SVT försöker förklara sig


De har en budget på över 5 miljarder kronor. Per år. Nästan tre gånger så mycket som TV4 omsätter. 

Och dessa pengar lägger de bland annat på opinionsbildning, som vi vet vad gäller privat tandvård och friskolor, men också att ta avstånd från Jimmie Åkesson eller som nu, singla ut just ett oppositionsparti och genomföra en stor granskning av just detta partis ekonomiska politik. Det vill säga Moderaternas politik. 

I en artikel idag gick Agenda ut och förklarade varför de gör granskningen av just Moderaterna, och bekräftar därmed att det är ett beslut som behöver förklaras, varför de inte borde ens borde fattat beslutet att göra det från första början om de hedrar objektiviteten. Det är nämligen så, att när det känns fel från början, eller man måste förklara sig efteråt, så borde man avstått. Om man är public service som lever på fem miljarder skattepengar som kunde gått till polis och cancervård. 

I artikeln skriver de att det är för att M driver jobbskatteavdraget som granskningen sker. 

Är det då inte märkligt att Centerpartiet, vars partiledare och parti länge var media gunstling men som övergått till en roll Miljöpartiet haft – media granskar inte dem längre – driver jobbskatteavdraget ännu hårdare och granskas inte alls?

Läser man deras partiprogram vill de nämligen inte bara återställa jobbskatteavdragen som de var utan dessutom införa ett nytt för äldre. Bra förslag, Men var är Agenda?

För 2017 ville C, vilket de också gick till val på, införa ett 6:e jobbskatteavdrag på 8,4 miljarder


Varför får de inga frågor på att de gick till val på detta och nu har de, sedan de gick i säng med sossarna, “glömt” bort det?

Men de driver fortfarande jobbskatteavdraget som fråga. De vill både återställa dem till Alliansens nivåer och införa ett till – ett för pensionärer. 

Som de populister de är ändrade de sig nämligen plötsligt och ville inte alls ge vanliga löntagare mer i plånboken utan fokusera på det politikområdet som KD lyckades få högst upp på dagordningen i valet – de äldre. 

Missförstår mig inte, jag tycker som bekant att alla skattesänkningar är bra och välkomnar att även Centerpartiet driver dem fortsatt även om de nu ignorerar sitt bra förslag om ett 6:e avdrag.  

Det är så genomskinligt. 

Agenda är inte intresserade huruvida ett jobbskatteavdrag fungerar, vilket många rapporter bevisat att de har, utan att klämma åt moderater. 

Det är sanningen. 

De kostar över 5 miljarder kronor per år. Det är mer än dubbla TV4:as omsättning och det är detta vi får? För skälet varför de inte granskar Centerns politik är att de inte vill. Hur objektivt är det?

Lägg ner SVT och bygg upp ett nytt public service för 2 miljarder per år, med nya personer. Den första som borde få sparken är Jan Helin. 

…………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

0 kommentarer till SVT försöker förklara sig

 1. Jag är tveksam om jobbskatteavdrag har den effekt man tror, särskilt jämfört med marginalskattesänkningar.

 2. Jan Helins vänstervridning av SVT kommer bli skarpare nu när han tillträder den tjänst han förmodligen själv har skrivit tjänste beskrivningen på, som Medie direktör. You cant make this shit up.

 3. Tittar knappt längre på SVT, som jag upplever som rena rama DDR-TV. I stället är det NRK, DR, YLE, TVP och utländska kanaler för hela slanten och plötsligt ser man en helt annan värld än den SVT och SR rapporterar om. Visst är det märkligt? Faktum är dock att jag kommer från en f.d. diktatur och har i minne hur just propaganda-TV från kommunistdiktaturerna fungerade och svensk public “service” visar upp exakt alla symptom man kunde se när man tittade på deras TV-kanaler.

 4. Bra igen!

  Med anledning av rubriken trodde jag att denna artikel skulle handla om de apatiska barnen. I ett SVT nyhetsinslag igår visade de en behandlingsmetod som verkade lovande. Den ansvariga kvinnan verkar komma från ett av de områden (Kosovo, Albanien) som specialiserat sig på apatiska barn.
  Fantastisk affärsidé. När kommer någon mer än du att granska S-TV?

 5. Enormt inskränkt och enfaldigt att ställa public service mot andra samhällsfunktioner. I så fall vill jag gärna läsa om värdet av att Sverige köper JAS-plan som aldrig använts till det de är avsedda för. Om man dessutom tror att “marknaden” skall ta hand om journalistiken då är man otroligt naiv och förstår inte att nutidsmänniskan är lat, egocentrisk och indoktrindrad.

 6. Lysande, men som sagt inget som får debatteras i MSM, så hälsan tiger inte still numera utan tvärtom. Den bara censureras för att bedra och sprida propaganda. Bra!

 7. Någon som såg intervjun med Ulf Kristensson i Aktuellt (möjligen Rapport) om Moderaternas migrationspolitik. Bakgrundsbilderna utgjordes av välputsade militärkängor och taggtrådsstängsel där det satt någon form av asätande fågel. Den som inte hittade igen nazismen i bakgrundsbilderna måste vara blind.
  Jag frågade SvT vad de ville ha sagt med bilderna. Frågan besvarades av någon gatekeeper med att det nog inte fanns någon tanke med dem. Det var alltså slumpens skördar som gjorde att SvT på ett subtilt sätt så tydligt kopplade ihop m:s migrationspolitik med nazismen. Metoden är känd. I en del utföranden förbjuden i reklamsammanhang. Men SvT drar sig inte för att använda sig av så vidriga metoder. Man blir helt enkelt mörkrädf. När SvT dessutom påstår att de som valt och godkänt bakgrundsbilderna gjort valet helt slumpmässigt och utan analys försvinner det sista av förtroende jag haft för det skattefinansierade SvT. Bakgrundsbilden kunde lika gärna varit en röd Opel, liksom. Hur trovärdigt som helst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap