Statlig klimathotsturné

Som jag konstaterade i förra inlägget luktar det för mig i branschen som ett rent PR-spinn. 

Och det var det. 

För samtidigt som Expressen fått hela eller halva granskningen serverat på silverfat av Mikael Karlsson själv lanserar han en klimathotsturné. 

Tema?

Att forskare ifrågasätts. Exakt samma tema som artikeln i Expressen. Det första Karlsson tar upp i intervjun på KTH:s hemsida är just irritation över forskare som har andra uppfattningar och skåpas ner som klimatförnekare. 

Så otroligt praktiskt ändå att en av landets största tidningar valde att publicera en granskning av just den gruppen forskare, bara några veckor efter att hans turné lanserades av KTH. 

Faktum är att hela syftet just handlar om klimatförnekare (allt som inte stödjer tesen om undergången). Detta ska lyckas genom att framgångsrikt mobilisera ”forskare” som stödjer tesen, politiker som stödjer tesen, journalister som stödjer tesen och därigenom få väljarna att svälja allt med hull och hår. 

Givetvis betalas kalaset av statliga bidrag, detta är inget klimatlobbyisten betalar med egna forskningsmedel eller gör ideellt. 

1,2 miljoner kronor har han fått av Formas. Det är verkligen ingen långboll att gissa att de organisationer han tänkt sig att få med på tåget förmodligen inkluderar Naturskyddsföreningen, där han ju var ordförande hur länge som helst. 

Hela turnén handlar om att måla ut alla kritiker som förnekare och med kraftiga opinionsinsatser och ”forskning” måla ut den sanna vägen som medborgarna ska ta till sig.

Trots att området är komplext, att otroligt många osäkerhetsfaktorer finns med i IPPC-rapporterna, som de facto bygger på modeller, och att vetenskaplig grund också betyder att man ska förhålla sig objektivt, använder alltså Karlsson forskningen som täckmantel för en ren opinionsinsats. 

Formas hela utlysning är just opinionsbildning för klimathysteri. 15 miljoner kronor per utlysning.


Här är listan på projekt som fick pengar:

Notera att det också är Karlsson som skickat in ansökan, han fick 1 258 000 kronor i bidrag. Jag ska begära ut budgeten för projektet. 

En opinioninsats som ska hålla på från och med nu till……..valet 2022.

För är projektet två-årigt och inleds ungefär nu är det precis innan valrörelsen drar igång på riktigt. En valpåverkande insats för att sätta klimatet högst på dagordningen. 

För är det något Karlsson är mer än forskare så är det lobbyist och han vet exakt hur han ska spela medierna. 

Grattis Expressen. Verkligen.

He played you like a piano. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!