Sök
Stäng denna sökruta.

Pisa – bakom rubrikerna

Idag kom senaste Pisa-undersökningen som mäter kvaliteten i den svenska skolan och det mest framträdande är - fram till Alliansen tog över gick det enbart neråt men tack vare borgerlig skolpolitik lyckades vi vända trenden.  Att lärarna "fick en chock" 2006 att skolan ska handla om kunskap är förmodligen en av de "utmaningar" skolan haft under 2000-talet men bra ändå att de till slut insåg vad jobbet går ut på.  Men det finns saker i Pisa ingen just nu vill prata om.  Som att Sverige har ett helt eget diagram.  Eller att elever med utländsk bakgrund, dvs inklusive de födda i Sverige, presterar otroligt dåligt.  Fyrkanten är icke rensat för socioekonomiska variabler medan strecket är. Som ni kan se...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon