Vem betalar Teslan, Thunberg?


Att svensk media är dåliga är redan tyvärr väl känt men nivån förvånar ändå. Man skulle kunna tycka att även i landet där bara en åsikt är tillåten i taget skulle media vara de som ändå ställer några kritiska frågor men icke. 

För inte en enda journalist har i sin odyssé av hyllningar och rapporteringar om var Greta Thunberg är och vad hon gör ställt den mycket relevanta frågan – vem betalar Greta Thunberg och Svante Thunbergs resa och uppehälle under de 4 månader de spenderar i Nord- och Sydamerika. 

Vem plockar upp hotellnotor, betalar den “gratis” Teslan, tågbiljetter, mat, all personal som hänger runt henne etc?

Jag sätter mina pengar på Rockefeller-finansierade 350.org men jag har inga belägg för det, och eftersom de som de facto pratar med henne och pappan inte orkar göra sitt jobb kommer vi få vänta med svaret. 

Tills svensk media börjar bete sig som media får vi förlita oss på utländsk media. Jag har som jag tidigare berättat pratat med fransk, brittisk, spansk och chilensk media redan, som alla skrivit kritiska artiklar om rörelsen kring Thunberg. Noll svenska journalister har som ni vet skrivit en rad med granskning och kritik. 

Thunberg anlände till New York, denna billiga supermetropol, i augusti och bodde där på hotell i flera veckor. Billigt. 

Hennes pappa, en halvmisslyckad kulturarbetare, är numera heltidsanställd manager som det verkar, för han verkar inte jobba med något annat och drar alltså inte in någon lön just nu. Antingen lever han på sparpengar eller så får han lön någonstans ifrån som betalar amorteringar och räntor på bostaden i Sverige, mat, räkningar och annat som han måste bidra till för Malena Ernman och yngre dotterns vanliga liv i Sverige. 

Efter New York tog de den Tesla de “fått låna gratis” till Kanada. Som av en slump har de precis haft val där och Greta Thunberg, en av världens just nu mest påpassade opinionsbildare inom klimatalarmism, råkade bara vara där just under det kanadensiska valets mest intensiva period. 

Där Trudeau kandiderat just med klimatet som främsta argument. Han vann precis. 

I tacktalet tog han upp just klimatet, där han som vänsterliberal vill jobba “progressivt”. Han är typ Centerpartiet numera med andra ord. 

 

En kanadensisk fri kanal har gjort en av de mest intressanta intervjuerna med Greta Thunberg hittills. Den kan ni se här. 

Journalisten ställde rimliga frågor, om till exempel vem som betalar för kalaset. 

Han frågade också varför hon inte åker till Kina och protesterar. Diktaturen Kina. Men det gör hon gärna, om hon får en inbjudan.

Hon pratade i Alberta om pengar, om att rika länder måste ha noll utsläpp för att fattiga länder ska kunna bygga vägar etc. Men då behövs alltså tillväxt, som hon också är emot.

Hon säger att hon inte är politisk men för varje tal hon håller blir hon, såklart, mer och mer politisk.

Det är ett politiskt ämne som hon försökt ducka och påstått att det inte är det och media lallar med. 

All opinionsbildning är politisk. Och Greta Thunbergs rörelse Fridays for Future ägs av en stiftelse i Tyskland med nära band till bland andra Die Grüne. 

Den 16 oktober anlände Thunberg med den “lånade” Teslan och heltids-stage-dad Svante i Alberta, Canada. Det ligger på Kanadas västkust, norr om de amerikanska delstaterna Montana och Washington. Där har hon kampanjat för klimatet i flera dagar, med intensiv mediebevakning. 

Idag den 21 oktober blev det gröna partiet Verts Elisabeth May från Saanich Gulf Islands, inte särskilt långt från Calgary i regionen bredvid, historiskt omvald till riksdagen. 

Hennes kampanj?

Framåt tillsammans. 

Ringer några klockor?

När hon vann gick en jättekvinna med någon slags indian-symbol upp på scenen med henne. Och sedan…..mängder med barn. 

