Raseri, inte rån


Våra barn och unga är nu måltavlan i en del av den växande och starka kriminalitet som håller på att få ett allt fastare grepp om det svenska samhället. Rånen och våldet är inte bara isolerat till storstäder utan de sker i välmående förorter och i små och medelstora städer. 

Men rånen är inte rån. Det är raseri. 

För det som inte står i alla de artiklar som varje vecka och månad numera fyller våra flöden om barn och unga som rånas är att det med all sannolikhet är tonåringar med utländsk bakgrund som rånar svenskar. De åker från sina förorter till andra ställen i jakt på någon. 

Det handlar om våld och makt. Inte pengar. 

Precis som en våldtäkt inte handlar om sex utan om makt och våld i första hand handlar inte den här veritabla rånvåg mot unga om pengar utan om våld. 

Och våldet blir grövre. Igår rånades en 18-årig kille i Landala i Göteborg, en del av staden som inte alls kan betraktas som utsatt utan tvärtom. Det är en central del av staden och ligger precis vid Chalmers, bara backen upp från Vasaplatsen. 

Killen överfölls av tio stycken killar och tvingades in i ett garage där de efter att ha tvingat av honom alla kläderna skar av hans ena öra eller delar av.

Detta handlar inte om pengar. Vad ska tio ungdomar med begagnade kläder och en mobil till? Ska de dela på bytet på tio eller? Och ett kreditkort med max ett studiebidrag på. Tonåringar rör sig med mycket små ekonomiska resurser generellt för att de bor hemma och går på gymnasiet. 

De ville förnedra honom. Förödmjuka honom. Skada honom. En kille de inte känner.

Jag skulle bli förvånad om de inte filmade händelsen, den här sortens sadister gör nämligen inte sällan det. Och trots att han gav dem sakerna och gjorde som de sa skar de av honom örat. Ren tortyr. 

Varken de här killarna eller de flesta andra av likadana rån handlar om något annat än en sak – en etnisk baserad grund för ett rent klasskrig. Det låter kanske drastiskt att uttrycka sig så men det är vad det är. 

För media skriver som sagt inte att killarna som utsätts är etniskt svenska killar från välmående förorter, som blir överfallna av gäng av killar från förorter och där alla har utländsk bakgrund. Men de få rånoffer som går ut i media och berättar har alla hittills varit svenskar med svenska föräldrar, boende i lugna områden.

Rånarna åker från sina områden i jakt på en svensk kille att slå, tortera och förnedra. Pengarna skiter de i. Ibland har de bil, ibland moped, ibland åker de kollektivt bara.

Det är så här en total brist på integration ser ut. Detta är kostnaden och det kommer bli värre. 

Jag skulle inte bli förvånad om de flesta rånare är födda i Sverige, för just personer födda till utlandsfödda föräldrar är de som är mest överrepresenterade i brottslighet just nu. 

Vi har importerat en permanent ny underklass till Sverige sedan 1990 och framåt och bara fyller på, med människor som inte har en chans att få ett vettigt jobb eller något jobb alls de flesta av dem. Avstånden mellan dessa förorter, där få jobbar, kriminaliteten är hög och bostäderna allt längre från svensk standard för varje år och de orter som domineras av etniska svenskar blir värre för varje år. 

Ett raseri byggs upp. Skillnad mellan vi och dom är påtaglig. Som moderat är jag enig med socialister på en enda punkt – vi borde prata mer om klass. Men där de tror på modellen att alla ska ha det lika dåligt tror jag som borgerlig på klassresan. 

Socialdemokraterna tror sig ha utplånat klasskillnader i Sverige, samtidigt som de drivit på att importera en underklass som är ännu lägre ner på socialgruppsskalan än de som de hävdar inte längre finns. 

Den här gruppen är nu så stor och skillnaderna så tydliga att raseriet nu är släppt fri på gator. Bokstavligen. Det är vad rånen egentligen handlar om. 

Mig veterligen finns det bara en skribent i Sverige som verkligen bevakat den här frågan, och skrivit om den länge och det är Malcom Kyueyune. 

Han har länge skrivit om det förestående etniska klasskriget vars grund av ilska byggts upp i förorterna under lång tid och nu kan man tyvärr säga att han börjar få rätt, för krutdurken har exploderat 2019. 

Den här texten skrev han redan för två år sedan på sin blogg. 

Här är vi nu, i Malcoms dystopi. Tragiskt nog. 

Och den enda omedelbara lösningen som står till buds är givetvis att bura in rånarna, få bort dem från gatan. Men det botar knappast det underliggande problemet. Raseriet dessa killar känner mot svenska killar. Sådana som mina barn. Ett raseri som bygger på avundsjuka, en känsla av att inte höra till, att leva i olika världar.

Och de tar ut det på barn och unga som får hela sin tillit till världen raserad i ett slag. För vad händer med en 13-åring som rånas på vägen hem från fotbollsträningen i sitt område? En 18-åring, alltså en kille som går i tvåan på gymnasiet, som får sitt öra avskuret i ett garage på vägen hem kl. 23 en vanlig vardag? Eller studenten som kidnappades i nio timmar i en stulen bil bara för att han råkade gå ut ur en T-baneuppgång i Hammarbyhöjden? En välmående förort precis söder om söder där jag själv bodde 2004-2006.

Det omedelbara är såklart rädsla. Att de känner sig permanent otrygga och rädda även i sina egna bostadsområden, i sina hem, mitt på dagen. En fruktansvärd sak. Att gå omkring och alltid vara rädd. Men vad händer med rädslan sedan, i en ung människa?

Den kan förvandlas till raseri. 

Och här har vi en våldsspiral vi inte sett början på ännu. Precis som Malcom skriver i sitt insiktsfulla blogginlägg kommer vi få se svenskar på olika sätt slå tillbaka, bokstavligen. För att staten övergett dem. Staten skyddar inte oss längre och den skyddar inte våra barn. 

Vad händer när folk tar saker i egna händer?

Jag vet inte om folk förstår hur livsfarlig och explosiv den här utvecklingen kan bli och det kan gå fort. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

0 kommentarer till Raseri, inte rån

 1. Hej!

  GM från “orten” kallar de svenska områdena “skafferi”. Bara att åka dit o ta för sig…

  // Ken

 2. Det svenska PK-etablissemanget har sått vind och får nu skörda storm. Och det kommer att bli värre innan vi förhoppningsvis blir av med Jökens representanter i nästa val. En nåd att stilla bedja om.

 3. Jag är rädd för den dagen som man reagerar på det urskiljningslösa våldet riktat mot svenskar; då kommer man agera kraftfullt mot vad som kommer rubriceras som hatbrott.
  Brott mot svenskar marginaliseras på grund av utsatthet, trångboddhet eller andra nyfunna ömmande skäl.

 4. Det är ju detta Regeringen får skit för att inte hantera! Fortfarande erkänner inte regeringspartierna VEM, som attackerar VEM. Hur skall de då hitta en lösning?

  En sanning är att regeringspartierna är låsta av att det är barnen/barnbarnen till deras röstboskap, som är samhällsproblemet. Därmed kommer de att fortsätta skydda brottsligheten i stället för (främst de etniska svenska) laglydiga medborgarna. De 5 kommunistiska regeringspartierna VILL skapa ett inbördeskrig

 5. Bra art. men jag fattar inte med detta “Ett raseri som bygger på avundsjuka, en känsla av att inte höra till”.
  Är dom vita som är avundsjuka? Dom svarta?
  Dom svarta får ju tammef*** vad som helst: allt från telefoner,biobesök, gratis inträden på båd bio, Liseberg mm.
  Nej, för en gångs skull så håller jag inte med dig.
  Detta handlar om att DE ÄR DET NYA LANDET OCH DE SKALL BESTÄMMA.
  Snart,nej redan NU, så agerar dom enligt PK att “ALLT du gör är OK”.

 6. Men Rebecca, politikerna i riksdagen kommer att bli så besvikna på dig, när du målar upp problem så här. Säg bara som dem, att vi har varit naiva….

 7. Jag beundrar verkligen dig och det jobb du gör! Men jag undrar varför du i artikeln bara lyfter socioekonomiska skäl som orsak till hat och våld från invandrare? Då majoriteten av dessa sannolikt är muslimer ska man inte glömma att många uppfostras med att hata ”otrogna”, dvs svennar, och att lära sig att man enligt koranen har rätt att skada ickemuslimer. Jag är rädd för att det vi ser till stora delar också är drivet av religion.

 8. Samma förnedringsprespektiv fanns , och finns i RSA. Fast där nöjde man sig inte med örat, där mördade man…

 9. Ja, Rebecca, även det genuint fredliga, ovanligt toleranta och generellt välvilliga svenska folkets vilja att härbärgera svenskhatande dominansvåldsmän i sitt eget land har, naturligtvis, en gräns… och Löfvens pajasregering balanserar farligt nära den gränsen nu.

 10. “Vi har importerat en permanent ny underklass till Sverige sedan 1990 och framåt och bara fyller på, med människor som inte har en chans att få ett vettigt jobb eller något jobb alls de flesta av dem.”

  Din analys skiljer sig inte från etablissemangets “socioekonomiska faktorer”. Men den är inte mer rätt för det. Förklaringen till det vi upplever nu är (muslimsk) klankultur som den har utövats i 1400 år i Mellanöstern, Afrika och Främre Asien. Dessa människor slåss för sina “privilegier” att göra så lite nytta som möjligt och skapar kaos för alla som vill göra något med sina liv. Tror någon att dessa typer skulle byta ut att härska över och plundra fega svenskar mot ett dåligt avlönat kneg? En kultur som möter minsta motgång eller krav med grovt våld och där kvinnor anser sig inte behöva arbeta över huvud taget mot att de sprutar ur sig en unge vartannat år. Islams ambitioner finns tydligt nedtecknade i profetens sunna och i koranen men västerländska politiker kan bara inte tro på att dessa gamla dokument skulle ha verklig relevans i vår tid. Men de är lika relevanta nu för muslimerna som de var på Mohammeds tid.

 11. Vad gäller slutklämmen håller jag inte alls med dig. Det där resonemanget om att “det är för hemskt med alla rån och gruppvåldtäkter, för folk kan ju bli rasister” är så “cuckigt”. Tycker som Ivar Arpi att det värsta inte vore om vi svenskar till slut slår tillbaka utan om vi inte gör det.

 12. En träffsäker dagsaktuell lägesbeskrivning. Malcom Kyueyune var tidigt ute i denna fråga och folket fick ta del av hans åsikter och prognoser i vanlig MSM för att han har vänsterbakgrund.

  Att det inte finns något att förvänta från regeringen, dess stödpartier och myndigheterna börjar nog allt fler medborgare inse. Den konservativa politiska oppositionen har fortfarande ett litet tidsfönster kvar att agera, och då inte bara i riksdagens kammare utan genom konkreta råd till allmänheten. Sker ingenting av detta återstår bara en tidsfråga innan den svenska krutdurken exploderar.

 13. Då har Rebecca ändå inte tagit upp det religiösa inslaget, som nog inte är oväsentligt. Även i detta är segregationen total. Med all is propaganda på nätet, byggs ett direkt hat upp mot de som inte är troende. Jag tror att det finns ett förakt mot oss, som vi ganska mycket själva är skuld till. Tyvärr saknas rekorderliga manliga förebilder ofta, hos svenskarna, det är män som säger sig vara feminister och står för allas lika värde. Så det är bara för de kriminella att köra på, enligt oss har de samma värde som en sjuksköterska eller doktor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap