en politik som inte är moderat måste jag. För att partiet är beroende av återväxt och de kommer ofta från MUF. 

Detta kan vara framtidens matkhavare i partiet, varför jag givetvis måste göra vad jag kan för att se till de personerna är rimliga så möjligt. 

Det jag läst idag är dock inte det. 

I en tidtagare version tog jag upp motion 9 om vegansk mat men har valt att stryka det efter att motionärerna förtydligat vad de syftade till.

Som motion 6, som verkligen är moderat politik – att sälja Liseberg (som är kommunalt ägt av Göteborg idag) – avslog de och med en motivering värdig vilken sosse som helst. 

”Jobbar socialt och är en stor arbetsgivare för unga”. Mmm, för privata arbetsgivare är inte stora arbetsgivare för unga (hej McDonalds).

De tackar i princip nej för att Liseberg genererar pengar till kommunen. Som alla sossar gör och därför är också Liseberg fortfarande kommunalt. 

Men det allra mest anmärkningsvärda är motionen om feminism (motion 13).

För det första är den full av myter och socialistiska argument som att alla ska tjäna lika mycket. 

Man tycker att MUF ska kalla sig feministiskt för att ”många de pratat med tycker det”. 

Men att en enskild motionär tycker så är inte egentligen så överranskande, folk är ju unga. Det som är anmärkningsvärt är att styrelsen biföll och nu ska MUF Göteborg på MUF-stämman driva frågan att MUF ska börja prata om patriarkala strukturer, detta floskelmonster som härjat i debatten i decennier, och att MUF både ska ”arbeta mot patriarkala strukturer” och kallar sig feministiskt. 

Men det finns ett ljus i mörkret. Zagros Hama som reserverade sig. 

Vi får hoppas att det finns andra goda krafter i MUF Göteborg som kan få ordning på torpet när ny ordförande och distriktsstyrelse väl väljs igen. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!