I valrörelsens allra viktigaste sista dagar kampanjade alltså Greta Thunberg med gröna partiets partiledare, det är bara att läsa innantill på deras hemsida. 

Den kanadensiska journalisten ställde helt rimliga frågor – varför har inte Thunbergs registrerat sig som påverkare i valet och varför är de inte öppna med finansieringen?

Svenska aktivister som påverkar de kanadensiska valet. Rimligt?

I Sverige låg Miljöpartiet under spärren ända fram till valet, om hennes strejk gav dem de extra rösterna för att att slippa åka ut kanske någon kan undersöka i framtiden. Jag vet bara att de låg under, hon drog igång sin klimatstrejk i valrörelsen sista två veckor, fick enorm hjälp av det miljöpartistiskt dominerade media och vips, så klarade sig Miljöpartiet. 

Är det fler val hon tänkt kampanja i undrar man stilla. I Sydamerika har till exempel Argentina, Uruguay och Bolivia val nu i höst.  Som av en händelse ska Greta Thunberg till……just det, Sydamerika.

Med sin Tesla antar jag. Den som ingen betalar. 

…….

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

27 kommentarer till Vem betalar Teslan, Thunberg?

 1. Fossilfri el är inte dominerande i nordamerika därför undrar jag hur man laddar den “gratis” Teslan

 2. Arnold Schwartzenegger lånade ut den!

  Räddade kvar Muffes politikerförebild Trudeau vid makten!

  Hon lär nog stanna i USA för att försöka avsätta Trump…
  Men där har man ett annat valsystem)

  Soros står för hela notan!

 3. Det går inga el-drivna tåg mellan Kanada och Chile, bara diesel-drivna tåg! Hur kommer frk. Thunberg att ta sig från Jasper i Alberta till Santiago i Chile?
  Eftersom Teslan, enligt Greta’s utsago ägs av Arnold Schwartzenegger kommer hon att få problem med kraftförsörjning och äganderättsbevis under färden genom Mexico och vidare genom mellan-, central-, och syd-amerika!
  Jag tror att en tågresa är det enda alternativet och syd-amerikansk diesel är, förmodligen, inte världens renaste…
  Detta verkar intressant!
  Jag vet att el-drivna tåg inte existerar i dessa områden eftersom jag själv bott där under de senaste 35 åren!

 4. Herregud. Du går på tomgång. Inget kommer ut annat än ord som inget betyder. Spekulationer och fantasier. Jösses, du faller allt lägre.

 5. Jag antar att Du hörde till skaran som ojade sig över Gretas seglats ? Att den i själva verket inte var så klimatsmart med flygande segelbåtsbesättning och allt ?
  Av Ditt sätt att skriva förstår jag också att Du antagligen hör till dem som – ifall Greta tagit flyget – genast skulle ha sagt att :
  ” Så klart ! Det visste jag väl ! Fröken Thunberg offrar sitt miljöengagemang på bekvämlighetens altare ! ”
  Du ondgör Dig över journalister som inte sköter sitt jobb .
  Jag ” ondgör ” mig över skribenter som låter personliga aversioner lysa igenom , och uttrycker sig hånfullt .
  Fult , mycket fult .

 6. Jag förstår inte vad problemet är. Varför är det så viktigt just med henne var pengarna kommer ifrån? Andra personer som jobbar för klimatet, de är det ingen som bryr sig om var pengarna kommer ifrån.

  Hon gör det hon kan för klimatet. Hon säger det hon tycker är viktigt, om det råkar sammanfalla med olika politiska partier som gör att de går bättre i valen så är väl det bara något som är positivt för Greta.

  Teslan är väl officiellt att de lånat från Arnold Schwarzenegger så det är väl han som betalar för den?

  Säg att nån invandringskritisk person i Sverige skulle bli populär, måste den personen då vara politiskt och Sverigedemokrat?

 7. Eh, du kritiserar svensk journalistik för att sedan komma med egna helt ounderbyggda konspirationsteorier och länkar till en video som inte ens med bästa vilja kan kallas journalistik. Om du verkligen följt svensk media har du nog kunnat se en mängd artiklar om personer som ifrågasatt hela eller delar av Gretas budskap, senast till exempel en norsk statistiker: //www.expressen.se/debatt/manniskor-dor-sa-greta-vad-sager-statistiken/ Och är du genuint intresserad av att veta vem som sponsrar Greta Thunberg med en Tesla tar det 10 sekunder att googla fram.

  Det virrvarr av insinuationer du lägger fram är dessutom en ganska dassig konspirationsteori eftersom motivet förblir helt oklart – vilka är de hemliga ekonomiska intressen som tjänar på Gretas engagemang? Är det en internationell sammanslutning av vindkraftstillverkare?

 8. Schwarzenegger betalar Teslan. Det framgick av intervjun med den där hippieflummaren, även om något otydligt.

 9. Detta är patetiskt Skolflicka på rymmen med pappa. Skämt åsido detta är pinsamt hur vi skämmer ut landet Sverige. Hade det varit en forskare som for runt o upplyste med fakta osv ok men inte en liten flicka.
  Jag hoppas detta får ett slut per omgående.
  Dom 500 forskare som skickade in en skrivelse till FN borde säga mer en vad Greta kommer med.

 10. Men hallå, är det inte dags att komma vidare och inte bara trampa vatten…..
  Greta är ju bara väckarklockan och det är inte särskilt smart att kasta den i väggen. Det visar ju bara att dina argument är slut och det hela övergår i personangrepp. Lågt…..

 11. Greta har ju vunnit ett antal priser och sade åtminstone när hon tog emot ett av dem(minns inte vilket) att pengarna går till välgörenhet. Jag har inga bevis, men gissar att det åtminstone delvis är just dethär som menas med välgötenhet

 12. Mycket bra artikel, jag har vid flera tillfällen försökt att få svenska medier att publicera artiklar om Michael och Ronan Connolly. De har lyckats bevisa att koldioxid inte påverkar klimatet negativt. Först nu fem år efter deras upptäckt så börjar det äntligen få uppmärksamhet och stöd för sitt arbete.

 13. Om du söker svar så ska du få det. Googla Tesla Thunberg så kommer det fram många länkar som berättar att Greta lånade teslan av Arnold Schwarzenegger.
  Resan betalar familjen själv, enligt Malena Ernman.
  Greta menar inte att alla kan köpa en Tesla. Det är heller inte miljövänligt att kasta bort fungerande äldre bilar. Poängen är att vi alla har en moralisk skyldighet att göra så gott vi kan, även jag och du.
  Mvh
  Matteus

 14. Gretas mamma har som bekant skrivit en bok och då Greta fick frågan vart pengarna för den går svarade hon : “till välgörenhet”. Jag har förvisso inga bevis-men jag föreställer mig att det bl a är till just sådana poster som nämndes i bloggen som pengarna går ? Dessutom har ju Greta vunnit ett antal priser-och då har hon sagt att prissumman går till miljöarbete. Så kanske det är de instanser (och i förlängningen de som donerar pengar till dem) som betalar ?

 15. Kolla intervjun med Arnold Schwarzenegger där han erbjuder henne att låna hans Tesla.
  På programmet med den norska killen förklarar hon att dem hyr ett rum i NY.
  Annars var hon får pengarna till hennes resor är väl mindre viktigt och att folk vill att hon ska ge tips om hur miljön ska bli bättre är väl inte hennes uppgift kan jag tycka. Det är ju vår uppgift som vuxna att fixa skiten vi sitter i för våra barn.

 16. Tror att du missat en väsentlig del! Malena Ernman öringen hemmamammza utan en välkänd och uppskattad operasångerska som säkert vidtar till familjens försörjning! Se dessutom familjens svar – publicerade bl. a på Facebook, betalar själva för resor och boende m. m

 17. Ha ha ha…
  Ja man blir ju minst sagt förvånad. Var kan jag låna en Tesla, kan ingen fråga henne det. Kanske Löfven står för notan eller rent av LO?
  Men jag satsar nog på Rotschild…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap