Fejk news i media om de 11 000


Det kunde man ju räkna ut. Att media inte skulle palla att själva läsa vilka forskare som skrivit under den där anti-kapitalist artikeln. 

Utan istället gör de exakt som aktivisterna vill – kallar dem antingen miljöexperter eller klimatforskare. 

Trots att listan är full med forskare som överhuvud taget inte forskar om miljö ens, som helt vanliga läkare, ingenjörer, studenter etc. 

Ny Teknik till exempel, kallar dem miljöexperter. 

Dagen Nyheter och TT kallar dem också 11 000 miljöexperter. 

Aftonbladet vill inte vara sämre och sprider också denna falska nyhet. 

Det har även spridit sig till lokalpressen för Corren skriver samma sak, förmodligen för att TT slarvat. 

TV4 kallar också forskarna för miljöforskare. 

Detta är så oseriöst att jag blir matt. Är det för mycket begärt att media läser källmaterialet som bifogas i artikeln, som jag gjorde? Hade de gjort det hade de inte gjort exakt som dessa 11 000 aktivister som råkar forska vill – påstå att alla är experter på klimat. 

När sanningen är att få på listan forskar om klimat. Istället är det en stor samling av biologer, ekologer men även en massa vanliga läkare, olika studenter och annat jag bevisat. 

Gör om gör rätt. 

Jag förväntar mig att samtliga inför en rättning nu. Men gissningsvis kommer detta inte hända eftersom media själva driver undergångstesen och ogärna därför publicerar någon fakta som ifrågasätter den. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

0 kommentarer till Fejk news i media om de 11 000

 1. På sidan 203 återfinns ett väldigt bekant namn:
  ”Mouse, Micky, professor. The Institute of the Blind, Namibia”
  Inte visste jag att Musse Pigg var en auktoritet på klimatforskningens område? 😀

 2. Hur många av de undertecknade var per definition klimatforskare? 20? 100? 1000? Hade varit intressant att veta. Om exempelvis 1000 personer (dvs under 10%) av de som står bakom artikeln verkligen är klimatforskare, borde det ju i rimlighetens namn ändå väga hyfsat tungt i sammanhanget. 1000 forskare är ganska många forskare.
  Är sanningen däremot närmare det första ovan nämnda exemplet, dvs 20, framställs det hela som otroligt pinsamt, enligt min mening.

 3. Ja då kan man kalla sig miljöexpert då!- genast önskar jag deponera mina skattepengar hos länsstyrelsen tills skattefinansierad mainstream media skriver sanningen……

 4. Gillar dina inlägg. Ser ju bara hur dom snor oss på stålar.
  Kolla in Magazinet 24. Sidan 2. Bra inlägg. Handlar om riksdagsledamöterna. Jan Karlberg, krönikör
  Du är bäst.
  Hälsar Knacke Kungsör

 5. Rebecca, du är mycket vass och är en av de mycket, mycket få seriösa grävande journalister! Man kan undra vad alla de andra journalisterna håller på med?

 6. Nyheten om de 11 000 “forskarna” ligger även på Svt vetenskap. Längst ner i artikeln kan man skicka in ett formulär om man har hittat felaktigheter i texten, vilket jag gjorde och hänvisade till Uvells blogg.

 7. Apropå forskare och media granskning…..

  Organisation Bio Science genom professor William J Ripple, skrev för två år sedan ett likadant “klimatkris”-dokument. 15 364 “forskare” från 184 olika länder skrev under 2017. Varför minskar underskrifterna med cirka 4000 till 2019 ?

 8. ”Men vän av ordning kanske undrar om det där uppropet till FN med de 500 forskarna som säger att klimathotet är hittepå. Sanningen är att det inte är 500 klimatforskare. En granskning har visat att det är en samling personer där flera har kopplingar till fossilindustrin. Många är etablerade klimatförnekare. Andra är politiker. Antalet klimatforskare är 10 stycken. Flerparten av dessa 10 är pensionerade.”

  //mobil.ekuriren.se/opinion/kronikor/det-ar-logn-och-forbannad-dikt-sm5271593.aspx

 9. Hur mycket du än för fram olika fel eller motsvarande för att försöka förminska eller snacka bort klimathotet så kommer verkligheten tyvärr visa att du har fel och våra barn och barnbarn kommer att få ta smällen för att vi inte orkade med att anpassa oss.

 10. 11000 KLIMATforskare????? bara antalet ger varninsflagg det är som Elsa Widding i sin bok skriver att det är en Klimatkarusell där man anar avsaknad av fakta. vuxna och barn får klimatångest när tidningar och media försöker vara bäst ATT RAPPORTERNA OM KLIMATTSNURREN jag tor att Donald i USA ligger i lä när det gäller att ljuga för öppen ridå.

 11. He who controls the past controls the future, he who controls the present controls past. G Orwell. Fake news is the enemy of the people!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap