Läkare i migrationsprocesser


Som bekant vill Centerpartiet öppna dörren för världens alla sjuka att få uppehållstillstånd och konsumera svensk av skattebetalare finansierad sjukvård obegränsat. 

Deras fd migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson beskrev deras förslag med: 

“Det kan handla om personer som är svårt sjuka där man vet att personen kommer dö om några månader. Det kan vara en äldre person.”

Dessa dödssjuka eller multisjuka äldre ska alltså bara få komma hit för att de sjuka, och sedan konsumera enorma resurser i vården om Centerpartiet får som de vill. 

Frågan utreds sedan i juni och ska särskilt utreda just denna nya “humanitära grund” för asyl. 

Om detta införs får läkare en avgörande roll för att bedöma om personen är tillräckligt sjuk för att kvala in.  De får samma stora makt över en persons liv som lärarna fått av Centerpartiet vad gäller afghanamnestin.

Vad är det med C som gör att de så gärna vill sätta viktiga yrkesgrupper på pottan, i lägen där de hamnar i en hög risk att motta hot mig sig och sin familj för att just deras intyg blir en gyllene biljett till välfärdslandet Sverige?

Redan idag orsakas långa köer på BUP och i psykiatrin av asylsökande, för att de till 20-30 % (!) enligt Socialstyrelsen lider av psykiska sjukdomar, av alla som kommit och kommer. Rapporten är från 2015.

Generellt konsumerar inte flyktingar mer vård än majoritetsbefokningen vad gäller psykiatri, men undantaget är just Sverige. 

Men redan idag hjälper det dig om du har ett läkarintyg i asylprocessen. Nedan ser ni den blankett som din läkare ska fylla i om du har några fysiska eller psykiska sjukdomar. 

Problemet är att vi redan har en grupp aktivister inom läkarkåren med mycket makt. Vad tror ni händer om dessa får ännu mer makt av Annie Lööf att själva avgöra vilka som får stanna?

Jag har fått dumpar inifrån en viktig grupp för läkare på Facebook. 

En person kritiserade professor Birgitta Essén som inte tyckte det här med könsstympningar av kvinnor var så dåligt för kvinnorna som det verkar. 

Margareta Troein är inte vem som helst utan en välkänd läkare inom branschen och den som varit med och utformar läkarprogrammet i Lunds nya fokus på genus. 

Enligt en rapport från Brå från 2015 är just intyg en särskilt ökande brottskategori, där syftet med intyget både kan vara att komma in i landet eller att få olika förmåner. 

Det är redan så att vi har ett allt växande problem med fusk via intyg från just läkare. 

Det hjälper heller inte till att vissa läkare tydligt är aktivister. Vi behöver verkligen inte att dörren öppnas på vid gavel för sjukdomsasylsökande med stora incitament att med fejkade utländska läkarintyg eller från svenska aktivister få uppehållstillstånd de inte har rätt till.

Eller bara att oskyldiga läkare ska hamna i ett jätteproblematiskt läge där de i praktiken ensamma ska avgöra om en person får stanna eller inte. 

Båda lägena är usla. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

0 kommentarer till Läkare i migrationsprocesser

  1. Tänker på när invandrare använde sina barn och lät dom spela apatiska, finns det utrymme för att få asyl på felaktiga grunder så kommer det finnas människor som utnyttjar systemet.

  2. För att inte tala om korruptionen det medför med läkarintyg. Va pengar som ska rinna ner i läkarnas fickor, som i advokaternas?
    Vart tog den ärlige och hedervärde svensken vägen?
    Nu mer verkar det som att alla medel att sko sig ekonomiskt är OK! Ingen som helst heder i samhället längre. Tror inte att det går att se en handskakning som en uppgörelse av en affär längre, vilket fungerade i det tidigare Sverige. Sorgligt!

  3. Man talar också mycket om att PTS utlöses först efter ett tag eller upp till 10 år efter ankomst till sverige. Gymnasieamnestin kan bytas ut mot förmodad PTS. Flera har berättat att i hemlandet fungerade de hur bra som helst men efter ett tag i sverige kom PTSén upp till ytan. Jag kan tänka mig att goda viljor hjälper nykomna att utlösa eller uppvisa PTS och berätta händelser som vi svenskar antar orsakar PTS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap