Klimatfascism och forskare


Jag har skrivit tidigare om den växande klimatfascismen, där olika extrema inom dark green-rörelsen förespråkar diktatur i klimatets namn och lyfter fram Kina som ett exempel. 

Här ett färskt exempel, hämtad från forskaren Amir Sariaslans Facebook-sida.

En person som heter Niclas Hell lyfter fram Kina som ett bra exempel, och det övervakningssystem de har på sina medborgare, som bland annat gör att de med för låg poäng låses in i landet och får inte lämna det. 


Han “välkomnar” klimatfascism och vill leva en diktatur. 

Notera också att Kina bara är dåligt för att de tillverkar plastskräp, inte för att de har enorma omskolningsläger, torterar folk i fängelset, censurerar media och internet och godtyckligt får folk att “försvinna”. Nix, detta är såklart okej.

Men tillverka saker i plast?!

En person som hejar på är Annika Waern.


Så vilka är dessa personer?

Annika Waern är professor i Uppsala och forskar på dataspel och människor. Hon har alltså den högsta akademiska titeln man kan få i Sverige och ska arbeta i bildningens tjänst. Ändå vurmar hon alltså för fascism. 

 

Hon gjorde för övrigt sig lite känd när hon 2016 krävde att SD inte skulle tillåtas att hålla möten på universitetet, så yttrandefrihet är inget hon verkar värna särskilt högt. Undrar hon om reflekterat över hur hennes kollegor i diktaturen Kina har det på sina arbetsplatser?

Argumentet som användes var att för att vissa grupper utförde så våldsamma protester mot detta enskilda lilla möte att det störde ordningen ska de som hade mötet förbjudas. Tänk, det är exakt så det fungerar i diktaturer. Att man inte får ha möten, inte sällan skyller staten på “ordningsstörning”. 

Ironiskt nog är Niclas Hell, som själv har ett förflutet på Sverok och kanske känner Waern därigenom, själv student i Skottland.

Nu undrar jag om denna klimatkämpe tar båten dit?

För flyga kan han väl inte göra, det gör man inte i klimatfascisternas rike och han vill ju ha det lite mer så?


Det är detta som håller på att hända. 

Fascismen normaliseras och då menar jag verklig fascism, inte bruna spöken i varje buske. Utan människor som på riktigt vill avskaffa val, införa diktatur och lyfter fram Kina och deras poängsystem som ett föredöme. 

Det har till och med gått så långt så att professorer utan att blinka i offentligheten luftar dessa tankar. 

Trots detta har fortfarande ingen i media intresserat sig för detta växande problem. 150 svagbegåvade individer med koppel, stärkta kragar och stela högerarmar som demonstrerar två gånger per år och resten av tiden myser i byar utanför Borlänge med sina kusiner kan de skriva kilometervis med spalt om. 

Men EU-parlamentariker som vill avskaffa val och forskare som vill införa fascism rycker de på axlarna åt. 

………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

0 kommentarer till Klimatfascism och forskare

 1. “När fascisterna börjar kalla sig för antifascister är apokalypsen runt hörnet” (Winston Churchill)

 2. Att notera Rebecca är att erhålla en professur är inte så svårt i Sverige då det ofta tilldelas politiskt och antalet är begränsade till respektive universitets lärartjänster som kan finnas på nivån. Det blir ju oftast en bra avlönad titel och man kan som regel forska vidare och då antalet tjänstgöringstimmar kan vara individuellt.
  Men titeln Professor smäller högt och ger ofta en hög trovärdighet om vad professorn sagt eller påstått.
  -“En professor är ansvarig för forskning och forskarutbildning inom sitt ämne och förutsätts kunna företräda ämnet internt och externt. För några decennier sedan kunde det fortfarande bara finnas en professor för ett ämne på varje enskild högskola.

  Utöver anställning som professor finns varianter såsom adjungerad professor och gästprofessor (se nedan). Dessa är tillfälligt anställda och har normalt uppgifter som rör specifika kompetensområden eller forskningsprogram.” citat fr wiki.”.
  Man kanske inte ska tillmäta professorn så stor respekt och trovärdighet som oftast blir i media!

 3. Detta är inget nytt. Det har alltid funnits politruker på olika nivåer som förespråkar auktoritära metoder. Ta Pierre Schori till exempel som var för ett sovjetiskt ingripande mot fackföreningsrörelsen i Polen, som jämställer Mugabe med Mandela och som alltid har hyllat Kubas ledning som framgångsrik. Jag tror att det finns massor av dessa osäkra människor som längtar efter att få underkasta sig ett eller annat totalitärt system. Marxism, radikalfeminism, FN-diktatur eller islam – skit samma bara jag blir piskad blodig varje fredag tills det går för mig.

 4. Att 68-vänstern sitter både här o ddär det vet jag.
  MEN, var det inte 2 falanger, dvs ryska och kinesiska?
  Vilka var det som “vann” i sverje?
  Putin verkar vara pest och kina hyllas. som jag ser det.

  Du vet säkert!
  Tack förDitt slit.
  Tommy

 5. Aktivister med ett ytterst primitivt intellekt infiltrerat och tar över de högre läroanstalterna. De ger varandra “professors-tjänster” i hitta-på-discipliner som “hållbarhet” eller liknande Riktig vetenskap trängs undan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap