Linnea Claeson och pengarna


Det är ingen slump att Blondinbella och Claeson granskas samtidigt för tyvärr är svensk media så här dålig. Konsensus trumfar alltid mod och svensk media springer därför åt samma håll, tills någon annan vänder riktning. 

Eller media, just nu är det debattörer som granskar Claeson. Inte media. Men efter att vänstergruppen Inte Rasist Men i sin podd granskat henne under ett halvår hakade den första vänsterfeministen på och sedan var bollen i rullning. 

Jag tänker inte återge deras gräv här, det är deras. Det kan ni läsa på Myras hemsida, och som undantag tänker jag länka dit. Ära den som äras bör.

Men eftersom det finns otaliga exempel på hur hon ljugit sig igenom sin karriär finns det annat att ta upp. 

Pengarna. 

I mars 2018 skrev Claeson följande på sin Insta apropå att hon säger att hon inte haft betalda samarbeten på Insta: 

“I praktiken innebär det att jag jobbat mellan 8 och 17 timmar per dagen utan betalt i fyra års tid.”

Fram till mars 2018 jobbade hon minst heltid gratis alltså, enligt egen utsago. 

Men hur är det med det egentligen?

Har Linnea Claeson arbetat helt ideellt ända fram till mars 2018?

Sajten Bloggbevakning gjorde en lista med en del av allt Claeson gjort de senaste åren. 

Förutom detta har jag hittat en del saker hon bevisligen gjort långt innan mars 2018.

I augusti 2017 lanserade Stadium ihop med Riksidrottsförbundet en kampanj. Syftet var ökad jämställdhet inom idrotten och Claeson ingick i den ihop med bland andra Sara Sjöström och Kosovare Asslani. Givetvis gjorde de inte detta gratis utan Claeson fick precis som övriga betalt, vad framgår dock inte. Man blir inte rik på sport, alltså är det sådant här som idrottsstjärnor tjänar extra pengar på. 

I juni 2017 föreläste hon under SM-veckan i Borås.  Det är ett gemensamt arrangemang mellan Riksidrottsförbundet och SVT. Att Claeson skulle gjort även den föreläsningen gratis känns inte sannolikt. Detta var några månader innan samarbetet med Riksidrottsförbundet lanserades så det kan inte vara en föreläsning som ingick i det. 

Kollar man på hennes årsredovisning så gick det otroligt bra mellan november 2017 och december 2018. Hon omsatte 2,2 miljoner kronor. Inte så mycket jobba gratis alltså. Vinsten blev 800 000 kronor. 

Allt detta ideellt slit lönade sig för hon kunde förra året ge sig själv en lågbeskattad utdelning på 300 000 kronor. Åtminstone delar av summan måste ha varit lågbeskattad. 

2019 års bokslut när också bli en succé.

2019 och 2020 har Lärarförbundet bokat dyra Claeson till en serie föreläsningar runt om i landet. 

I sitt försvar i DN skriver hon att hon “aldrig överdrivit”. Vilket bevisligen är en lögn. 

I Göteborgsposten medgav hon dock att Assholes online inte alls bara är hennes egna upplevelser. 

Vad skriver hon då i sitt eget Instaflöde?

I ett inlägg från den 21 mars 2018 skriver hon uttryckligen:

“Alla dom här vidriga meddelandena på mitt konto är skickade till en riktig person. Till mig.”

IRM-poddens största avslöjande var hennes helt skamlösa ljugande om när hon deltog i en konferens i Bryssel. 

Eller en. Enligt hennes Insta har hon varit där inte mindre än tre gånger. 

 

“Nazis whant to see me dead, sexist men want to rape me. I have been spending my childhood hunted by all kinds of men wanting a piece of me. This is the reality not only for me but for women all around the world. And I’ve decided not to run anymore. I decided to stand my ground. And to fight. And that’s why I started an Instagramaccount called Assholesonline where I write about the sexual harassment that I experience and my beliefs are that we really have to fight the power imbalance and engage more men to ever reach eqality. And to all the men in here and the ones who are listening I want to say: we don’t need charity, we need solidarity. 

2.05.09-2.05.57.

Här kan ni se konferensen. 

Ingen står som sagt. Ingen scen. Och hon talar in ca en minut. 

I en intervju efteråt på en feministsajt (The Fem Legaue)n sa Linnea:

“Varje dag säger någon ny att de vill döda mig eller våldta mig”. 

Varje dag alltså. Året om. Men nej, Linnea överdriver aldrig. 

Av de som lägger medlemspengar och skattepengar på Linnea Claeson föreläsning byggd på relativ sanning finns Vårdförbundet, Länsstyrelsen i Västmanland, Försvarsmakten, 

Det är inga småpengar folk får betala. Härnösands kommun fakturerades 70 000 kronor plus moms för en föreläsning, de bokade henne till två och betalade totalt 120 000 kronor. 

Det syns i hennes företag för enligt bokslutet för 2018, som gällde från 24 nov 2017, omsatte hon 2,2 miljoner kronor och gjorde 800 000 kronor i vinst förra året. 

I juli 2017 blev hon ny kolumnist för Aftonbladet, vilket givetvis genererar intäkter och antingen kan du få din ersättning utbetalad som f-skatt eller a-skatt. Men du behöver inte ha eget bolag, du kan alltid fakturera folk via tredjepart som Frilansfinans. Vad Claeson gjort innan hon startade aktiebolag vet inte jag men betalt har hon fått. 

Två gånger har hon tagits på bar gärning med plagiat i sina krönikor i Aftonbladet, och tidningen har inte gjort ett dyft utan bara varit tysta och låtit henne fortsätta. 

Nu gissar jag att hon osynligt kommer att försvinna från Bladets hemsida. Återstår att se om hennes inbokade jobb kvarstår eller om de känner att de kanske borde göra något annat för medlemspengarna och skattepengarna. 

Det är inte feminism alla kritiserar. 

Det är ljugandet. Och att en person så här länge kunna göra just det. Även plagiera i sina artiklar. Utan en enda kritisk fråga. 

Det skandalösa är inte att folk testar att böja sanningen utan att det bevisligen fungerar. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

9 kommentarer till Linnea Claeson och pengarna

 1. “Amanda Lind var kommunalråd och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen i Härnösands kommun åren 2014 till 2018” , men hon hade säkert ingenting att göra med detta. ?

  1. Äsch. Det där betyder bara att det inte finns ett giltigt SSL-certifikat. Vilket innebär att överföringen av data är krypterat. Mycket viktig när det gäller överföring av pengar och känslig information. Inte vidare viktigt när det gäller att läsa text på en blogg.

   //sv.wikipedia.org/wiki/SSL-certifikat

   (Och bilden du ser är för att Google försöker få alla sajter ska ha ett sådant certifikat. Helt oberoende av sajten syfte.)

 2. Hon skriver att det är arbetet på sociala medier hon inte fått betalt för, inget om arbetet därutöver.
  Många av sakerna på listan har skett efter mars 2018, och kan därför inte räknas med, tex lets dance.
  Tycker också det är intressant att så många tycks veta hur många hot och sexuella trakasserier en annan person fått…
  Men jag håller med om att en person i maktposition måste tänka extra på vad de säger/skriver för de granskas extra. Något även våra politiker behöver tänka mer på!
  I Linneas fall kan man inte kräva det av de tidiga inläggen då kontot var litet och inte så känt, men självklart borde hon tänka extra på formuleringarna när det stod klart för henne hur stort inflytande hon har och som studerande, särskilt juridikstuderande, borde hon ha kolla på plagiat/referering i text.

  1. Hon skriver: “I praktiken innebär det att jag jobbat mellan typ 8-17 timmar om dagen utan betalt i fyra års tid … därför kanske jag kommer göra några betalda samarbeten framöver”. Hon gör alltså helt klart sken av att inte tjäna pengar på att jobba. Samtidigt tar hon ut typ 800.000 per år från sitt bolag.

  2. Men snälla Therese…

   Hennes rövarhistorier faller på sin orimlighet. Män som kommer fram och spottar henne i ansiktet, sexuellt trakaserad 20 gånger i centrala stockholm under en halvtimmespromenad, kukbilder som visar sig komma från bögsiter..

 3. Har hon någon anställd? Annars är väl lönekostnaden om 670 000 också till henne? Borde motsvara en lön om ca 500 000 kronor.

 4. Det är en stor skam att LC har kunnat ljuga sig till en förmögenhet. Att folk är så blinda i sitt tänkande att man inte VILL se annan bild.
  Jag tror att detta är den del av sociala medier som kommer att gå till historien som en ny Världslögn.
  Betänk resultatet: Bara att JAG säger så ÄR det så!
  Är då alla som sitter i “finkan oskyldiga då de sagt att det inte gjort ett fel?
  Varför dömde man då Arnault pga Ord?
  Tyvärr så ser folket inte något fel då det skulle innebära att folket måste ändra sig?
  Va sa H i ww2 talet, att ju större lögnen är så kommer alla tro den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap