Extinction Rebellion vill avskaffa demokratin

Ja, exakt så är det men varför kan de publicera en debattartikel på Aftonbladet utan att en enda person verkar reagera över vad de föreslår? 

Idag skriver de följande:

”Regeringen måste inrätta och vägledas av ett medborgarråd för klimaträttvisa och ekologisk hållbarhet”

Med andra ord, vi ska avskaffa den nuvarande representativa demokratin där vi röstar vart fjärde år på representanter i partier som sedan i riksdagen styr landet. Statsministern väljs nämligen av riksdagen. Riksdagen kan avsätta statsministern och regeringen. 

Extinction Rebellion däremot, de vill att ett råd av ”medborgare” ska bestämma över regeringen istället. Ett råd som alltså inte väljs i val, för då hade man bara kunnat ha det här systemet vi har. 

Detta förslag är ingalunda nytt, det är nämligen exakt det som kommunisterna alltid velat – att en grupp särskild utvalda ”representanter för folket” ska styra över alla andra.

Så jag utgår från att dessa medborgare ska utses, inte väljas av folket. Säkert av Extinction Rebellion eller av ”forskningen” (läs Musse Pigg) eller något annat.

Och detta är alltså motsatsen till demokrati – ett auktoritärt system som bygger på…..tja, inte demokrati. 

Utan på fascism. Dark Green. 

Varför kan folk skriva debattartiklar där de föreslår att demokratin ersätts av något oklart men auktoritärt utan att en enda person reagerar?

Jag är chockad faktiskt över det fundamentala ointresse media och andra verkar ha över den här utvecklingen. Bara för att personerna anses ha ”gott syfte” är det okej att tycka att demokratin ska avskaffas. När blev detta rumsrent?

Vilka foliehattar, för man får kalla alla fascister detta även om de råkar vara gröna, är det då som skrivit under listan?

Inga kändisar direkt. 

Paula Richter bor till exempel i ett kollektivhus, som havererat för att folk varken kunde komma överens om bil eller inte, kött eller inte och sedan möttes i domstol för att vissa boende trots reglerna ville sälja till marknadspris. 

Läs artikeln, det är en fantastisk realpolitisk skildring av varför socialism bara är en utopi. För inte ens socialisterna kan i grupper om 80 samsas om någonting alls och hamnar i domstol. 

Som konflikten om grenarna, när några hippies för sin egen utsikts skull ville såga ner några ekars grenar. Och den intervjuade hippien tycker att ”man borde få bestämma om sin egen tomt”. Men för skogsägare tycker såklart samma personer att det ska de få bestämma om man ens hugga ner ett enda träd.. 

Andreas Roos doktorerar i humanekologi i Lund men skrev trots detta inte på Musse Pigg-listan, märkligt nog. Kanske har han missat att den ens finns?

Isabelle Letellier är doktor i psykologi. 

Detta är alltså inga dumbommar, ändå tycker de på riktigt 2019 att avskaffa demokratin är ett toppen-förslag, och det seglar under radarn på i princip alla. 

Vart är vi på väg egentligen?

11 0000 forskare,  studenter, mammor till forskare och seriefigurer tycker att den viktigaste frågan är att vi blir färre på planeten (så jag antar att de jublar tyst över varje naturkatastrof och krig) och vi har en grupp klimatfascister som i Sverige vill avskaffa demokratin och ersätta med en icke demokratisk auktoriär överrock till regeringen som ska vara de som egentligen bestämmer. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!