Sök
Stäng denna sökruta.

En helig ko i skolan

Det var länge sedan vi debatterade skolans innehåll så mycket som just nu tack vare Skolverkets aktivister som kräver mer genusflum och politik och mindre bildning i sina nya förslag på skolplan.  Varför Anna Ekström lyser med sin frånvaro här och inte sätter ner foten är oklart, hon som ju spenderat så mycket tid i media innan, Men det är väl inte roligt om man inte får hacka på privata företag utan kritisera en myndighets totala tondövhet och kompetens.  Men tillfället är ypperligt för att försöka dra fram en helig ko i rampljuset - det kompensatoriska uppdraget.  Är det något som definierat svensk skolpolitik sedan många långa decennier är det just detta. Att skolan avkrävs att kompensera alla skillnader...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon