Det finns som sagt inga gratisseglatser


Greta Thunberg har snabbt lämnat tillbaka Arnolds Tesla (om det nu var hans som betalade den) och tagit sig från LA till New York, dit hon enligt sin Facebook anlände den 7 november. 

Igår meddelade hon att hon återigen fått erbjudande om “gratis plats” på en segelbåt. 

Inga prinsar med på denna båten men väl ett influencer-par som försörjer sig på att släppa Youtube-filmer. 

Den 8 januari 2018 publicerade Mail Online en lång artikel om paret som seglar runt jorden i en 500 000 punds katamaran och försörjer sig som influencers. 

De tjänar som sagt alla sina pengar via Youtube och via Patreon. Filmerna de lägger upp på sin udda lyxiga livsstil genererar annonsintäkter, de har över en miljon följare idag. 

Kollar man idag har de 1 170 000 prenumeranter och Elena har dessutom startat en egen mamma-vlogg-kanal som har 64 000 prenumeranter. 

Båten äger de inte utan de fick en deal av företaget att betala av båten om de publicerar minst en film i veckan om båtäventyret och håller föredrag på båtmässor etc åt företaget. 

Vad tror ni händer när Greta Thunberg kliver ombord på båten?

Är det dåligt eller bra för business tror ni?

Greta må betala noll kronor av monetär valuta men PR-värdet hon besitter just nu är enormt. Man kan inte säga att något är gratis eller ideellt bara för att man inte utväxlar monetära valutor, någon tjänar ändå på det. 

I det här fallet är det solklart att Greta betalar resan med de prenumeranter som hennes blotta närvaro kommer ge dem, vilket i sin tur ger paret just monetär valuta. Win win. 

Och det finns fler som vill tjäna lite på Gretas stjärnstatus. Som vår statliga television till exempel. 

I programmet “Allt för Sverige”, som spelades in i somras, har nämligen formgivaren ritat in både en “I love Greta”-tröja och en skylt med Fridays for future. 

Rimmar ju fint med sändningstillståndet. 

 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

0 kommentarer till Det finns som sagt inga gratisseglatser

  1. Kolla även in deras sida “merchandise”, tröjor i bomull osv. Läs även på lite om hur mannen tjänat sina pengar innan han blev livsstilsseglare: Jobbat på oljeriggar! Härlig ironi i detta.
    Åter bra skrivet Rebecca.

  2. Fattar inte vad vinklingen har med Gretas miljöengagemang att göra. Hon vill väl ta sig fram med så lite miljöpåverkan som möjligt och inte hävdat att det måste vara ”gratis”. I ton och innehåll ser jag artikeln som ett sätt att kasta skugga över grundidén till Gretas turné. En retorisk härskarteknik man bör se kritiskt på, oavsett var man placerar sig i klimatdebatten.
    Det är ofta en hetsig, uppviglande ton i dina s k granskningar. Jag har funderat på anledningen till det. Det är synd iaf. Det blir mindre trovärdigt för alla förutom trollen.

  3. Titta! Du ber också om pengar! Drar nytta av Greta på ett annat sätt, genom att skriva kritiskt om henne hoppas du få pengar av Greta-haters. Vackert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap