Search
Close this search box.

Välfärdsmyten

Det har upprepats i all oändlighet - välfärden skulle gå under utan alla utlandsfödda som arbetar där. Jag har aldrig sett en enda siffra som backar upp det och det finns ett skäl till det tror jag. För det är lite mer komplicerat.  Jag har kollat på statistiken i SCB:s statistikdatabas.  För ordet "utlandsfödd" säger ingenting om var personen är född och det är medvetet. Flyktingarna kommer från Mellanöstern och Afrika, i princip alla andra invandrar till Sverige av andra skäl där arbete är största skälet. Men vad gäller utlandsfödda i Norden och Europa, närmare Sverige alltså, är också kärlek ett skäl till att flytta hit.  Jag valde de vanligaste yrkena i vården för enkelhetens skull. Första diagrammen är...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon