Vad har hänt med MUF Göteborg?


Tidigare har MUF Göteborg varit till höger i partiet, men läser man stämmohandlingarna inför MUF-stämman ser man…..Centerpartiet. Och annat vänsterflum. 

Jag skriver i princip aldrig om Moderaterna för att det är mitt eget parti och vill man läsa sådant hänvisas till DN Ledare och alla andra som hatar Moderaterna. Men när jag ser min egen före detta hemstads unga moderater vilja föra en politik som inte är moderat måste jag. För att partiet är beroende av återväxt och de kommer ofta från MUF. 

Detta kan vara framtidens matkhavare i partiet, varför jag givetvis måste göra vad jag kan för att se till de personerna är rimliga så möjligt. 

Det jag läst idag är dock inte det. 

I en tidtagare version tog jag upp motion 9 om vegansk mat men har valt att stryka det efter att motionärerna förtydligat vad de syftade till.

Som motion 6, som verkligen är moderat politik – att sälja Liseberg (som är kommunalt ägt av Göteborg idag) – avslog de och med en motivering värdig vilken sosse som helst. 

“Jobbar socialt och är en stor arbetsgivare för unga”. Mmm, för privata arbetsgivare är inte stora arbetsgivare för unga (hej McDonalds).

De tackar i princip nej för att Liseberg genererar pengar till kommunen. Som alla sossar gör och därför är också Liseberg fortfarande kommunalt. 

Men det allra mest anmärkningsvärda är motionen om feminism (motion 13).

För det första är den full av myter och socialistiska argument som att alla ska tjäna lika mycket. 

Man tycker att MUF ska kalla sig feministiskt för att “många de pratat med tycker det”. 

Men att en enskild motionär tycker så är inte egentligen så överranskande, folk är ju unga. Det som är anmärkningsvärt är att styrelsen biföll och nu ska MUF Göteborg på MUF-stämman driva frågan att MUF ska börja prata om patriarkala strukturer, detta floskelmonster som härjat i debatten i decennier, och att MUF både ska “arbeta mot patriarkala strukturer” och kallar sig feministiskt. 

Men det finns ett ljus i mörkret. Zagros Hama som reserverade sig. 

Vi får hoppas att det finns andra goda krafter i MUF Göteborg som kan få ordning på torpet när ny ordförande och distriktsstyrelse väl väljs igen. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

7 kommentarer till Vad har hänt med MUF Göteborg?

 1. Många ”moderater” som egentligen är något annat. Se bara på Stockholms landsting där man är så maktkåta att man samregerar med MP. Någon succé kan knappast tala om.

 2. Små minoritéter skall inte påtvinga majoritéter sina ideologiska uttryck!

  Av ovanstående skäl, skall heller inte kommunistisk extremism (en minoritét) påtvinga ett sunt samhälle sin samhällsförstörande ideologi! Samma ideologi är även med tanke på F! ageranden ett stöd för islamism.

  Liberal-konservatism kan inte existera samtidigt. M är konservativt (i huvudsak). M a o pågår en kulturmarxistisk “kapning” av MUF Göteborg, under sken av att fortfarande företräda “konservatism”. Kapningen är inte ens “liberal”, särskilt sett till att kulturmarxismen är den tyska nazismens arvtagare – men i nya “oskyldigare” kläder, och därför så mycket farligare.

 3. Har jag mycket fel om jag tror att dagens politiska ungdoms- (och förmodligen även vanliga ) förbund numera är föreningar för inbördes beundran?
  At det därför blir mycket lät för en grupp att lätt tillskansa sig makten i förbundet/föreningen.?
  Iom partistödet är ju medlemsantalet inom dessa föreningar egalt för partiet och intresset för at vara medlem rätt lågt?
  Vilket är ännu en anledning till att det är lätt för ett mindre antal beslutsamma att “ta över”?
  Man kan ju även fråga om anledningen till att dessa yngel “är moderater” Om de ens är det?
  De kanske är kryptoliberaler “with a mission”?
  Vem vet?

 4. Varför är man med i Moderaterna när man uppenbarligen är intresserad av ett annat partis ideologi? Jag tror att vi kommer att se dessa destruktiva krafter inom Moderaterna delas upp i ett liberalt och ett konservativt parti inom 10 år.

  1. Fast bara för att vissa medlemmar vill att partiet ska uttala sig som feministiskt betyder det inte att de strävar från partiets politik, utan det är bara ett sätt för partiet att utvecklas…

   Man måste inte hålla med allt som står i motionen, men att påstå att det är vänsterflum är bara löjligt, feminism är ett väldigt aktuellt ämne som vänstern varit väldigt aktiva i tidigare, men detta är ju vår schans att ta deras vapen och använde det själva. Jämställdhet ska inte bara vara vänsterns mål utan hela Sveriges mål.

   1. V och -“detta är ju vår schans att ta deras vapen” – måde dock ta dig en seriös funderare om de, sig själva såkallade feminis-xxxx-något, ge dig så frågan, appropå “vapen” är jag en proxy-krigare och mot, vem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap