Imorgon smäller det

Extinction Rebellion kommer i morgon att genomföra en aktion i Stockholm. 

De samlas på Mynttorget klockan 15, eller snarare kl 14.30 på Mäster Olofsgården.

XR Skåne, som verkar vara den mest aktiva gruppen i Sverige, har gjort en broschyr.

 

 


De har redan varit där och ”spärrat av” med fejk polistejp, som jag antar att de kommer använda på fler av sina aktioner. De har även tillverkat klistermärken till lyktstolpar och elskåp. Notera att på en står det ”ändra systemet, inte klimatet”. 

Vilket väl mer än något annat bevisar att detta är en vänstergrupp vars syfte är att få bort kapitalism mer än något annat. 

Broschyren de ska dela ut (den är gjort med gratis bilder från Pixabay jag själv använder) och ska bara delas ut till rikdagsledamöterna så den har de nog finansierat via crowd, eller ABF.

Ni kan läsa den här. 

De tycker nämligen inte att att maila en länk duger, de måste ta ner några träd och trycka i fyrfärg. Är inte det intressant? Att de själva inte tänker att papperslöst vore smart?

Broschyren är full med hitte-på. Givetvis. 

Extrema vädret blir alltså färre, det har jag skrivit om tidigare. Och aldrig har så få dött av svält som idag, tack vare kapitalismen. 

Jag har inte tid just nu att gå igenom noga allt de påstår och varför det är fejk – jag gör det i ett senare inlägg – men ironiskt nog har de själva med en sida om fejk news. Otippat nog allt som inte kommer från dem. 

Det är ”fossilindustrin” som betalar alla (inklusive mig) att vara kritiska mot dem och hela klimat-cirkusen. Oookej…….

Också kul att en samling amatörer läxar upp våra högst valda politiker på hur man är källkritiska. Folk som sysslat med politik i hela sina liv allt som oftast. 

Sist men inte minst uppmanas våra folkvalda ledamöter att maila XR för att få hjälp. Med att instifta ett medborgarråd alltså. 

Och det har såklart tänkt att sitta i detta råd själva (det står inte utryckligen, ännu, i deras material dock).


Så om folk inte har något annat för sig kan de ju ansluta demonstrationen i morgon klockan 15, eller åtminstone gå dit och titta.

Kanske har de tur. Kanske kan ni får se en liten regndans eller en pantomim av framtidens makthavare som ska hjälpa Sverige att ledas fram förbi undergången. 

 

……………………..

Vill du stödja mig? Bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Sajten är öppen och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!