11 000 forskare varav nästan ingen forskar på klimatet

Aktivismen ökar till orkanstyrka vad gäller klimatet, de skyr inga medel. Nu har påstått 11 000 forskare skrivit under en debattartikel som insinuerar att de alla är experter på klimatet. 

I artikeln kräver de givetvis olika saker. Mest intressant är stycket om ekonomi. 

Anti-tillväxt och anti-marknad, såklart. 

Detta är bara helt vanlig vänsterpropaganda i syfte att slå sönder marknadsekonomin och införa socialism. 

Jag gick igenom de 324 sidor långa dokumentet med de 11 000 namnen för att kolla vilka forskare som skrivit under, framför allt från Sverige men även kolla generellt. 

Samma mönster som i alla dessa artiklar – det är inte klimatforskare. Visst fanns det en här och där men listan domineras av helt andra forskare. Allra vanligast är biologer, ekologer, marinbiologer och den typen av vanliga miljöforskare. 

Men jag hittade även en rad andra. 

Ingenjör, olika studenter av oklar inriktning (studenter är inte forskare), en konsult, arkitekter, familjeläkare, ortoped, läkare, internmedicin, lingvistiker, ekonom, genetiker, barnläkare, psykiater, psykolog, astrofysiker, en medlem (?)


Jag gick igenom hela listan för att leta efter svenskarna. Jag lägger den som PDF också längst ner

Sammanfattningsvis är den full av doktorander, alltså inga tunga forskare alls utan folk som inte ens har fullgjort sin första forskarutbildning. 

Det är också en massa biologer, ekologer och ett stort antal oklara inriktningar då det bara stå forskare, eller PhD på de som doktorerat klart. 

Jag fick det till 62 personer som forskar, inte på klimatet, men som vill antyda det som från svenska universitet och högskolor skrivit på dokumentet i syfte att tvinga fram en politisk vänsteragenda. 

Fysikalisk kemi, ekotoxiologi, zoolog, molekylär biologi, ekologi, biologi, biologi, biologi, ekologi, matematik, ekologi, arkeologi, kemi, strukturell biologi, medicinala plantor, genetik, biokemi, molekylär biologi. 

Ett bekant namn dyker dock upp – Erik Sterner. Ni vet han som är projektledare för kortspelet Klimatkollen jag skrev om igår. 

Det syns dåligt på dumparna så för er som vill förkovra er i forskaraktivisterna globalt kan ni själva bläddra i PDF-filen nedan. 

supplemental file S1 – signatory list – Ripple et al 10-14-19

Forskarvärlden har verkligen intensifierat opinionsbildningen och de skyr inga medel.

Synd på resten av vetenskapen som inte missbrukar sina titlar i syfte att plocka privata åsiktspoänger. Men vi läsare ska inte ta dem på mer allvar än om någon annan person, en vanlig okänd väljare, skriver en debattartikel om klimatet.

För en psykolog, ortoped eller vanlig ekonom vet faktiskt inte mer om klimatet än dem. 

Forskare är ingen titel som ger dig evigt veto och en reserverad piedestal i debatten utan det är bara inom området du forskar på som du är expert. Så länge de som skriver under inte explicit forskar på uppvärmningen, på klimatet, kan du ignorera deras åsikter. 

Att sätta prefixet ”klimat” på annan forskning är ingen trollformel som förändrar innehållet nämligen. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!