Butiksmorden


Jag skrev först butiksdöden men det ger fel bild. Som om de lägger ner för att ingen handlar. 

Sanningen är att fler och fler butiker tvingas stänga på grund av brottsligheten. 

Och det har pågått ett tag. 

Redan 2016 stängde Telia en butik i Vällingby på grund av alla rån.


2017 stängde en blomsterhandel i Hemse på Gotland på grund av hot och skadegörelse. Ägaren kände sig rädd. 

Samma år stängde alla butiker i Husby centrum en dag i protest mot den höga brottsligheten och deras utsatthet som handlare. 


2018 fick en butik i Surahammar stänga på grund av våldet. 


Men det har exploderat 2019. 

Den 20 juni stängde en livsmedelsbutik i Svedala, efter det fjärde rånet. Som skedde mitt på dagen. 


Samma månad bommade en handlare i Öxnehaga i Huskvarna på grund av rånen. 


En butik i Kortedala har varit otroligt nära att stänga på grund av att stora gäng kommer in och hotar personalen och stjäl hela hyllor med varor. 


Vi är inte långt borta från en situation där vi har vita fläckar på kartan där ingen service finns att få i vissa områden. Inga butiker, ingen torghandel, ingen möjlighet att få vare sig post eller leveranser. Ingenting. 

För handlare är företagare som valt att sälja mat och andra varor, de kan välja att göra något annat med sina liv. Vi har inga statliga eller kommunala affärer och det finns ingen rättighet att ha en mataffär nära. Många har det för att en person valt att göra det. Och de kan välja att stänga. 

Vad händer då?

När de vita fläckarna breder ut sig. Inga budbilar kör in i området. Biblioteket har vandaliserats och blivit narkotikacentral och därför stängs för att inte ens kommunen kan upprätthålla service om det blir tillräckligt hotfullt för personalen, man har ett större ansvar gentemot de anställda än mot gäster och besökare. 

De som rånar funderar inte en sekund på vad som händer om alla butiker och service försvinner. Trots att de bor i områdena. 

Vi kommer ha en situation där folk boende i dessa områden kommer få åka långt för att handla ens en liter mjölk. Om inte polisen och kommunerna ser till att skydda handlarna och det nu är det där vi kommer att hamna. 

I permanent servicefria områden, där all handel mördats av kriminella. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

3 kommentarer till Butiksmorden

  1. Gängen kanske är i “beskyddarmarknaden”? Lika väl kan gängen vara ditskickade för att “bereda plats” för en muslimsk handlare, om butiken ligger nära ett “getto”. Det lär i så fall bli en relativt “billig” etablering för en ny handlare, även om urvalet varor knappast lär tilltala etniskt svenska kunder. Fast snart lär de gängkriminella börja tvinga etniska svenskar till en dylik butik med våld/hot.

    I Sverige verkar det tydligt som om gängkriminella är SKYDDADE av aktivistisk polis, åklagare, domstolar – på order av topp-politiker i landet. Alltså är det “riskfritt” för gängen att storma butikerna. Polisen lär inte komma och inga gärningsmän lär heller gripas annat än som ren olyckshändelse, d v s egen klantighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap