Sveriges Radio i LO-huset

Verkligheten överträffar inte sällan dikten, tyvärr. Framför allt i Sverige. Jag som granskat LO länge, och public service, blev trots detta ändå förvånad när jag fick det här tipset. 

För kollar man var Sveriges Radio i Norrbotten sitter så sitter de på Nygatan 3. I samma hus har vi följande organisationer: 

Huset kallas alltså ”LO-huset” av boende i Luleå för att, tja, hela LO sitter där. Och myser med Sveriges Radio. 

Bra nog för arbetarrörelsen har de dessutom en av sina egna som chef för P4 Norrbotten. 

För Patrik Boström kom direkt från Norrländska socialdemokraten. Där det ju är svårt att jobba om man inte delar värderingarna, det hörs lite grann på namnet. 

13 år arbetade han på den socialdemokratiska tidningen. 

Förra året knaprade hela Sverige Radio i sig 2,9 miljarder skattepengar, som du och jag betalat, enligt årsredovisningen för 2018. 

Av detta la Sverige Radio totalt i Sverige 144 miljoner kronor på lokalkostnader, vad P4 Norrbotten kostar framgår inte. 

En annan intressant siffra är att de har hyresintäkter på 3 miljoner kronor per år. Och får 2 miljoner kronor per år i lönebidrag, det vill säga en subventionerad anställning från Arbetsförmedlingen. En siffra som dubblats. 

Är det så att SR medvetet utnyttjar statligt subventionerade anställningar för att få ner lönekostnaden eller använder staten SR som en dumpningsplats för prioriterade grupper i syfte att frisera arbetslöshetssiffrorna?

Som nyanlända. Ni ser att summan fördubblats från 2017 till valåret 2018.

Att jobba på Sveriges Radio finns det ju inte några andra som vill menar jag. Snacka om undanträngningseffekter. 

Man behöver inte ens hitta på sådant här, att Sveriges Radio är vänstervridet.

Det räcker med att titta på verkligheten, där statligt anställda journalister sitter och myser med hela LO-kollektivet och ABF varje dag i Luleå, ledda av en sosse. 

Your skattepengar at work. 

………………………………………….

Stöd mig, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Men allt går att läsa gratis och en gåva är inte att betrakta som något annat än just en gåva. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!