Rapporten Brå inget nytt

Folk verkar chockade att Socialdemokrater styr myndigheter politiskt i skymundan, tyvärr. Men så har de alltid gjort, enda skillnaden nu är att de för en gångs skull påkommits av forskare. Det har också hänt förut men det här var extra pikant eftersom det handlar om det brännande ämnet kriminalitet. 

Ett ämne som kommer vara viktigt länge för att det är så fundamentalt, och så synligt. Vanliga personer mördas numera bara för att de äter mat på en restaurang. Med machete. Deras barn rånas på vägen hem från träningar, småbarnsmammor våldtas när de är på väg att hämta barn på dagis på eftermiddagen. Kriminaliteten kommer förlora valet åt ansvariga partier. 

Valrörelsen börjar i partierna redan nu. 1000 dagar kvar till valet, det är inte bara mitt parti som haft möten om det. Partiernas verkliga valrörelse startar om 1,5 år, ett år före valet, om bara två år kommer även väljarna uppfatta att valrörelsen är igång. 

När Socialdemokrater har makten använder de alla statens institutioner som sina egna partiorgan. De utser partilojala på viktiga poster, sparkar de som inte är det, ger myndigheter särskilda informationsuppdrag (läs opinionsbildning), använder statens resurser på att bedriva partiinternt arbete och mörkar data. Detta. Är. Inget. Nytt. 

Här är de GD de utsett 2014-2019.

Låt er inte luras av den grå pricken, alla de som har det är ingalunda neutrala. Ann Follin uppvisade till exempel stor lojalitet till Alice Bah Kunhes totalitära kulturvision, Ingrid Lomfors går också i Löfvens lydiga koppel och gjorde bland annat stor insats på halleluja-mötet Sverige Tillsammans, där hon yttrade berömda ”det finns ingen svensk kultur”. 

Maria Ågren var ansvarig för Transportstyrelsehaveriet då vi sålde ut rikets säkerhet. Begler fick sparken. 

De bygger på det nät de byggt på i decennier, som ger dem utomparlamentarisk makt mellan valen och om de råkar tappa makten och ger dem en kampanjhjälp i maktposition. 

I senare inlägg ska jag gå igenom de värsta sådana här exemplen på när S helt uppenbart missbrukar utnämningsmakt och offentliga institutioner för egen vinning. 

Men först lite om rapporten om Brå. 

Den hittar ni här och skrevs av Stefan Holgersson, Ossian Grahn och Malin Wieslander. All eloge till dem som jobbade på trots allt motstånd och som vågade ta sig an detta viktiga ämne. 

Brå har som av en händelse fått en helt ny GD som börjar i januari. Kristina Svartz. Hon har innan sossarna utsåg henne till sin första GD-post varit kanslichef i Justitieutskottet, som av en händelse samma period som Morgan Johansson var ordförande där. 

Han själv var ordförande för Brå 1999-2002.

GD:n innan, Erik O. Wennström, som är den man ska skylla tystnadskulturen inom Brå på, jobbade som ämnesråd på Justitiedepartementet under 2000-2007, då Tomas Bodström var justitieminister. Johansson fick trots att han så gärna ville inte den posten då utan den gick till påläggskalv Bodström men han tog ju som bekant revansch sedan. Han fick nöja sig med att vara socialminister. 

Svartz har vad jag kan se ingen sossepolitisk bakgrund men det spelar ingen roll, för partiet belönar även icke-partister om de varit lojala och hon har känt Johansson i åratal.

Givetvis väljer Morgan Johansson en person han känner väl och vet skulle utföra jobbet exakt som han vill. 

För en socialdemokrat finns det inte något annat överordnat syfte än att allt som kan användas för att vinna val och få makt används. Det spelar ingen roll att myndigheter enligt lag ska vara objektiva, sossar har alltid sett dem som sina resurser att göra vad de vill med. 

Kritiken mot Donald Trump har bland annat annat handla om kontroll av information, att genom den kan man forma verkligheten efter egen agenda. Som om detta är något nytt. Sossarna har svart bälte i just detta. 

På första sidan i rapporten om Brå står det: 

På vilka sätt kan du kontrollera information?

  • Se till att lojala personer är chefer, både GD och ledningsgrupp
  • Utse partilojala till alla styrelser och råd
  • Med relationen du sedan har kan du som politiker styra innehållet
  • Skriv regleringsbrev där ”informationsuppdrag” ingår och ge mer pengar så de driver opinion för just de frågor informationsuppdraget syftar till
  • Ge av ideologiska skäl utvalda myndigheter stora höjningar i anslag, som resulterar i fler anställda så att ännu fler lojala kan jobba där och dina egna har jobb att få när ni förlorar makten
  • Lägg resultat av forskningsstudier du inte gillar i byrålådan, se till att GD tystar ner kritik och ge inga uppdrag till myndigheten vars resultat kan skada partiet

För att nämna några sätt. 

Forskaren Amir Sariaslan som idag forskar i Helsingfors, och vars forskning bland annat rört sambandet mellan genetiska faktorer och kriminalitet, la ut en serie bilder från rapporten om Brå. 

Som att Brå länge bara rekryterat från SU och bara de lojala. 

Rapporter som byggt på vad anställda hittat på men som ändå publiceras och läggs ut online. 

Eller att Brå helst vill ha unga styrbara tjejer för att det blir för jobbigt med forskare som kan tänka själva. 

Krav från justitiedepartementet att fixa rapporter vars innehåll inte var bra för justitieministern och regeringen. 

Eller bara skicka ut pressmeddelanden som säger något helt annat än rapporten för att media ska nappa och ge positiva rubriker för att man vet att ingen journalist orkar läsa rapporter. 

Mer tydligt än så här kan det inte skrivas att Morgan Johansson använt Brå för att vinna valet 2018. 

Tyvärr är det ruttet på Brå för att sossarna förstört den för länge sedan och Alliansen struntade i det. Vi kommer inte se någon förbättring, faktiskt ser det bara ut som att de får ännu en Johansson-lojal GD nu. Vi får vänta till 2022. Och då måste GD få gå bara för att hon utsetts av Morgan Johansson.

Sedan måste man gå med kvasten ordentligt. Göra en omorganisation och bli av med alla ruttna äpplen, den mest kända borde få foten och hans gapiga Twitter-brud. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!