Sossarna mobiliserar

Att låtsas vara en grästrot kallas astroturfing och det är något sossarna länge kört. Man finansierar olika ”oberoende” saker som får sin lön betalad av någon del av rörelsen, som ABF, LO, ett fackförbund eller något annat och sedan drivs detta ”ideellt”. 

Inte Rasist Men är en sådan som ni vet som följt bloggen. Alliansfritt Sverige är en annan, Byt ut Moderaterna i Stockholms Läns landsting är ett tredje exempel. Den sidan ”drivs av socialdemokratiska gräsrötter”. Egentligen ägs den av Socialdemokraterna i länet. 

I september 2017, ett år före valet, startades en ny sajt med tilhörande Facebook. Konkret. 

Men detta är den enda informationen som är publikt. Ingen står som ansvarig. Den är helt anonym. Alla inlägg admin gör märks med anonyma Författare. 

Syftet med projektet är tydligt – driva vänsterkritik utan att kritisera regeringen. Vilket är märkligt eftersom det är S som har makten, tycker ni inte? 

Inte ett enda inlägg har kritiserat Socialdemokraterna. 

Vet ni vad det luktar?

Sveavägen 68. 

Facebooksidan är full med explainers, som idag inte är särskilt dyra att göra men det är lite pill. Man kan se att sidan startades i september 2017 men inte förrän i november drog aktiviteten igång. En lagom tid om syftet är kampanj inför valet. 

Man kan också se att sidan nyligen aktiverades igen, för sedan i juni har ingenting publicerats och plötsligt den 7 november började det hända grejer och nu är sidan väldigt aktiv. 

Kan det bero på det taskiga opinionsläget kanske? Och att man förbereder för ett eventuellt extra val?

De har även en annons som rullar. Sedan Facebook ändrade reglerna är det numera öppet vilka annonser som körs nämligen. Så det vet vi om sidan men inte vilka som är admin. 

Den här killen skulle inte jag bli förvånad om han ingår i gruppen som rattar sidan. Härligt puberalt också, förmodligen är det SSU som  driver projektet. 

En av de första bilderna de publicerade i november före valet var den här, som just kör klassretorik och skrämmas med högerspöke och SD ihop. Vilket var sossarnas strategi i valet. 

I maj 2019 la de ut den här bilden på en lyxvilla som jag sett i en tidningsartikel om dyra hus. Den är alltså inte svensk som ni ser utan den ligger i USA. Notera palmerna. Ändå illustrerar den en artikel om ”klyftor i Sverige”. 

Men de kampanjar inte bara mot Moderater. 

De hjälper även sossarna i regeringen. För en film de la upp i höstas handlar om bensinpriset. 

Där påstår de att det skyhöga bensinpriset inte alls beror på de enorma skattehöjningarna. Intressant vinkel när man påstår att man granskar makten. 

Istället för skyhöga bensinskatter skyller Konkret-gänget på……trumvirvel….Venezuela. 

Dumma EU som har handelsblockad mot en kommunistisk diktator som svälter sin befolkning. 

De påstår också att råolje-priset är rekordhögt. Det här det inte alls. 

Filmen publicerades den 18 november 2019. Kollar man på oljeprisets utveckling ser man att det är en ren lögn. Det är inte alls rekordhögt. 

De har en täckmantel i form av Swish och Patreon som ska ge skenet av att det verkligen är ideellt. 

De har 15 patreons på det kontot och drar in imponerande 900 kronor per månad. 

Mobilnumret går till okänd. 

Allt Konkret skriver är skit om Moderater och hjälp till den makt de påstår att de granskar, nämligen Socialdemokraterna. 

Detta är inget ideellt projekt. Detta är en kampanjsida för sossarna. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!