Egenintresset ljuger aldrig


En av alla avslöjanden om korruption av biståndet kom och Moderaterna gick ut med det enda rätta, som jag personligen väntat länge på – vi måste skära i budgeten rejält. Det är inte rimligt att lägga 50 miljarder av skattebetalarnas pengar varje år till SIDA att få bestämma om på egen hand. 

Som ett brev på posten mobiliserade biståndsindustrin och gick ut på SvD Debatt för att protestera. 

Trots att den extrema fattigdomen sjunker varje år anförde de först hungern som ett argument för att inte skära i biståndet. Givetvis finns det fortfarande folk som svälter och i området söder om Sahara växer den i vissa länder men globalt sjunker den varje år sedan decennier. 

Men de flesta på listan jobbar ju inte med det och det visade sig längre ner i artikeln just varför vi inte ska ha 50 miljarder i bistånd varje år, för det läggs på allt annat än hungerbekämpning. 

Jag kollade på alla som skrivit under uppropet. 

Och begärde sedan ut en sammanställning på vad dessa organisationer mottagit för stöd av just SIDA de senaste åren. För att kolla om det inte i själva verket var ett upprop för att inte bli av med pengar. 

Jag gissade rätt.

Samtliga på listan får årliga bidrag av antingen SIDA eller någon av deras samarbetsorganisationer, som Forum Syd eller WeEffect. 

Totalt nästan 20 miljarder har betalats ut till dessa organisationer sedan 2011.

Egentintresset ljuger aldrig. Men detta visar varför det är så viktigt att stoppa ner handen i det getingboet. 

Att bistånd gräver brunnar, bygger skolor och lyfter folk från svält och fattigdom har inga svenskar problem med.

Men att våra pengar går till att utbilda nya sossar, skapa hyresgästföreningar och inte minst, pumpar in pengar till olika “ideella” föreningar vars främsta syfte är att ge de aktivisterna som jobbar där en heltidslön, många jobbar inte sällan med mycket lobbying just i Sverige mot svenska politiker, är inte rimligt. 

Eller att pengarna går till lyxbilar och hus hos korrupta afrikanska mottagare. 

Biståndet måste först sluta bindas till 1 % av BNP, sedan halveras och koncentreras på just fattigdom och utbildning för barn och kvinnor.

Och att hjälpa till att elektrifiera länder med klimatvänlig energi, som solkraft, vindkraft, vattenkraft och kärnkraft för att få bort ved- och koleldning. Lösningen på klimatproblemet ligger hos de fattigare länderna, som forskningen visar. 

Skapa nya socialdemokrater och fackförbund kan världens alla Socialdemokratiska partier och fackförbunden själva finansiera om de vill. 

……

Edit:

I en tidigare version stod det miljoner.

……

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

0 kommentarer till Egenintresset ljuger aldrig

  1. Utomordentlig analys! När detta görs offentligt skiter all korruptions-industri på sig. De är så indoktrinerade i sin egen förträfflighet att de inte ser helheternas aburditéter.

    Men ca 20 miljoner årligen är sannolikt bara toppen av isberget. Sedan tillkommer alla de “doubble-dippings industrin får tillgodogöra sig ur övrig statsbudget och olagliga skattemedel, som överförs från SIDA till egna och samarbetande bolag med sekretessbelagda redovisningar. Inte ens Riksdagsmän kan då snoka i olagligheterna!

    Lägg ned SIDA och börja om.

    PS! Tro inte att ett Afrikanskt u-land ger bygglov för vindkraft. De kräver OBEGRÄNSAD, AVBROTTSFRI RESP BILLIG tillgång till elektricitét. Detta är orsaken till varför Trump inte medverkar till Parisöverenskommelsen, då KINA erbjuder utvecklingslån via NDB och sedan bygger precis vad länderna själv vill ha. detta är bl a stamnät för elektricitét, kolkraftverk, hamnar, järnväg, “riksvägnät”, strategiska broar, nät av flygplatser d v s precis sådant som IMF vägrar dem. Och Afrika vet att släpper de in IMF, så kommer också de globala storbolag, som IMF samarbetar med, vilket innebär att råvaruresurser kapas, samt att korruption gör allt 20-25% dyrare. Med globala storbolagen följer samtidigt Deep States tentakler, som börjar suversera landet (alltså CIA m fl anhang) och risk för inbördeskrig, som ger USA anledning att gripa in för att säkra “sina” investeringar.

    Gissa vad som händer om en ny svensk regering rensar i vårt nationella ekonomiträsk, samt rensar bort alla subventioer – typ till Google, Amazon, Facebook Det närmar sig 500 miljoner årligen)??? Sannolikt en regisserad statskupp – tro inget annat.

  2. Ta bort de statliga biståndet över skattsedeln helt. Hur mycket och via vilka organisationer får medborgarna bestämma själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap