Sök
Stäng denna sökruta.

Återuppliva Invandrarverket

Sverige har som jag redogjort för många myndigheter vars existens man inte förstår.  Men en myndighet borde skapas. Eller snarare återskapas. Invandrarverket.  Migrationsverket hanterar mottagande och beslut. Invandrarverket skulle hantera allt annat som rör invandrare.  Statens invandrarverk skapades 1969, genom att man slog ihop tre verksamheter: tillståndsfrågorna från Utlänningskommissionen, medborgarskapsfrågor från Justitiedepartementet och integration, som då kallades "anpassningsfrågor" från Arbetsgruppen för invandrarfrågor på Inrikesdepartementet.  Anledningen till sammanslagningen var att man ansåg att det var viktigt att hålla ihop invandringspolitiken.  Tyvärr la man ner Invandrarverket 1999 och år 2000 ersattes det av Migrationsverket som ni vet bara hanterar tillstånd, medborgarskap och liknande. Den socialdemokratiska regeringen ansåg att resten var alla myndigheters ansvar och därför behövdes inte ett särskilt departement.  Den...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon