Sök
Stäng denna sökruta.

Fusken i systemet

Jag hade för en vecka sedan pratat med Jan Ericson om att göra ett nytt samarbete, denna gång om samordningsnummer och begära ut siffror från alla myndigheter som utfärdar dem.  Idag kom DN ut med sitt grävjobb om precis detta. En bra genomgång.  Där är summan jag ville ha. 872 861 stycken nummer. Utfärdade utan någon kontroll.  För jag skrev om detta först i Sverige.  Den 16 augusti 2017 skrev jag, efter tips från ett polisbefäl som var anonym, om härvor av mångmiljonbedrägerier de utredde som alla hade med samordningsnummer att göra.  Genom att utlänningar köper bilar i Sverige får den kriminella ut samordningsnummer via Transportstyrelsen som sedan används för att fejka anställningar och få ut bidrag via såväl...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon