Sök
Stäng denna sökruta.

Tillsynsavgifter – kommunernas kassako

Många livsmedelshandlare inklusive små närbutiker och kiosker har en betydande andel av sina intäkter från tobaksförsäljning.  Det nya rökförbudet utanför entréer innebar inte bara att handlare måste säga till varje person som råkar ta ett bloss utanför deras entré utan också att de numera måste söka tobakstillstånd.  En ansökningsavgift måste från och med i år betalas, därefter en årlig tillsynsavgift.  Säga till tiggare som bosatt sig utanför entrén får de fortsatt inte säga till. Men följer de inte reglerna i tillståndet riskerar de inte bara att bli av med tillståndet utan dessutom fängelse.  Vi har i Stockholm en skjutning var 3-4 dag och en dödas i skjutningar var 18:e dag. Fem våldtäkter per dag anmäls. Men säljer du tobak...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon