Nya förbud mot valfrihet väntar

Eftersom sossarna gick bet på världshistoriens sämsta utredning Reeplau om att förbjuda vinst i friskolor, som kommer ge namn åt alla andra kommande kalkonutredningar, har de förstått inte gett upp utan försöker nu smyga in förbud istället. 

Därför utsåg de vänstersossen Lena Micko till ny civilminister, från jobbet som ordförande i SKL där hon gjorde mest avtryck att ha girat SKL kraftigt till vänster och återigen gjorde Dagens Samhälle till en sömning offentlig tidning från dess korta glansdagar under Mats Edmans ledning. 

Sedan satte de TCO:s samhällspolitiske chef Samuel Engblom som utredare för ”Utredningen om idéburna aktörer i välfärden”. Sossarna sätter ingen som inte är lojal med partiet som utredare i princip så även om han skulle sakna partipolitiskt CV är dessutom TCO styrt av sossar i generationer. 

Eftersom de inte kunde förbjuda vinst rakt har de nämligen tänkt att få samma effekt genom att istället lagstifta om att så kallade idéburna, det vill säga alla som inte är aktiebolag, ska få gräddfiler på olika sätt. 

Som av en händelse är det just det utredningen kommer fram till. 

Vad betyder då meningen?

Jo, att alla slags vänster-organisationer, som ju kallar sig idéburna, kan regga sig som aktör och vips har ABF, olika sosse-folkhögskolor eller Naturskyddsföreningen egna gymnasier. 

”Eventuella överskott får inte föras över till andra än registrerade idéburna organistationer”. 

Alltså får man ge bort överskottet. Till en annan del av arbetarrörelsen. Man öppnar alltså för ett sätt att via friskolor och skolpengen skaffa sig icke redovisningsskyldiga bidrag som flyger under all radar. 

Vet ni vad man mer öppnar upp för?

Att islamistiska stiftelser och organisationer som Ibn Rushd öppnar egna friskolor som ett sätt att finansiera sig genom att dessutom ge sina kompisar jobb och ytterligare isolera muslimer från majoritetssamhället, vilket är deras strategi idag. 

Ordet idéburen är nämligen så otroligt praktiskt. Det kan inkludera nästan precis vad som helst. Det handlar nämligen inte om något annat än om ”inte aktiebolag”. Det är var utredningen handlar om. Allt utom bolag ska inte bara få starta skolor, de ska ges företräde och därigenom skapar man ett läge när aktiebolagen ska trängas ut av politiker. 

Det tänker sig utredaren att upphandlingen ska fixa. Genom lagstiftade gräddfiler för ”idéburna” kan kommuner sedan ignorera alla bolag. 

De startas redan idag som vi vet, och många som icke konfessionella skolor, men utredningen förslag uppmuntrar till fler och ger dem en gräddfil dessutom. 

Jag hittar inga begränsningar heller som skulle göra att vänsterorganisatoner eller t ex islamister kan utnyttja gräddfilen de vill skapa. 

Upphandlingsmyndigheten, som ju går i sossarnas ledband, ska givetvis ansvara för att hitta så många kryphål till de idéburnas fördel de kan så att man ger kommuner rätt att rakt av diskriminera aktiebolag. 

Notera alltså att Reepalu-utredningens förslag var att allt överskott de enligt den knäppa repressiva uträkningen kallade ”övervärde” skulle tvångstas av staten. 

Medan idéburna aktörer skulle få en lagstadgad rätt att föra över hur mycket pengar till vem de vill så länge de talar om det. 

Jag ser inget annat än vänsterns försök att tillskansa sig så mycket resurser de kan av kommunala medel att lägga på sina egna organisationer. 

Totalt oblygt och öppet dessutom. 

Om Centern och Folkpartiet inte säger nej till det här är de verkligen officiellt sossar till 100 %. 

……….

Stöd mig, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Men allt går att läsa gratis och en gåva är inte att betrakta som något annat än just en gåva. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!