Sök
Stäng denna sökruta.

Galna kompletteringar

Det måste vara härligt att vara tillsynsman på en kommun och plötsligt få ett helt nytt vapen till skänks från riksdagen.  Tobakslagen verkar ha fått vissa handläggare på kommunernas tillsynsavdelningar att gå bananers i sin jakt på att få sätta dit företagare.  Åtminstone kan inte jag tolka dessa exempel på kompletteringar Stockholm begärt in och som jag fått ta del av.  Jag har maskat privata uppgifter för att inte hänga ut enskilda företagare.  Jag har fått ett antal mail från handlare som beskriver sin situation kring vad kommunerna kräver för uppgifter.  Är ni fler handlare där ute som fått orimliga pråpåer av era kommuner, maila mig.  En kommun kräver: aktiebok, registreringsbevis, hyresavtal, egenkontrollsprogram, finansieringsplan om bolaget är yngre än...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon