Search
Close this search box.

Passhaveriet

För två år sedan gjorde media en uppföljning på den nyhet som kablades ut ytterligare några år tidigare, 2015, att hundratusentals svenska pass "försvunnit". Och att medborgare i Sverige då hade rätt att hämta ut hur många pass som helst oavsett skäl.  Mellan 2009 och 2013 tappade fem tusen personer bort sitt pass en gång om året. I ett fal hade en person fått ut 18 pass under samma 4-årsperiod.  Enligt Rikskriminalen kostade då ett svensk attraktivt viseringsfritt pass 80 000 kronor för hugade spekulanter på jakt efter ett nytt liv i Sverige byggt på fusk.  2015 gjorde därför Regeringen Inkompetens en lagändring som skulle "sätta stopp" för missbruket".  Anders Ygeman, då ansvarig, kommenterade nya lagen med:  "Därmed stoppar...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon