Mats Erikson – troll och flopp

Ett av de bästa exemplen på de olika regler som gäller i svensk debatt, där folk till vänster kan säga precis vad de vill utan kritik av vare sig media eller någon annan, och alla andra är Mats Eriksson. 

Vanligt namn, vanlig kille. Ni har inte missat något om ni missat honom. 

Han är anställd på LO.

Men han råkar vara make till vår nuvarande utrikesminister Ann Linde. Som en sådan får han representera Sverige i olika sammanhang där det krävs att respektive är med. 

Tror ni detta gjort att han beter sig mer vuxet än en full 15-årig SSU:are med pappas kreditkort och gratis internet?

Nix. Han twittrar på som vanligt. Och skämmer ut sig. 

Jag ska nedan gå igenom en dagsskörd på Erikson twitter-CV senaste tiden men först kan vi gå igenom vem han är förutom herr Utrikesminister. 

Jag skulle normalt inte ta upp vad frun jobbar med om det inte vore så att hon faktiskt är just utrikesminister och han därför ofrivilligt ingår ibland. Det ställer krav.

Han har haft ett hederligt jobb i exakt 2 år. Sedan dess har han utan avbrott avlönats av Maktpartiet på olika sätt. Först inom S, sedan LO. Same shit different name.

Men något riktigt jobb, det har han inte haft. Och han har inte kommit i närheten ett arbetaryrke.

Förutom som juniorreporter på små lokaltidningar för konkurrensen om jobben inte går att jämföra med de stora.

Några månader jobbade han alltså på Elfsborgs län Allehanda, sedan ingenting under 1982, tills han i augusti fick jobb på lokalradion i Örebro 6 månader 1983, sedan några månader på Trollhättans tidning innan 10 månader på Västgötademokraten tog vid. 

I maj 1994 slutade han befatta sig med människor som inte är sossar.

Imponerande uselt att ha fyra jobb på tre år ändå, verkar som om ingen stod ut med att ha Eriksson anställd längre än något drygt halvår som max. 

Vad gjorde han sedan?

SSU. 

Men sedan 22 år tillbaka har han jobbat på LO. I exakt samma roll – politisk sekreterare. Imponerande karriärsutveckling ändå, från misslyckad reporter, via skjutjärnsreporter på SSU:s egen tidning, till pressekreterare och …..politisk sekreterare. Han är 62 år och har inte kommit längre än så. 

Ska vi kolla hur hans inträde på LO-borgen korrelerat med LO:s medlemsutveckling – allt LO framför fokuserar på är att få medlemmar så det ingår även i Mats Erikson jobb – ser man hur otroligt bra det gått. 

Men är man inte bra på sitt jobb kan man ju alltid twittra, och det gör Erikson hellre än bra. 

Zapata nedan ska enligt uppgift ha skrivit ironiskt….just för att ironsera twitter-vänster-trollens totala relativisering av våld. Erikson, som den LO-gubbe han är, fattade ingenting utan RT glatt ännu ett hån. 

För just hån är ju det som är roligast för en snart pensionerad mobbare som beter sig värre än mina 8-åringar gör. 

Mannen utan några hämningar på Twitter har tydligen regler han förhåller sig till. T ex att aldrig be om ursäkt. Moget. Verkligen. Men otroligt roligt att man inte lär sig räkna på LO. Twitter-vänstern är ett marginalfenomen, alla mätningar visar det alla vet – högern äger sociala medier. 

Mats ”Antikarriär” Erikson har fler imponerande tondöva tweets. Som att kalla allt till höger om socialism för blåbrunt. Inget är för litet eller stort för Erikson fantasilösa målarpensel. Blåbrun. Blåbrun. Blåbrun. 

Eller rödbrun. En innovation signerad hösten 2019.

Eller när han tycker att Amanda Lind har rätt i att kalla Moderaterna antidemokratiskt. 

Den totalt avsaknade politiska analytiska begåvningen visar sig på fler än ett sätt men det mest rykande färska är hans tweets om Labour. 

Han satsade alltså sina pengar på ett Labour som gjorde ett katastrofval och gav Tories egen majoritet. Bra där du. Geniet från Bladet var inne på samma linje.

Han kan även inte svenska eftersom varken han eller den påstådda liberalen på pedaler inte förstår att ”ställa någon mot väggen” alltså är ett korrekt och vanligt uttryck i svenskan men INTE i engelskan, då det betyder att skjuta någon.

Att använda uttrycket i en SVENSK debattartikel i en SVENSK tidning är alltså 100 % korrekt. 

Han tror också att vilka ens föräldrar är ska vara ett argument om man blir en bra statsminister. Hans egen partiledare har inga biologiska föräldrar. Vad säger det om honom? Tja, ingenting faktiskt. Precis lika lite som det har något med något att göra att Finlands statsminister vuxit upp med lesbiska. 

Men så tycker han också att man ska få vara full eller hög på jobbet ”så länge det inte går ut över jobbet” och att drogtester är ett slags övergrepp, vilket ju förklarar hans totala oförmåga på sitt eget jobb. 

”Arbetsgivaren ska inte lägga sig i.”

Han och alla andra sossar, som ju tycker att Socialdemokratin är solen Sverige kretsar kring och alla andra regeringar är statskupper, vill avskaffa befintligt valsystem om de förlorar valet. 

Han är rakt av oanständig.

En evig barnrumpa utan spärrar som inte kan ens bete sig när hans fru har ett så viktigt jobb som utrikesminister. 

Han njuter av att rulla sig i all dy internet kan producera.

Det säger något om en person tycker jag. Hur narcissistisk och barnslig man är. 

…………

Edit:

2018 tyckte han att GP kan jämställas med nazisternas tidning.

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!