Miljö-AFA, del 2

Jag kallar dem inte Klimat-AFA av den enkla anledningen att klimatet bara är en del. Sedan har du hela djurrättsrörelsen och en massa vanliga miljöaktivister, som alla har hittat ett nytt paraply för att detta just nu ger mest media. 

Miljö-AFA centreras kring Extinction Rebellion. Fridays for Future är snarare en del av deras upplägg än tvärtom, dessa grupper är experter på att parasitera också så jag är övertygad om att vissa inte ont anande ideella har låtit XR ”haka på” deras grejer och därigenom utan att notera det ge dem ett tyst medgivande att ta in dem i XR:s cirklar. 

För de bygger på det. Här är ett exempel hämtat från en engelsk grupp knuten till XR. 

I någon av de cirklarna kan du garanterat placera svenska Fossilfritt till exempel. 

Glöm inte att Bo Thorén, som skapade Greta Thunbergs klimatstrejk, är engagerad just i Fossilfritt (Dalsland) och de var tidigast i Sverige som fristående nätverk just kring klimatet. Thorén var en av de första som blev professionell oroare för klimatundergången. 

Det intressanta med XR är hur de lyckas framstå som ett oorganiserat kluster av oroliga medborgare när de i själva verket är otroligt väl organiserade efter samma modell som många autonoma nätverk före dem organiserat sig. 

Jag har fått material som bevisar detta. En samling dokument och länkar som visar hur XR UK, som är moderskeppet i XR-rörelsen, hjälper lokala föreningar/nätverk att organisera sig. 

Som den här webbsidan, där de olika rollerna man bör ha i sitt nätverk beskrivs. 

För den som är extra nyfiken finns även en film upplagd som är sex minuter lång.  Den som pratar är Amaragita Pearse, en av de mest centrala i XR-rörelsen och kärnan i XR UK. 

XR fanns inte före oktober 2018 och är nu 206 grupper i 26 länder. 

De som tror att deras syfte är att dansa regndans och pantomin på gator då och då, tänk om. De är en politisk organisation i syfte att uppnå politisk makt. 

Nedan ser ni kärnan i XR UK. 

Observera också att dokumentet är skrivet i februari 2019, vid den tidpunkten hävdar de att en miljon personer engagerat sig globalt. Siffran borde vara betydligt högre idag. 

Minns ni artikeln jag skrev om igår där svenska XR krävde att demokratin avskaffas genom att ett ”medborgarråd” ska bli en överrock till regeringen?

Det är XR UK som bestämt att alla XR-grupper ska driva den frågan. 

Intressant nog kallar de all kritik för fascism, när det de själva förespråkar just är fascism. För att motverka detta ska de ”samarbeta med andra grupper” (läs autonom vänster et al).

För att illustrera hur knäppa men också hur farliga de är, titta på det här schemat gruppen gjorde i februari 2019. De trodde på allvar att bara de engagerar sig tillräckligt skulle det brittiska parlamentet typ avsätta sig själva genom att göra som XR vill – skapa ett medborgarråd. 

De hade tänkt att bara de skapar tillräckligt mycket skit i London inklusive orsakar mycket ekonomisk skada, skulle detta ske på några månader. 

Ett mer lågintensivt arbete identifierar de sedan, om den planen skulle misslyckas, genom att få lokala grupper att få sina städer att utlysa ”klimatnödläge” och använda detta som hävstång för att sedan få dem att skapa ”medborgarråd”. Och ta makten den vägen istället. 

Förutom sabotage som att hindra trafik, limma sig till byggnader, ockupera byggnader och annat i aktivistens handbok tänker de bygga upp ett juridiskt kapital för att dels kunna hjälpa aktivister som döms och dels polisanmäla exvis regeringar. 

Kollar man på det interna dokument jag fått ser man att XR UK inte tänker tillåta någon freestyle. Utan det är raka linjer och schema, man ska inte ens kunna ändra en föreläsning. 

I Sverige ansvarar Janine O’Keefe, ni vet hon som startade Fridays for Futures sociala medier och som såg till att Greta Thunbergs klimatstrejk fick mediatäckning internationellt?

Jag har skrivit om henne i det här inlägget. 


I Stockholm är gruppen stängd, och den nationella. Men Skåne bjuder på insyn även för icke-medlemmar som jag (dumparna ovan har en pigg läsare skickat). 

För att XR ska kooridineras internationellt ska en person i varje land utses som är länken mellan det landet och kärnan i UK. Det är lätt att anta att Janine O’Keefe redan är den internationella länken då hon redan har ett stort kontaktnät inom den internationella miljöaktiviströrelsen. 

De söker nu finansiering, gissningsvis via statsbidrag och kommunala bidrag på olika sätt. Åtminstone gör XR Skåne det. 

15 april har XR UK redan 2018 bestämt är någon slags helgdag för dem då de tänkt fokusera globala aktioner i framtiden. 

I dokumenten (jag har flera) står det uttryckligen att XR UK:s aktion att stänga av 5 broar i London i två veckor är ett exempel på hur man framgångsrikt kan skapa det kaos man vill skapa för att tvinga fram städer och riksdagar att skapa dessa anti-demokratiska medborgarråd. 

Dokumentet ovan är svenskt och från XR Skåne och ska därför ses som ett led i XR Sveriges planer. Att de planerar att stänga av Stockholms broar den 15 april känns inte osökt (vem vill sitta och frysa i februari när man kan förlägga sina protester när vårsolen kommit dessutom). 

Jag tror det vore lämpligt om polisen informerades om det här så att nödvändiga åtgärder direkt kan vidtas.

Stockholm har ett synnerligen för aktivister känsligt trafiksystem som just bygger på broar. Skulle de lyckas stänga av X antal broar utan att polisen kan lyfta bort dem vid försök skulle de kunna lamslå staden. 

De hävdar att transparensen är viktigt men med undantag av ”aktioner med känsliga måltavlor eller hög legal risk”. Som till exempel att stänga av infrastruktur. 

Men de har aktioner innan den 15 april.

Black Friday, den amerikanska readagen som kommit till Sverige, är den 29 november. Syftet från början är att få folk att börja julhandla och sätta fart på att tömma lagren inför nya året så att nya varor får plats. 

XR Skåne tänker ockupera ett köpcentrum någonstans i Malmö. Hemlig ort än så länge. 

Här tror jag också att det är smart om polisen är beredd faktiskt, för att ockupera ett köpcentrum är alltså inte lagligt. 

Noterar ni också att statsbidragförsörjda ABF som vanligt erbjuder olika typer av kriminella autonoma grupper stöd?

Innan detta har de ett mediamöte där de ska lära ut alla aktivister hur man får bäst mediabevakning på sina aktioner och andra grejer. 

 


Jag hoppas fler börja se vilket hot denna grupp är mot inte bara demokratin, som de uppvisat, utan de har tänkt att sabotera och förstöra i städer för vanliga medborgare tills de får sin vilja igenom. 

Precis som autonom vänster alltid gjort. 

I nästa inlägg beskriver jag ett event som sker imorgon redan. 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!