Gratis boende

Stockholms skattebetalares pengar förvaltas idag inte av 100 % vänster utan till drygt 50 %, vilket alltid är något att vara glad över. 

Men det är lätt att sätta i halsen när man ser vad vänsterpartierna C och MP spenderar dem på. 

Det finns tydligen 650 tiggare i Stockholm, som bland annat bajsar på skolgårdar inklusive mina barns. 

Denna summa har inte minskat. Ändå vägrar C och MP införa ett tiggeriförbud. Och av dessa 650 personer så bor hälften gratis på skattefinansierade boenden.

Där får de förutom en säng, dusch, shampoo, tvål, tvätta och mat även på vissa ställen gratis fotvård och tandhygienist. Gratis. Eller snarare, på din och min bekostnad. 

Och varför får människor som inte jobbar, inte kan svenska och inte ens är här för att jobba information av en jurist om arbetsrätt?

Men detta är inte det enda problemet. 

Idag kunde vi läsa om den ökande aktiviteten av nigerianska ligor och gäng. Black Axe etablerade sig på Sicilien 2015, de gömde sig i migrationsvågen som drog från Afrika och Turkiet in till EU. De har spritt sig och finns nu bland annat i Göteborg och Stockholm. 

Är man nära Stureplan en helgkväll ser man ensamma svarta unga kvinnor som går fram och tillbaka på bland annat Birger Jarlsgatan. Letar man kan man om man ha tur se hennes hallick i en bil eller ståendes i ett gathörn. Jag har själv sett det. Tvivlar ni, åk dit själva en kväll. Det är nigerianska kvinnor som säljer sex, ett fenomen i centrala Stockholm sedan några år bara.

I Sverige som helhet har de funnits sedan 2009 och enligt polisen 2010 fanns det då ett 50-tal i hela landet. 

2018 rapporterade SvD om nigerianerna på Sicilien.  Det är transit-stationen oftast. 

I Stockholm kan man se att just Nigeria dykt upp som de tredje vanligaste landet att bo på härbärge från. 

Mellan nov 2018 och april 2019 (6 månader) har vi totalt betalat 8 392 övernattningar åt tiggare från Rumäner, 2 380 personer från Polen och 1 424 nigerianer. 

Om den stora ökningen nigerianer har samband med den ökande sexhandeln och traffickingen från just Nigeria måste jag veta mer men det är svårt att se att dessa två inte är korrellerade på något sätt. 

Det kokar ner till en sak – vad kan man anse att det offentliga är skyldiga att finansiera och för vem? 

Det är själva samhällskontraktet. 

Vi tvingas avstå en avsevärd del av våra inkomster totalt i skatt, faktiskt över 60 %. Till Stockholm stad betalar vi ca 30 % av lönen. Är det då rimligt att de slänger dessa pengar på att betala säng, shampoo och fotvård till folk som inte har uppehållstillstånd, som är här att tigga eller sälja sex?

Jag tycker inte det. 

……

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!