Att skarva som Holmgren


Pär Holmgren är en ständig källa till inspiration. Förutom att hyckla om flyget och ljuga om Vasaloppet, samt hata demokrati. 

Men hans skarvande började långt innan hans politiska ambitioner – när han började transformeringen från meterolog med omtalad frisyr till Klimat-Jesus. 

Han började sin resa till landets mesta klimatalarmist redan 2005. Enligt bloggen Klimatupplysning skrev han några artiklar i meteorologernas egen tidning Polarfront. Den drivs av Svenska Meteorologiska Sällskapet (SMS).

I nr 123 från 2006 skrev han:

“Vi meteorologer kan spela en viktig roll i klimatfrågan om vi vill det.”

“Att vi i varierande grad är TV-kändisar är så klart ingen nackdel i sammanhanget.”

“Se till att du får svara på de frågor som DU vill svara på”.

“Beror det här på växthuseffekten? behöver inte besvaras med ett nej, även om detta i och för sig skulle vara vetenskapligt riktigt.”

Man ska manipulera media alltså. 

“Nu kan du antingen svara på något vag om att “man borde minska utsläppen av växthusgaser” eller så svarar du raskt och med bara lite glimt i det ena ögat “höj bensinpriset till minst 100 kr litern”.

Men avvikande uppfattningar kallade Holmgren redan 2006 klimatskeptiker och någon öppen debatt var han inte intresserad av.

Redan när han publicerade sina artiklar fanns avvikande uppfattningar i föreningen. 

Dessa påstod Holmgren i en senare artikel vara enbart resultat av att folk inte kan erkänna att de har fel. Att de de facto tycker så och hade belägg ignorerades. 

Holmgren gick så långt att han och hans gelikar krävde att tidningen inte ens skulle publicera uppfattningen att det fanns annan forskning inom klimatet som inte bevisade att det är mänskligt eller att en kollaps är nära förestående. 

Bengt Söderberg skrev i sin artikel till Holmgren:

“Den genomgående inställningen som inte tycker som Pär H får finna sig att av honom bli betraktad som mindre vetande skeptiker”.

“Pär H:s kommunikationsfilosofi slår en faktiskt med häpnad. Han uppmanar helt frankt SMS medlemmar att försöka manipulera media.”

Debattera är inte hans gren heller. 

När han blev inbjuden av Södertörn att debattera mot just de han kallade skeptiker drog han sig plötsligt ur när han fick veta motståndet, professor emeritus Wibjörn Karlén, klimatforskare.

Skäl?

Han ville inte debattera mot akademiker för att han “jobbar på SVT”.


Men snacka skit i media om Karlén, det kunde han och refererade till att debattera mot honom skulle vara som att debattera mot någon som hävdar att jorden är platt för att “klimatet är en sådan fråga”. 

Är någon överraskad över att han är privat vän med Thunbergs och hjälpt henne i klimatstrejken?

Inte jag heller. 

I en artikel, som Expressen låst in, säger Holmgren att han lärde känna familjen redan i april 2017 och att han var på Gretas strejk redan dagen efter hon började. Han satte sig ner och postade inlägg på sociala medier.


Jag är blockad av Pär Holmgren, of course (han klarar ju inte kritik) men Google visar ändå att han twittrade åt Greta. 

Bra att någon i media börjar intressera sig för nätverket kring Thunberg som varit hela skälet till varför det blev så stort. Men krafterna som tjänar på det verkar det som om vi får vänta på granskning om. 

Jag fortsätter dock gräva kring det. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

12 kommentarer till Att skarva som Holmgren

 1. Gräv vidare, TACK! Klimatförändringar ja, klimatkris nej. Koldioxidhalten har inget med temperaturen att göra. Har tittat lite på vad klimatalarmisterna skriver, bl.a. på det så kallade Uppsala initiativet, det tycks vara kutym att mobba seriösa forskare som
  Lennart Bengtsson, Gösta Pettersson, Lars Bern, Nils-Axel Mörner osv. i brist på argument och fakta.
  Johan Rockström vågar t.ex.inte möte Lars Bern i en diskussion.

  1. Rockström är ju agronom och hedersprofessor i klimatlära av regeringen.
   Specialitet vattenresurser?? Kan noll och intet om klimat.
   Potatisars kärleksliv kanske?

 2. Är så trött på klimatbluffen. I geologisk bemärkelse är ett människoliv som en halv sekund av ett år kontra jordens ålder. Vi kan väl säga att vi använt olja i en sekund jämfört med jordens ålder. Den sekunden skulle då leda till jordens undergång enligt dagens klimataktivister. Det ter sig rätt löjligt.

 3. När den könshårslockiga typen kom i rutan första gången för decennier sedan slutade jag titta på vädret. Det var uppfattade jag nåt skumt därunder molnbanken som fick mig att ifrågasätta de dimmiga väderprognoserna hen presenterade. De var ju alltid tidigare manipulerade och nu syntes måttet vara rågat även för vädergudarnas tålmodiga godtycke. Antivädret tycktes sedan dess alltid vara permanentat i SVT.
  “Come rain come shine..”

 4. Jag gillar INTE rubriken “Att skarva som Holmgren”. Det är Pär Holmgren det handlar om, inte alla Holmgren.

  I övrigt, stort tack Rebecca för ditt idoga grävande och publikation av resultaten.

  Bengt Holmgren

  1. Larvigt.
   Så om någon skriver om Löfvén så kommer alla med det efternamnet att bli kränkta? En slagning på SCB:s namnstatistik ger vid handen att det finns 139 Stefan Löfvén i Sverige så det går alltså inte att skriva för- och efternamn.
   Media skriver ofta om kända personer med bara efternamn.
   I dagens SvD finns tex. följande rubrik:
   “Flaskan kan inte ge Fransson friande dom”.
   Det handlar om brottaren Jenny Fransson.

 5. Hur mycket koldioxid alstrar frk. Thunberg under sin resa från USA till Chile? Det finns bara diesel-bussar och tåg i central och sydamerika…

 6. “Det historiker definitivt kommer att undra om under kommande århundraden är hur djupt felaktig logik, dold av snygg och oöverträffad propaganda, som faktiskt gjorde det möjligt för en koalition av mäktiga
  specialintressen att övertyga nästan alla i världen om att koldioxid från mänsklig industri var ett farligt, planetförstörande toxin.

  Det kommer att kommas ihåg som den största massförfalskningen i världens historia – att CO2, växternas liv, för en tidpunkt ansågs vara ett dödligt gift.”
  -Professor Emeritus Richard Lindzen.
  (Astrofysiker med ett fokus på klimat.)
  —-

  “The real threat to our world comes from fanatical political green ideology and not from environmental degradation.”

  -Prof. Emeritus Ian Plimer, Geologi: Ur boken “Not For Greens” fritt tillgänglig från Australiensiska parlamentets hemsida.

 7. Inte bara Pär Holmgren , av alla vädergubbar, som lever tryggt på jorden med sin klimatångest.
  Även Martin Hedberg försöker sprida sin lära, bla till Greta.
  På sin blogg visas en föreläsning:
  //martinhedberg.se/gatuforelasning-pa-mynttorget/#comments
  Fast i kommentarsfältet så dyker det upp besvärande frågor/påståenden.
  Hålla på och skrämma barnen med sagor-det är Grimmt!

 8. Man kan lätt se vad folk twittrar även om de blockat en: det är bara att logga ut från Twitter. Eller använd en annan webbläsare — de flesta datorer har redan ett par olika installerade, och det är lätt att installera en till — som du inte är inloggad med till att börja med, så kan du parallellt fortsätta vara inloggad med din primära. Funkar även för Facebook, om de har en offentlig profil/sida, eller postar offentligt, som kändisar ofta har/gör. HTH!

 9. Konsekvenserna av vindkraften. Därför kan den inte komma i fråga. Stäng och glöm den sagan om VK.

  //www.youtube.com/watch?v=ZXCZ3OyklrE

  //bewusst.tv/gefahren-der-windkraft/?fbclid=IwAR3vPyXKjOHWoxKU47uR7135ihnld84iVUXDWhHZha6Sy3DtsIULCVKAXeg

  //livestream.com/itmsstudio/events/8781285/videos/196181579?fbclid=IwAR13n-rZ8qV9AFzzNCHEl4TMjUMv98GFi6_jMPYFKZYznjWotLgUliYmnNo
  Avsnitt för bifogade filer
  Förhandsgranska YouTube-videoklipp INFRASOUND AND LOW FREQUENCY NOISE – Ljubljana 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap