Ett hån mot Sveriges judar, Stefan Löfven

I en stor intervju i Dagens Nyheter försöker Stefan Löfven än en gång att ikläda sig en kostym som inte passar, denna gång som judarnas försvarare i Sverige. 

Det är skrattretande. 

För ingenstans flödar antisemitismen som i hans eget parti och jag har en massa exempel.

Stefan Löfven bryr sig inte om Sveriges judar, då hade han rensat ut antisemiterna i sitt eget parti för länge sedan och infört en nolltolerans.

Det har han såklart inte gjort för detta handlar inte om judar. Det handlar om att landets i särklass sämsta statsminister i historien, ledare över den i särklass sämsta och sämst utbildade regeringen,  försöker kladda på lite smink på den falnade fasaden. Han behöver desperat uppfinna sig och sitt parti något nytt, och att ”stå upp” för judarna och mot antisemitism har syftet att plocka lite poäng i debatten. Inget annat.  

Så som alla populister gör. 

Judehatet inom Socialdemokratin är historiskt och vida utbrett. Ta till exempel SSU i Skåne. Om ni trodde att det är något nytt att just de hyser antisemiter och judehatare tror ni fel, det är en stolt tradition inom S i Malmö. Adrian Kaba var ordförande för SSU i Malmö 2012. 

Han skrev i tidningen Tro och Solidaritet att massmördaren Behring Breivik banats väg av en ”judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning”.

Antisemitiska konspirationsteorier alltså, och han vägrade backa från uttalandet. 

Han kallade att vara för Israel som stat för en rasistisk rörelse och klumpade ihop det och counter jihad för att ”etniskt rensa Europa från muslimerna”. 

Plockades då Kaba bort från sina uppdrag på grund av antisemitismen?

Såklart inte. Detta är sossarna. Istället är han idag ordförande för Tro och Solidaritet i Skåne. 

Han är även för Hamas och relativiserade folkmord 2012. 

Redan 2012 ställde Anna Ekström i Kvällsposten kultur en legitim fråga varför Socialdemokraterna inte anser detta vara skäl att plockas bort från uppdrag.


Gjorde S det då?

Nej då. Istället lät de honom kandidera till riksdagen bara två år senare, listorna fastställdes ett år efter hans Hamas-vurmande. 

Då angav han ironiskt nog arbete mot antisemitism som ett av sina mål….

Detta sätter kanske mer än något ett löjes skimmer över Stefan Löfvens uttalande nu om antisemitism, för det visar sig vara en vanligt strategi bland just befästa antisemiter i hans parti att lajva något annat utåt när de fått kritik.

 

Men hans påstådda plötsliga omsorg om judar tog honom ända till Malmös kommunfullmäktige och ett uppdrag som ledare för en grupp i Malmö mot antisemitism. 

Tills det avslöjandes att han bara sommaren innan valet påstått att IS var tränade av Mossad…..

Fick han då denna gång krav på att gå ur partiet och avsäga sig sina uppdrag?

Nä, i Maktpartiet räcker det ju med om du låtsas vara en rimlig person och eftersom att hata judar internt ses som en tillgång belönades Kaba istället med att få kandidera även 2018 till riksdagen. Inte heller denna gång kom han dock in. 

2018 stod han som nr 15 på valberedningens förslag till riksdagslista.

 

Just Malmö har producerat en ansenlig mängd judehatare med toppjobb i partiet faktiskt. Ta Hillevi Larsson till exempel. Hon sitter sedan flera mandatperiod i riksdagen. 

Hon poserade glatt på Instagram 2014 med en tavla där hela Israel är utplånat. 

Om ni trodde det var olycksfall i arbetet kan jag berätta att det var det inte. 

2015 deltog hon till exempel på en demonstration i Malmö där det skreks att judar skulle mördas med kniv och där attacker mot civila judar som nyligen skett hyllades. 

2016 skulle hon delta på en palestinsk konferens men efter kritik från bland andra Israels ambassadör som ifrågasatte varför hon kunde legitimera kända antisemiter hoppade hon av. Hon hade alltså tänkt att delta trots detta och två dagar innan konferensen, när hon fick kritik, valde hon av karriärstekniska skäl att avböja medverkan. Lika genomskinligt som Adrias Kabas påstådda vurm för judar. 

En annan judehatare på listan är Jamal El-Haj som också sitter i riksdagen, sedan 2014. Då satt han som ersättare. 

Redan 2010 låg El-Haj bakom valfusk när sossar stod utanför Citygross i Rosengård med färdigkryssade förslutna kuvert med hans namn. 

Han stod och valde ut folk som pratade arabiska, gav dem röda rosor och förslutna kuvert. 1089 personer förtidsröstade på Citygross den dagen. 

 

2017 skrev han motion i riksdagen om att den svenska riksdagen borde kräva att sådana som hans familj skulle få ”ersättning” av de judar som flyttade hem till Israel efter andra världskriget. 

2018 lyckades han äntligen kryssa sig in i riksdagen till ordinarie plats. Oklart om Citygross-idén även gällde i den valrörelsen. 

Trots att han är känd för att vara pro Hamas och mot judar var det alltså inga problem alls för Socialdemokraterna att låta honom sitta i riksdagen. 


Jag skrev om El-Haj redan vid valet, om att han var PLO:s man i Sverige och att han anklagats för att ha tagit emot pengar från en terrorstämplad organisation tidigare. 

SSU i Skåne har länge varit en röta men partiets flathet gentemot dem och antisemitismen handlar enbart om att de krafter som tagit över där sedan länge, aktiva muslimer, tjänar partiets syfte att ragga de åtråvärda rösterna från invandrargrupperna partiet har blivit så beroende av för att hålla sig kvar vid köttgrytorna. Inte bara i Malmö stad utan även nationellt. 

Att Socialdemokraternas väljarbas idag utgörs av pensionärer som alltid röstat S och dör av mellan varje val, och bidragsberoende utlandsfödda, framför allt muslimer, bekräftas av valfri SCB-undersökning efter varje val. 

2017 granskade Kvällsposten SSU i Skåne och rasismen och judehatet som fått allt starkare fäste. 

Vad hände sedan då? Blev några uteslutna?

Nix.

Istället fick de fortsätta sprida hatet, och hjälpa EU-kandidater att kampanja. 


Men fjäskandet för extrema och anti-judendom är inget nytt i SSU.

SSU när Gabriel Wikström var ordförande krävde att offentliga upphandlingar skulle förbjuda produkter från vissa områden Israel i en artikel från 2014. De krävde också att vi skulle helt och hållet förbjuda import av dessa produkter. 


Skandalerna fortsatte inom SSU, givetvis eftersom ingen ledande socialdemokrat bryr sig utan uttalar sig med ledsna mungipor i media och sedan låter dem hållas. 


Så sent som i våras var det dags för ny skandal kring judehatarna i Skåne, då SSU skanderade antisemitiska ”krossa sionismen”.

 

Vad hände efter det då? 

Ingenting såklart. Löfven gick ut och pratade om den konferens han vill ha, som om en sådan löser det utbredda judehatet i hans eget parti. Men städa själv det tänker han inte, för då tappar han ju värdefulla röster från de grupper som hatar judar i Sverige. 

Sossarnas kommunalråd (och medlem i SSU) Sedat Arif hyllar Erdogan och relativiserade att Kaplan åt middag med fascisterna Grå Vargarna. Samma Erdogan som nu krigar mot kurderna. 

Men den som tror att detta bara rör sig längre ner i partiet tror fel, det går ända upp till toppen. 

Som 2009 när Mona Sahlin, då partiledare, och deras golden boy Jan Eliasson, myste ihop med Hamas och nazistflaggor (inte ovanligt förekommande på sådana demonstrationer då islamister stödde Hitlers utrotning av judarna).

Margot Wallström hamnade på Simon Wiesenthals Centers lista över antisemiter 2016.

Marita Ulvskog poserade när hon var parlamentariker för S med en dömd palestinsk terrorist, som mördat judar. 

 

Sedan ska vi inte glömma Malmös före detta starke man som styrde staden i 20 år och sedan belönades med att utreda friskolorna av Stefan Löfven, detta episka haveri till utredning om vinstförbud jag inte tror någon kommer att glömma. Ilmar Reepalu.

Han är kanske den mest välkända antisemiten i partiet och för det fick han bara belöningar av partiet. Ingen har någonsin tagit avstånd från honom. Som sagt, han belönades så sent som 2014 av Löfven. 

Nyheter24 gjorde en sammanställning av allt han sagt. Som påståenden om att kritik mot honom var ”den israeliska lobbyn”, att SD infiltrerar judiska församlingen i Malmö eller bojkotten mot tennismatschen mellan Israel och Sverige i Davis Cup. 

Kvällsposten gjorde också en sammanställning av allt antisemitiskt just S i Malmö presterat, en imponerande lista. 

Det rent ut sagt löjligt av Stefan Löfven att prata om antisemitism utan att först ta ansvar för det rent instiutionaliserade judehatet inom Socialdemokratin. 

Och slänga pengar på en konferens mot antisemitism när han är största hycklaren?

Nej tack. Judarna i Sverige behöver inte ännu en ytlig symbol. De behöver känna sig trygga i sitt eget land, vilket många inte gör idag på grund av bland annat Stefan Löfven och hans flathet.

De behöver verklig politisk handling. 

Tyvärr är Stefan Löfvens specialområde ingenting som har med handling att göra utan han jobbar bara med fluffiga löften och ord. Det har vi sett inom politikområde efter politikområde sedan 2014. 

Så judarna kommer tyvärr få vänta tills vi bytt regering. 

För sossarna behöver judehatets röster i Sverige och kommer därför inte lyfta ett finger vare sig nu eller i framtiden. 

………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!