Staten opinionsbildar mot barn

Det i sig är tyvärr inget nytt. Att politiska partier, via staten och statsbidraget som går till myndigheter som sedan går till projekt man ideologiskt gillar för att det gynnar ens eget partis agenda, utnyttjar våra skattepengar den vägen. 

Detta är bara ett i raden av sådant jag hittat genom åren. Den här gången gäller det stiftelsen Håll Sverige Rent. Ni vet, de som plockar skräp?

Nu hjälper de Kemikalieinspektionen att skrämma upp landets föräldrar och få panik över helt vanliga ofarliga saker som barn leker med. 

Eller vad sägs om att de insinuerar att barn får i sig bly genom att leka med nycklar? Beklämmande att de kemister som jobbar på KemI medverkar till sådant här faktiskt. 

Bly i metallisk form förgiftar inga människor. Det är inte genom blyhagel vi får i oss bly utan genom mat och vatten. Och en unga får absolut inte i sig bly genom att leka med nycklar. Om det ens är bly i en nyckel kan ungen till och med svälja delar av den utan att bli förgiftad av bly, materialet kommer passera genom kroppen och komma ut på andra sidan. 

Men vad är väl sådan information när man kan skrämma upp småbarnsföräldrar att nycklar är farligt för barn?

Leka med gamla kläder och väskor och andra roliga saker förutom nycklar ska man också beröva barnen för att alla vet ju hur farligt sådant kan vara. Det här flamskyddsmedlet som de pratar om kan inte hoppa in i barnens kroppar via huden, de måste få det i sig. Och det handlar heller inte om att de suger på kläderna eller äter upp dem. 

Det alla sådana här material och kampanjer går ut på, det är dammet. Att partiklar hamnar i dammet och barnen andas in och äter upp det och därigenom får i sig ftalat-partiklar. 

Problemet är att inte ens moderskeppet när det kommer till skrämselpropaganda, Naturskyddsföreningen, lyckats bevisa att dammet är farligt. 

Jag gjorde en granskning för länge sedan om det. Här är ett exempel när de använde bloggare för att analysera deras damm. Inlägget skrevs redan 2015.

Här är ett annat exempel på hur opinionsbildare kemikalieluras för att få folk att tro att vanliga saker är farliga när de inte är det. 

Håll Sverige Rent är en ideell förening som plockar skräp. Trodde ni kanske. I själva verket är det en stiftelse som försörjs nästan uteslutande av skattepengar. 

Kampanjen ”Skräm upp en förälder” är inte ensam, de har fler påverkansprojekt. Som Grön Flagg. 

I den här broschyren kan man dock läsa att det inte alls handlar om skräp längre utan om att få barn och ungdomar att bli nya miljöaktivister, på skoltid. 

Det börjar redan i rubriken: hållbar utveckling på schemat. Barnen ska göra detta istället för att till exempel lära sig om antiken, antar jag man tycker. Jag vet att antiken inte ingår samhällskunskap men enligt Skolverkets bland ska politik ingå i i princip samtliga ämnen å andra sidan så helt osökt är inte referensen. 

Notera att medlemsskapet kostar 1500 kronor per skola eller förskola, den är alltså inte gratis. 

Med hålbar utveckling menar Håll Sverige Rent bland annat ”ekologisk, social och ekonomisk balans”. Ekologisk. Som vi vet är sämre för klimatet och gör tveksam miljönytta ska, som vi vet genom all annan statlig opinionsbildning från barn med avsändare Miljöpartiet, lura barnen att tro att ekologisk mat är bättre.

Vilket inte stämmer. Ekologisk mat är inte bättre än för något annat än din egen känsla av att vara hälsosam och fräsch. 

Sedan lockar de med ”gemenskap” i jakten på den gröna flaggan att hissa. För det är alltså en fysisk flagga som skolan får hissa när de är certifierade. Nu kanske ni tänker på Pride-flaggan i Sölvesborg och tänk, det tänkte jag också på. För ännu mer än Pride-flaggan, som numera blivit en allmän symbol för HBT-världen, är detta är opinionsbildningsflagga. Inget annat. 

Och det är något märkligt i deras årsredovisning jag begärt ut. Ser ni skillnaden mellan förra årets bidrag och årets? De fick 11,8 Mkr 2017 och plötsligt, valåret, fick de 34 miljoner kronor. Ingen liten höjning, eller hur?

Det visar sig att Miljöpartiet, som lärt sig av mästarna i klassen Socialdemokraterna, riktade ett statsbidrag direkt till dem via Naturvårdsverket. Alltså pengarna kommer direkt från statens budget och ner i fickorna på Håll Sverige Rent. För ”informationsinstatser”, alltså opinionsbildning. 

Pengarna satte de direkt in att jobba på börsen, som ni kan se. I aktieindexfonder. 

Så stiftelsen är inga fattiglappar direkt, de har ett totalt eget kapital på 45 miljoner kronor. De hade alltså en hel del pengar sparade redan före de 20 miljonerna kronor Miljöpartiet gav dem av våra pengar direkt från statens budget. 

Om de nu fick 20 miljoner kronor, varför tar de 1500 kronor av skolor och förskolor att certifiera sig inom just det projektet de fått pengar för?

Borde inte pengarna gå till detta, till att försöka övertyga våra barn om att bli deras aktivister på skoltid? Men detta nöje ska skolorna dessutom få ta pengar från sina egna budgetar alltså. 

Håll Sverige Rent däremot, de passade på att anställda ytterligare två personer. Nu är de 24 personer, som ett medelstort företag. Som alla jobbar med att bedriva lobbying på olika sätt, för statliga skattepengar. 

Jag fick en bild av en läsare som visar exakt varför sådana här projekt suger. Den sura gamla sossen Troed Troedsson hyllar det. För han vet hur effektivt indoktrinering av barn är för att bygga makt. Han har varit med i sossarna under alla de decennier de prånglade ut sin lobbying i de skolböcker jag själv hade på 1980-talet. 

En annan sak, som är mer standard är något annat tyvärr, är associationen med Naturskyddsföreningen. Stiftelsen påstår att den är ideell och obunden men hur obunden är man om man plockar in landets största lobbyorganisation för klimat och miljö i styrelsen?

För såklart sitter en person från Naturskyddsföreningen i styrelsen

Och tror ni inte att deras VD passande nog fick ett erbjudande om att sitta i Faritrades styrelse, och tackade ja?

Så hon är alltså del av LO/Svenska kyrkans lobbyism samtidigt. 

Det finns givetvis mer på sajten, som avsnittet om plast där de inte ens nämner det välkända faktum att plastpåsen är mest klimateffektiva påsen eller att plasten i haven kommer från de 10 största floderna, i Afrika och Asien. 

Varför ska skattepengar gå till lobbying för miljö? Aktivister får olika ”ideella” skapa på egen hand, inte på skoltid och inte med våra gemensamma pengar. 

Listigt av Miljöpartiet att ge bort 20 miljoner kronor valåret, utifall de förlorade makten hade pengarna varit säkrade. 

Men grattis alla miljölobbyister för att ni lyckas förskansa er på ytterligare 20 miljoner av mina och alla andra skattebetalares pengar. Ni kan verkligen spelet numera. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!