Det brinner i skolan


Det brinner i många samhällsfunktioner just nu. Och i många städer. Att det även brinner i skolan har vi inte pratat om så mycket. 

Jag skrev om skolbränder för flera år sedan. I oktober 2016. 

Då var det i genomsnitt en skolbrand per dag, med ett totalt antal på 530 skolbränder per år. 

Jag gick igenom en rapport MSB gjort 2015 ihop med Karlstad Universitet som visade att det var i högstadier och i utanförskapsområden skolorna brann. Och att fler kommunala är fristående tuttades på. 

2018 gjorde Brandskyddsföreningen en egen rapport som visade följande:

På bara två år ökade de anlagda bränderna med 47 %.

Jämför de siffrorna med nedanstående diagram om skolbränder. 1998 hade vi drygt 300 stycken. Från 2005 har antalet varit över 400 och nu är alltså nivån nästan 700. 

Enligt Brandskyddsföreningen har vi nu flest anlagda skolbränder i världen. 

Helt otroligt. 

Det är tydligt att även detta område är kraftigt eftersatt. Upp med kameror på skolor som filmar fasaden och stifta lagar som gör att föräldrarna åtalas om barnen inte är straffmyndiga. 

Dessutom borde att anlägga skolbränder vara förenat med kraftiga straff för de som gör det, föräldrarna bli skadeståndsskyldiga och lever de på bidrag ska kommunen rätt att göra en utmätning på bidraget för att betala det. 

Vi måste visa att vi har nolltolerans för sådant här för om kriminella ungdomar kan elda upp skolor hur som helst visar vi dem att de faktiskt också kan göra vad som helst. 

Anledningen till att vi ser en explosion av rån mot ungdomar, tortyr, kidnappning, våldtäkter, mord och annat våld som kriminella unga begår är att mindre förseelser än det gått ostraffade. Som att elda upp sin skola. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Copy link
Powered by Social Snap