Sök
Stäng denna sökruta.

Statlig klimatopinion på schemat

Som ni vet är ju det svenska systemet att staten ger bidrag till föreningar som ska opinionsbilda mot staten. Det är också detta som kallas den ideella sektorn för övrigt, som egentligen är den bidragsentreprenöriella sektorn enbart, något ideellt engagemang finns inte inom opinionsbildning så mycket. Den hittar du inom kyrkor och idrottsrörelsen, där folk på riktigt gör saker utan lön.  Formas är ett statligt forskningsråd, de får alltså pengar direkt från statens budget och gör olika utlysningarna som forskare kan söka och sedan få pengar till forskning. 1,5 miljarder per år.  Men regeringen riktar också pengar, bland annat till opinionsbildning.  Framför allt är vänsterregeringar duktiga på att ge alla möjliga statliga institutioner extra projekt när de regerar som...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon