Sök
Stäng denna sökruta.

Leila Elmi Ali – hur har det gått?

En av de största skrällarna i valet 2018 var att okända Leila Elmi Ali, som inte tidigare haft några politiska uppdrag lyckades kryssa sig förbi från plats 21 till plats 1 i Angered.  Hur? Hon bedrev bland annat valkampanj på somaliska. Jag och fler andra skrev då att vi sett vår första etniskt valda kryssade kandidat, man kan kalla det klanröster slarvigt. Detta är varken första eller sista gången en politisk kandidat i någon församling gjort detta men det första synliga i riksdagen. Att lova särskilda grupper saker har olika företrädare för framför allt Miljöpartiet, som infiltrerades av islamister, och Socialdemokraterna gjort länge.  Men jag skrev också att hon har en unik chans att använda sin djupa kunskap om...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon