Sök
Stäng denna sökruta.

Butiksmorden

Jag skrev först butiksdöden men det ger fel bild. Som om de lägger ner för att ingen handlar.  Sanningen är att fler och fler butiker tvingas stänga på grund av brottsligheten.  Och det har pågått ett tag.  Redan 2016 stängde Telia en butik i Vällingby på grund av alla rån. 2017 stängde en blomsterhandel i Hemse på Gotland på grund av hot och skadegörelse. Ägaren kände sig rädd.  Samma år stängde alla butiker i Husby centrum en dag i protest mot den höga brottsligheten och deras utsatthet som handlare.  2018 fick en butik i Surahammar stänga på grund av våldet.  Men det har exploderat 2019. Den 20 juni stängde en livsmedelsbutik i Svedala, efter det fjärde rånet. Som skedde mitt...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon