Bakom klimataktivisterna

Det finns så många frågetecken kring klimataktiviströrelsen och Thunberg. Som vilka alla personerna på filmen jag postade i förra inlägget är: 

Vad heter de och vem betalar deras lön att hänga heltid med Greta Thunberg när hon är i Kanada?

Killen är Rob Liddell och han råkar vara producent på BBC Science. Det vill säga en statligt anställd journalist på brittiska public service vars jobb är att ge allmänheten fakta om vetenskap. 

 

En BBC-journalist har alltså flugit till Kanada för att hänga med Greta när hon leda upp massorna i det kanadensiska riksdagsvalet. 

Jag fick också tips om en kanadensare som publicerat en granskning av andra saker kring Thunbergs Amerika-resa. 

 

 

Den 22 oktober skrev Hufvudstadsbladet:

”Daniel Donner är Greta Thunbergs mediestrateg och hanterar hennes presss.”

Jag har tidigare skrivit om honom och att han just jobbar på European Climate Foundation.

Som grundats av McBain. 

Fonden finansieras av en kombination av olika miljö-NGO:s och gröna pengar av olika slag.  Dessa företag och organisationers pengar betalar alltså Daniel Donners lön, eftersom han jobbar på fonden. 

Och de finansierar också Greta Thunberg indirekt genom att fonden donerat Donners arbetstid till henne, att ordna hennes mediekontakter. 

 

Det finns inga gratisluncher och det finns ingen som jobbar helt fritt ideellt, det finns alltid en massa andra som tänkt tjäna något på det. 

Greta Thunberg må jobba ideellt i den meningen att hon inte debiterar för föredragen men hon tar ju uppenbarligen emot pengar från någon eller några för hotell, bilkostnad, mat, transporter, laddning av Teslan etc. Någon betalar. Och någon betalar även pappans uppehälle och lön. 

Och en av de finansiärerna är European Climate Foundation, lobbyister i Bryssel som finansieras av bland annat WWF. 

Och tyska Aldersgate Group, där företag som Siemens ingår. En ren ”green money” organisation alltså. Som inte alls har något altruistiskt intresse i det här utan det är rent business. Man vill tjäna mer pengar och tror att finansiera sådant här kommer leda till att till exempel konkurrenter drabbas, man greenwashar sitt varumärke eller profilerar sig som ett slags grönt alternativ. 

McBain själv är samtidigt ordförande för Trudeau Foundation. Just det, familjen Trudeaus egen stiftelse vars medlem just blev omvald till premiärminister i Kanada…..

National Post gjorde en granskning av de utländska donationerna till just stiftelsen. 


McBain, en av Kanadas rikaste personer, anses ligga bakom ökningen av utländska donationer. Han lever själv i Schweiz. 

John McBain har gjort sin förmögenhet i mediebranschen. 

Jag fortsätter min granskning om gröna pengar, klimataktivismens stakeholders och allt runt omkring. 

…………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!