SVT försöker förklara sig

De har en budget på över 5 miljarder kronor. Per år. Nästan tre gånger så mycket som TV4 omsätter. 

Och dessa pengar lägger de bland annat på opinionsbildning, som vi vet vad gäller privat tandvård och friskolor, men också att ta avstånd från Jimmie Åkesson eller som nu, singla ut just ett oppositionsparti och genomföra en stor granskning av just detta partis ekonomiska politik. Det vill säga Moderaternas politik. 

I en artikel idag gick Agenda ut och förklarade varför de gör granskningen av just Moderaterna, och bekräftar därmed att det är ett beslut som behöver förklaras, varför de inte borde ens borde fattat beslutet att göra det från första början om de hedrar objektiviteten. Det är nämligen så, att när det känns fel från början, eller man måste förklara sig efteråt, så borde man avstått. Om man är public service som lever på fem miljarder skattepengar som kunde gått till polis och cancervård. 

I artikeln skriver de att det är för att M driver jobbskatteavdraget som granskningen sker. 

Är det då inte märkligt att Centerpartiet, vars partiledare och parti länge var media gunstling men som övergått till en roll Miljöpartiet haft – media granskar inte dem längre – driver jobbskatteavdraget ännu hårdare och granskas inte alls?

Läser man deras partiprogram vill de nämligen inte bara återställa jobbskatteavdragen som de var utan dessutom införa ett nytt för äldre. Bra förslag, Men var är Agenda?

För 2017 ville C, vilket de också gick till val på, införa ett 6:e jobbskatteavdrag på 8,4 miljarder


Varför får de inga frågor på att de gick till val på detta och nu har de, sedan de gick i säng med sossarna, ”glömt” bort det?

Men de driver fortfarande jobbskatteavdraget som fråga. De vill både återställa dem till Alliansens nivåer och införa ett till – ett för pensionärer. 

Som de populister de är ändrade de sig nämligen plötsligt och ville inte alls ge vanliga löntagare mer i plånboken utan fokusera på det politikområdet som KD lyckades få högst upp på dagordningen i valet – de äldre. 

Missförstår mig inte, jag tycker som bekant att alla skattesänkningar är bra och välkomnar att även Centerpartiet driver dem fortsatt även om de nu ignorerar sitt bra förslag om ett 6:e avdrag.  

Det är så genomskinligt. 

Agenda är inte intresserade huruvida ett jobbskatteavdrag fungerar, vilket många rapporter bevisat att de har, utan att klämma åt moderater. 

Det är sanningen. 

De kostar över 5 miljarder kronor per år. Det är mer än dubbla TV4:as omsättning och det är detta vi får? För skälet varför de inte granskar Centerns politik är att de inte vill. Hur objektivt är det?

Lägg ner SVT och bygg upp ett nytt public service för 2 miljarder per år, med nya personer. Den första som borde få sparken är Jan Helin. 

…………

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!