Search
Close this search box.

Forskare och forskare – så luras media

Ett vanligt grepp i klimatdebatten är ju devisen "lyssna på forskarna". Lyssna på vad de säger. Men forskare som säger något som inte bekräftar tesen ignoreras och utmålas som klimatförnekare, vår tids kättare.  Ett annat grepp är att hala fram forskare som inte alls forskar om klimatet.  Som en artikel i Dagens Nyheter i mars 2019 där 270 klimatforskare stödde Greta Thunberg.  Då är det lätt att få intrycket att alla dessa 270 personer faktiskt forskar om klimatet. Alltså forskar på hur det varmare klimatet påverkar saker och forskar om ämnen som IPCC tar upp i sina rapporter.  Men läser man sedan listan på dessa 270 självbetitlade klimatforskare inser man att det ingalunda handlar om detta utan om forskare...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon