Extinction Rebellion vill avskaffa demokratin


Ja, exakt så är det men varför kan de publicera en debattartikel på Aftonbladet utan att en enda person verkar reagera över vad de föreslår? 

Idag skriver de följande:

“Regeringen måste inrätta och vägledas av ett medborgarråd för klimaträttvisa och ekologisk hållbarhet”

Med andra ord, vi ska avskaffa den nuvarande representativa demokratin där vi röstar vart fjärde år på representanter i partier som sedan i riksdagen styr landet. Statsministern väljs nämligen av riksdagen. Riksdagen kan avsätta statsministern och regeringen. 

Extinction Rebellion däremot, de vill att ett råd av “medborgare” ska bestämma över regeringen istället. Ett råd som alltså inte väljs i val, för då hade man bara kunnat ha det här systemet vi har. 

Detta förslag är ingalunda nytt, det är nämligen exakt det som kommunisterna alltid velat – att en grupp särskild utvalda “representanter för folket” ska styra över alla andra.

Så jag utgår från att dessa medborgare ska utses, inte väljas av folket. Säkert av Extinction Rebellion eller av “forskningen” (läs Musse Pigg) eller något annat.

Och detta är alltså motsatsen till demokrati – ett auktoritärt system som bygger på…..tja, inte demokrati. 

Utan på fascism. Dark Green. 

Varför kan folk skriva debattartiklar där de föreslår att demokratin ersätts av något oklart men auktoritärt utan att en enda person reagerar?

Jag är chockad faktiskt över det fundamentala ointresse media och andra verkar ha över den här utvecklingen. Bara för att personerna anses ha “gott syfte” är det okej att tycka att demokratin ska avskaffas. När blev detta rumsrent?

Vilka foliehattar, för man får kalla alla fascister detta även om de råkar vara gröna, är det då som skrivit under listan?

Inga kändisar direkt. 

Paula Richter bor till exempel i ett kollektivhus, som havererat för att folk varken kunde komma överens om bil eller inte, kött eller inte och sedan möttes i domstol för att vissa boende trots reglerna ville sälja till marknadspris. 

Läs artikeln, det är en fantastisk realpolitisk skildring av varför socialism bara är en utopi. För inte ens socialisterna kan i grupper om 80 samsas om någonting alls och hamnar i domstol. 

Som konflikten om grenarna, när några hippies för sin egen utsikts skull ville såga ner några ekars grenar. Och den intervjuade hippien tycker att “man borde få bestämma om sin egen tomt”. Men för skogsägare tycker såklart samma personer att det ska de få bestämma om man ens hugga ner ett enda träd.. 

Andreas Roos doktorerar i humanekologi i Lund men skrev trots detta inte på Musse Pigg-listan, märkligt nog. Kanske har han missat att den ens finns?

Isabelle Letellier är doktor i psykologi. 

Detta är alltså inga dumbommar, ändå tycker de på riktigt 2019 att avskaffa demokratin är ett toppen-förslag, och det seglar under radarn på i princip alla. 

Vart är vi på väg egentligen?

11 0000 forskare,  studenter, mammor till forskare och seriefigurer tycker att den viktigaste frågan är att vi blir färre på planeten (så jag antar att de jublar tyst över varje naturkatastrof och krig) och vi har en grupp klimatfascister som i Sverige vill avskaffa demokratin och ersätta med en icke demokratisk auktoriär överrock till regeringen som ska vara de som egentligen bestämmer. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

0 kommentarer till Extinction Rebellion vill avskaffa demokratin

 1. En PAMFLETT : De “styrande” måste bort. Ett misstroendevotum från folket. Tillsätt en folkvald minstär med folkomröstningar som instrument. Vi är digitala. Skapa en plattform för folkets demokrati på nätet. Detta har gjorts i ett europeiskt land med gott resultat. Minns inte vilket? Läget är oerhört kritiskt. De äldre skuldbeläggs av media och politiker för kriser i kommuner och landsting. Invandring nämns inte! Siffror talar sitt tydliga språk. Bomber och granter i krigszon Sverige. De “styrande” är blinda och döva. Swebbtv och alla alternativ gå samman och diskutera PLATTFORM för Sverige! OMRINGA RIKSDAGSHUSET låt de inte komma in! Hitta en framkomlig väg för att parlamentet av folkfiender kan avlägsnas. Framåt för fäderneslandet!

 2. De behöver inte anstränga sig, de har ju redan all makt de kan få genom Stefan.L och media. Bensinprist seglar uppåt precis som elpriset kommer göra när de fimpar Ringhals. Vi får knappt framföra bilen med uthärdlig hastighet i städerna. Välbehövliga artiklar i plast försvinner eller blir orimligt dyra. Förutom alla andra vänstersabotage-projekt som drivs.
  Modus operandi: Leta upp någonting som är bra i rimlig skala (tex Feminism, invandring, HBTQ, religionsfrihet, miljövård, osv) och Överdriv det in i absurdum, så det istället blir riktigt skadligt för samhället. Få hjälp av media att trycka dit alla som klagar.
  Det vinnande spåret: Om inte du får bestämma, se till att ingen annan heller får det genom att förstöra allt du kommer åt.
  Snart kraschar det och gissa vilka som gillar våldsamma revolutioner, som ser fram emot den dagen.

 3. Detta följer ju bara vad globalisterna och FN också vill. Så Svenska regeringen tror och följer allt som IPCC och FN säger och då är en sådan skitsak som Demokratin något som kommer i andra hand.
  Det var ju ett stort avbräck för dessa krafter att Donald Trump blev vald Obama hade ju med Paris avtalet börjat ned monteringen av USAs konstitution det enda som står emellan en ny världsordning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap