Att skarva som Holmgren

Pär Holmgren är en ständig källa till inspiration. Förutom att hyckla om flyget och ljuga om Vasaloppet, samt hata demokrati. 

Men hans skarvande började långt innan hans politiska ambitioner – när han började transformeringen från meterolog med omtalad frisyr till Klimat-Jesus. 

Han började sin resa till landets mesta klimatalarmist redan 2005. Enligt bloggen Klimatupplysning skrev han några artiklar i meteorologernas egen tidning Polarfront. Den drivs av Svenska Meteorologiska Sällskapet (SMS).

I nr 123 från 2006 skrev han:

 

”Vi meteorologer kan spela en viktig roll i klimatfrågan om vi vill det.”

”Att vi i varierande grad är TV-kändisar är så klart ingen nackdel i sammanhanget.”

”Se till att du får svara på de frågor som DU vill svara på”.

”Beror det här på växthuseffekten? behöver inte besvaras med ett nej, även om detta i och för sig skulle vara vetenskapligt riktigt.”

Man ska manipulera media alltså. 

”Nu kan du antingen svara på något vag om att ”man borde minska utsläppen av växthusgaser” eller så svarar du raskt och med bara lite glimt i det ena ögat ”höj bensinpriset till minst 100 kr litern”.

Men avvikande uppfattningar kallade Holmgren redan 2006 klimatskeptiker och någon öppen debatt var han inte intresserad av.

Redan när han publicerade sina artiklar fanns avvikande uppfattningar i föreningen. 

Dessa påstod Holmgren i en senare artikel vara enbart resultat av att folk inte kan erkänna att de har fel. Att de de facto tycker så och hade belägg ignorerades. 

Holmgren gick så långt att han och hans gelikar krävde att tidningen inte ens skulle publicera uppfattningen att det fanns annan forskning inom klimatet som inte bevisade att det är mänskligt eller att en kollaps är nära förestående. 

Bengt Söderberg skrev i sin artikel till Holmgren:

”Den genomgående inställningen som inte tycker som Pär H får finna sig att av honom bli betraktad som mindre vetande skeptiker”.

”Pär H:s kommunikationsfilosofi slår en faktiskt med häpnad. Han uppmanar helt frankt SMS medlemmar att försöka manipulera media.”

Debattera är inte hans gren heller. 

När han blev inbjuden av Södertörn att debattera mot just de han kallade skeptiker drog han sig plötsligt ur när han fick veta motståndet, professor emeritus Wibjörn Karlén, klimatforskare.

Skäl?

Han ville inte debattera mot akademiker för att han ”jobbar på SVT”.


Men snacka skit i media om Karlén, det kunde han och refererade till att debattera mot honom skulle vara som att debattera mot någon som hävdar att jorden är platt för att ”klimatet är en sådan fråga”. 

Är någon överraskad över att han är privat vän med Thunbergs och hjälpt henne i klimatstrejken?

Inte jag heller. 

I en artikel, som Expressen låst in, säger Holmgren att han lärde känna familjen redan i april 2017 och att han var på Gretas strejk redan dagen efter hon började. Han satte sig ner och postade inlägg på sociala medier.


Jag är blockad av Pär Holmgren, of course (han klarar ju inte kritik) men Google visar ändå att han twittrade åt Greta. 

 

Bra att någon i media börjar intressera sig för nätverket kring Thunberg som varit hela skälet till varför det blev så stort. Men krafterna som tjänar på det verkar det som om vi får vänta på granskning om. 

Jag fortsätter dock gräva kring det. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!