Miljöpartist – ett hot mot demokratin

Skrev aldrig någon i media någonsin. 

Men när en moderat skojar om Dagens Nyheter kallar statsminister och Tidningsutgivarna just detta ett hot mot demokratin. 

För språkröret i Karlskrona Madeleine Norman har nu anmält Blekinge Läns tidnings ledare för att de granskat henne. Jag är egentligen inte chockad eftersom miljöpartister alltid tyckt att de ska undgå kritik men ändå är det förvånande att hon gått så långt att hon anmält dem till Pressombudsmannen. 

Bakgrunden är att Norman engagerat sig i Fridays for Future, som är organisationen bakom Greta Thunberg. Inte ett konstigt engagemang för en miljöpartist men se, det gjorde Norman rasande att BLT skrev om det. 

Hon påstår på allvar att hon har rätt att organisera och delta i demonstrationer om klimatet som ”privatperson” trots att hon är folkvald och offentlig person. 

Den här föraktfulla inställningen till demokrati hittar vi bara hos kommunister och miljöfascister så det är inte märkligt i sig att hon uppvisar den men ändå förvånande och bra att hon gör det så öppet. 

Hon sitter i kommunfullmäktige i Karlskrona och står på Miljöpartiets hemsida som språkrör för Karlskrona. 

Kollar man på hennes öppna Facebook-profil – om hon nu vill vara så privat är det intressant att hon inte lärt sig hur sekretessfunktionerna fungerar på Facebook – ser man ett tydligt mönster om politiskt engagemang via en offentlig profil på Facebook och engagemang i just olika demonstrationer och aktivistgrupper. 

Så nej, Madeline Norman. 

Är man lokalt språkrör för ett parti granskas ALLT man gör. Man har inget skydd av ”privatperson”.

Och jag är rätt övertygad om att du inte för den skull tycker att, säg en Sverigedemokrat ska kunna säga att hen skrev XXX på Facebook som ”privatperson” eller att en Moderat ska kunna äta middag med fascisterna Grå Vargarna…..eller det var ju en person i ditt parti förresten som gjorde som ”privatperson”. När han var bostadsminister. 

Allt man gör som folkvald är relevant för media att granska. 

Sedan finns det ibland pressetik som gör att media väljer bort att skriva om saker, som otrohet eller sexuell läggning till exempel. Men att en politiker arrangerar demonstrationer mot politiker är ju inte på något sätt ointressant, tvärtom. Det är en skyldighet att väljarna får reda på det.

Hon är som sagt engagerad i inte en utan flera klimatgrupper, som Fridays for Future.

Och den egenstartade ”vegans for future” samt PUSH.

 

Alltid kul ändå när folk är med i demonstrationer som kräver att sådana som hon själv – politiker – inte gör något. Istället för att stå och frysa med ett hemmålat plakat kanske dessa personer ska testa att…..göra något som politiker istället?

Men med tanke på att så många av dessa klimatdemonstranter landar i att man måste förbjuda kapitalism och förstöra demokratin kanske det är logiskt att sådana som hon redan börjar och låtsas att den demokrati hon företräder redan är avskaffad?

 

……………………..

Stöd mig, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244

Men allt går att läsa gratis och en gåva är inte att betrakta som något annat än just en gåva. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!