Klimatfascism och forskare

Jag har skrivit tidigare om den växande klimatfascismen, där olika extrema inom dark green-rörelsen förespråkar diktatur i klimatets namn och lyfter fram Kina som ett exempel. 

Här ett färskt exempel, hämtad från forskaren Amir Sariaslans Facebook-sida.

En person som heter Niclas Hell lyfter fram Kina som ett bra exempel, och det övervakningssystem de har på sina medborgare, som bland annat gör att de med för låg poäng låses in i landet och får inte lämna det. 


Han ”välkomnar” klimatfascism och vill leva en diktatur. 

Notera också att Kina bara är dåligt för att de tillverkar plastskräp, inte för att de har enorma omskolningsläger, torterar folk i fängelset, censurerar media och internet och godtyckligt får folk att ”försvinna”. Nix, detta är såklart okej.

Men tillverka saker i plast?!

En person som hejar på är Annika Waern.


Så vilka är dessa personer?

Annika Waern är professor i Uppsala och forskar på dataspel och människor. Hon har alltså den högsta akademiska titeln man kan få i Sverige och ska arbeta i bildningens tjänst. Ändå vurmar hon alltså för fascism. 

 

Hon gjorde för övrigt sig lite känd när hon 2016 krävde att SD inte skulle tillåtas att hålla möten på universitetet, så yttrandefrihet är inget hon verkar värna särskilt högt. Undrar hon om reflekterat över hur hennes kollegor i diktaturen Kina har det på sina arbetsplatser?

Argumentet som användes var att för att vissa grupper utförde så våldsamma protester mot detta enskilda lilla möte att det störde ordningen ska de som hade mötet förbjudas. Tänk, det är exakt så det fungerar i diktaturer. Att man inte får ha möten, inte sällan skyller staten på ”ordningsstörning”. 

Ironiskt nog är Niclas Hell, som själv har ett förflutet på Sverok och kanske känner Waern därigenom, själv student i Skottland.

Nu undrar jag om denna klimatkämpe tar båten dit?

För flyga kan han väl inte göra, det gör man inte i klimatfascisternas rike och han vill ju ha det lite mer så?


Det är detta som håller på att hända. 

Fascismen normaliseras och då menar jag verklig fascism, inte bruna spöken i varje buske. Utan människor som på riktigt vill avskaffa val, införa diktatur och lyfter fram Kina och deras poängsystem som ett föredöme. 

Det har till och med gått så långt så att professorer utan att blinka i offentligheten luftar dessa tankar. 

Trots detta har fortfarande ingen i media intresserat sig för detta växande problem. 150 svagbegåvade individer med koppel, stärkta kragar och stela högerarmar som demonstrerar två gånger per år och resten av tiden myser i byar utanför Borlänge med sina kusiner kan de skriva kilometervis med spalt om. 

Men EU-parlamentariker som vill avskaffa val och forskare som vill införa fascism rycker de på axlarna åt. 

………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!