Samtidigt i en annan del av Malmö

Sveriges dyraste stad Malmö, som tar 5 miljarder skattekronor från kommuner som sköter sig varje år, vet hur man spenderar andra människors pengar. 

När de inte äter pizza med kriminella eller bjuder dem på kommunala presentationer att det är dåligt att vara kriminell som svar på att Malmö har förvandlats till Chicago 1927 upphandlar de saker som sophämtning. 

Med häst och vagn. 

Det är det kommunala fastighetsbolaget MKB som upphandlar ett sexårskontrakt att hämta sopor med häst och vagn i Herrgården och Örtagård. 

Fyra dagar per vecka i sex år ska en häst med vagn hämta sopor och återvinning vid miljöstationerna.

Notera också att de särskilt specificerar att företaget ska plocka upp hästbajset, ett lite udda skalkrav i en upphandling ändå (även om det är rimligt att sopåkaren inte lämnar efter sig mer sopor i området än innan hen kom dit.)

Så mellan sophämtningarna ska det skyfflas hästbajs så att inte området fylls med skit på gatorna. Ett problem man alltså inte har med en vanlig sopbil men se, det är Malmö för fina för. Vanliga sopbilar är inte tillräckligt ”Malmö”, inte trendigt alls. Vem som helst har ju sopbilar. 

Istället ska de ha amish-sophämtning i sann Miljöparti-Nirvana. 

Hästen och vagnen samt dess förare ska också vara tillgängliga för underhållning till de barn som går i skola i dessa områden, ungefär två gånger per månad om man räknar bort alla lov-veckorna. 

Sophämtning och cirkus i ett. Perfekt sätt att lägga andra kommuners pengar på. 

I MKB:s styrelse sitter det såklart mest sossar.

I toppen Lars-Erik Lövdén. Han finns med i min bok ”Pampens historia” för att han som bostadsminister boende i en lägenhet han fått istället för ensamstående mammor (Stiftelsen Allmänna Barnhuset) köpte den vid ombildning samtidigt som han stiftade lagar för att förhindra ombildning av hyresrätter. 

Boken köper du enklast här eller här. 

Perfekt julklapp för alla som vill ha en samling av alla pampar det här landet officiellt producerat sedan 1970-talet till nutid. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!