Lumpet, Bindefeldt

På något annat sätt kan man inte sammanfatta det. 

Det som hänt precis är inget annat än en politisk fars och ett skolboksexempel på hur aktivister använder vilken metod och plattform som helst för att få fram sina åsikter. De har ingen skam i kroppen. 

Jag pratar om Micael Bindefelt, stiftelsen och kraven på att Ulf Kristersson skulle hoppa av sin prisutdelare. 

Först vill jag bara säga att det är bra att veta att Micael Bindefelts ryggrad är lika fast som valfri burk marmelad.

Det passar fin-fint att partiledaren för det näst största partiet och landets nästa statsminister 2022 tar stora politiska risker för att hylla honom på hans födelsedag i Tel Aviv. Som bussiga kompisar gör. Ulf struntade i det debacle han kunde förutspå för att delta på en väns middag för det är så människor som är raka och principfasta gör. 

Några månader senare återgäldar Micael Bindefeldt gesten genom att kasta samma kompis under bussen. 

Är det så du uppfostrar din son undrar jag? Att när andra människor snackar skit om någon lägger man sig platt och kastar sin egen moral ut genom fönstret? Och vad är det du vill med din stiftelse egentligen?

För det du nu visar är att stiftelsen bara är en ytlig symbol. Den står inte upp för någonting, den försvarar inte principer. Den är lös och ledig fri för valfri vänsteraktivist att utnyttja för egna högst privata politiska syften. 

Så här står det på stiftelsens hemsida: 

Nu kan man lägga till: att vara ett redskap för brunsmetningen som delar av vår styrelse deltagit i sedan 2010. 

För i styrelsen hittar vi en rad kända aktivister som inte tvekat att skamlöst degradera Förintelsen i syfte att ta dagspolitiska poänger, där Peter Wolodarski står främst tillsammans med Daniel Pohl. 

Samma Pohl som fegt nog nu inte kan ta ansvar för att han var en av de som krävde av Bindefeldt att sparka Kristersson. För så här skrev han bara dagar innan det hände.

Exakt samma dag, som av en slump, publicerar polaren Wolodarski en artikeln med exakt samma innehåll i DN. Det är nästan så man undrar hur det gick till. Den 8 december drar Wollo återigen fram tant Fried i debatten. 

Gissningsvis tryckte han publicera samtidigt som han ringde Bindefeldt och krävde ny prisutdelare ihop med Pohl. 

Samma Daniel Pohl är helt ointresserad av att bevaka judarnas största hot i Sverige – muslimer.

Istället har Expo förvandlats till en slags pro-muslimsk tankesmedja. Antisemitismen i Sverige enligt Expo beror på två saker: en miljon väljare som röstat på SD och 150 svagbegåvade nazister där många bor i en by utanför Borlänge. 

Att judar attackeras på gatan i Malmö och flyr staden sedan decennier, att Brå larmar i sina rapporter att hatbrotten mot judar ökar och att skälet är vänstern i kombination med muslimska invandrare ignoreras helt. 

Söker man på muslimer på Expos sajt hittar man exakt noll artiklar som belyser det stora problemet med hatbrott mot judar som kommer från just muslimer. Istället är det hyllningsartiklar och snyftreportage. 

Inte en rad om den ökade antisemitismen med rötter i Mellanöstern. 

Det är som något slags polerad version av LO:s tonårssatsning Inte Rasist Men. Ansvarig är Daniel Pohl. 

Hur kan Micael Bindefeldt ha med en sådan person i sin styrelse?

Brå har konstaterat att den alarmerande ökningen av antisemitiska hatbrott handlar om invandrare från Mellanöstern. 

Vi har gått från en nivå på ca 100 fall per år till en tredubbling 2018.

Men nu är varumärket för alltid förknippat med Daniel Pohl och Peter Wolodarskis lekstuga så grattis till det, Micael Bindefeldt. För så blir det när man släpper lös aktivister, de tar inga fångar. Och han har personligen visat att han inte står upp för någonting faktiskt när det blåser, för han kan inte ens ha egna principer när någon ringer och ställer aktivistkrav. 

Trots att han vet att Ulf Kristerssons moral är oantastbar och hans engagemang för Sveriges judar varit intakt sedan innan Daniel Pohl och Peter Wolodarski gick på dagis. 

Jag kan citera aktivist kamrat Pohl här: 

”Vad gör den vuxne i rummet?

Tiger och vänder bort blicken, eller säger ifrån?”

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!