Search
Close this search box.

Konfessionella skolor är inte problemet

När man precis ledsnat på "avskaffa friskolor"-debatten övergår den till lika tjatiga "förbjud konfessionella"-debatten.  Som många debatter i Sverige är även skoldebatten korkad. Den skjuter över målet hela tiden, av olika intressen. Nu försöker Folkpartiet att plocka poäng i integrationsdebatten genom att gå tillbaka till Lejonkungens strategi 2002 om hårdare tag.  Men konfessionella skolor generellt är inte problemet, de muslimska är. Vi har ca 70 konfessionella skolor i Sverige, den absoluta majoriteten är kristna, katolska eller judiska skolor. En liten andel är muslimska.  För många skolor drivs istället som vanliga friskolor, med "muslimsk inriktning".  De som vill förbjuda konfessionella skolor är alltså beredda att stänga igen och förbjuda skolor som har profilen på den statsreligion vi de facto har,...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon