Aktuell Hållbarhet – Bonniers gröna pengar


Det här är ju varför mediebolagen är så ointreserade av att granska klimatcirkusen och gröna pengar – de är en del av dem. 

Aktuell Hållbarhet köptes för rätt länge sedan upp av Bonnier men det är inget de skyltar stort med på hemsidan. Sajten är kanske den viktigaste mediala kanalen för miljöbranschen i Sverige. 

Med dystopiska dystra annonser av WWF och alarmistiska artiklar samt en debattsida alla som på olika sätt tjänar pengar på klimathot och undergångsretorik är de ett nav i miljödebatt. 

För den gröna syltburken är numera big business och alla vill stoppa ner sina händer djupt i den. 

Inte minst Aktuell Hållbarhet själva.

Listan nedan är lång och det är alla utbildningar man just nu kan anmäla sig till, som dessutom genomförs av DI Akademi. Dagens Industris eventbolag som enbart fokuserar just på att kränga konferenser, event och kurser till företag och läsare. 


Jag kollade var en persons avgift blir på en av kurserna. 8 900 kr plus moms. Ingen liten summa för en dag. 

Det är mycket pengar inom den gröna sektorn idag och även mediebolagen har intresse av att blåsa upp det så mycket de kan. Detta innebär inte att inget som står i media är sant eller borde skrivas, min kritik rör bristen på relevant kritik av saker inom miljö och klimat. För den lyser med sin frånvaro sedan för evigt. 

Media underlåter helt enkelt att kritiskt skriva om något som har med miljö och klimat att göra, men har inga problem att skriva om allt som blåser upp hoten och larmen. 

De gör inte sitt jobb och det finns många goda skäl till det, ett av dem är att bolag som Bonnier tjänar pengar på alarmismen. Och många andra företag, det är bara att läsa på Aktuell hållbarhets debattsida och se annonserna för att se vilka andra bolag som också tänkt skära lite grönt miljöguld medan de kan. 

Vi har den privata marknaden. Vi har den offentliga marknaden. Vi har arbetsmarknad och aktiemarknad. Och vi har numera också den gröna marknaden. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

0 kommentarer till Aktuell Hållbarhet – Bonniers gröna pengar

  1. Bra och mycket motiverat. Vilken födkrok det blivit och så många som får sadla om när det spricker!
    För att snabbt förstå hur fel denna rörelse har i väsentliga delar och vidden av påstådda hot ang klimatet kan man studera fakta. Fakta från verkligheten, inte modeller och gissningar. Det behöver du inte vara klimatforskare för att förstå och veta. Nedan kan ni se data, (“rådata utan adjustments”) från samtliga USA´s mätstationer (enl NOAA) vid markytan under ca 100 år. USA som har den särklassigt bästa historiskt dokumenterade statistiken av alla ang temperaturmätning. Fundera sedan på vilken verklighet som visas i media nära er, och varför:
    //drive.google.com/open?id=1uLsPtniVLuXRdJXfi7vQmEM809XriURR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap